به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نووستی، "ولادیمیر پوتین" در ادامه اعلام کرد که روسیه در روابط با ایالات متحده آمریکا مسائل سپر موشکی و تسلیحات استراتژیکی تهاجمی را با یکدیگر مربوط می داند.
پوتین گفت : "فکر می کنم که برای درک این مسئله نیاز به علم کارشناسی نباشد.اگر یکی از طرفین بخواهد و یا در فکر آن باشد که چتری را برای دفاع دربرابر هرگونه تهاجم بالای سر خود قرار دهد، این توهم برایش ایجاد خواهد شد که اجازه انجام هر کاری را دارد، آنوقت است که حس تهاجم در عملکرد آن چندین بار افزایش خواهد یافت و تهدید رویارویی جهانی به سطح بسیار خطرناکی خواهد رسید."
آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی در پایان جنگ سرد و به منظور کاهش تنشها میان خود معاهده کاهش سلاحهای استراتژیک ( استارت یک ) را امضا کردند که عمر این معاهده در دسامبر سال جاری میلادی به پایان می رسد.
بر اساس معاهده استارت یک که در سال 1991 به امضای آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی رسید، دو کشور می بایست تعداد کلاهک های هسته ای خود را از 10 هزار کلاهک به پنج هزار کاهش می دادند.
در همین رابطه مقامات دولت آمریکا اعلام کرده اند که در صدد هستند تا روسیه را تشویق به ادامه این پیمان و کاهش تعداد بیشتری از زرادخانه های هسته ای خود بکنند.
اما در این میان سپر موشکی نگرانیهایی را برای روسیه به وجود آورده است. آمریکا در ژانویه سال 2007 به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و در حال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری را در خاک چک مستقر کند.
ایالات متحده توجیه خود از این اقدام را مقابله با تهدیدهای موشکی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی اعلام کرده است، اما روسیه به عنوان مخالف اصلی استقرارچنین سامانه ای بر این باور است که تهران و پیونگ یانگ فاقد چنان توان موشکی هستند که بتوانند منافع واشنگتن را مورد هدف قراردهند، بنابراین به باور کرملین هدف استقرار چنین سامانه ای ازسوی آمریکا در اروپای شرقی، کنترل سیستمهای موشکی روسیه است.
نظر شما