۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۱:۱۵

اختصاصی مهر /

تولید موش سبز در کشور/ تولید داروی ضدانعقاد خون از گوساله تراریخته

تولید موش سبز در کشور/ تولید داروی ضدانعقاد خون از گوساله تراریخته

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به آخرین تحقیقات در زمینه حیوانات شبیه سازی شده و تراریخته از سوی محققان کشور گفت: محققان رویان در حال تحقیق بر روی تولید حیوان تراریخته با رنگ خاص و تولید داروهای ضد انعقاد خون و فاکتور 9 انعقاد خون از حیوانات تراریخته هستند.

دکتر حمیدرضا طیبی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: یکی از فعالیتهای محققان جهاددانشگاهی در رویان در زمینه تولید حیوان با یک رنگ خاص است که در حال حاضر در پژوهشکده رویان در تهران انجام می گیرد. در این پروژه تحقیقاتی ژن خاصی به سلول های بنیادی جنینی تشکیل شده، وارد می شود. این ژن به گونه ای است که در زیر نور تغییر رنگ می دهد و به صورت بنفش رنگ ظاهر می شود.

محققان رویان در حال تولید حیوان با یک رنگ خاص هستند. در این پروژه تحقیقاتی ژن خاصی به سلولهای بنیادی جنینی تشکیل شده، وارد می شود. این ژن به گونه ای است که در زیر نور تغییر رنگ می دهد و به صورت بنفش رنگ ظاهر می شود

حمید رضا طیبی
طیبی اضافه کرد: جنینی که در داخل سلول های بنیادی آن تغییرات ژنتیکی بوجود آمده است، در داخل رحم موش دیگری قرار داده می شود و این امید وجود دارد که آن سلولهایی بنیادی که تغییرات ژنتیکی در آنها اعمال شده در محل مورد نظر قرار گیرد و موش سبز به صورت طبیعی و انبوه تولید شود.

حرکت به سوی تولید حیوانات تراریخته و تولید داروهای ناشی از این حیوانات

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: با توجه به موفقیت هایی که رویان در تولید حیوانات شبیه سازی بدست آورده است، گام بعدی در این تحقیقات حرکت به سوی حیوانات تراریخته و تولید داروهای ناشی از این حیوانات است.

برای تولید حیوان تراریخته گام بعدی در تولید گوساله های تراریخت این است که محققان به گونه ای تغییرات ژنوم را ایجاد کنند که در همان نقطه مورد نظر قرار گیرد و شیری که از آن حیوان تولید می شود با داروی ضد انعقاد خون همراه باشد

رئیس جهاد دانشگاهی
وی با تشریح روند شبیه سازی حیوانات به مهر گفت: در شبیه سازی در حقیقت یک سلول از حیوانی که باید شبیه سازی شود، گرفته شده و آن سلول وارد تخمکی می شود که هسته آن برداشته شده است. با تحریک آن سلول که در داخل تخمک خالی قرار داده شده، جنینی تولید می شود که از آن حیوانی کاملاً شبیه حیوان مبداء بوجود می آید. در واقع گام بعدی این است که در تولید داروی تراریخت، آن سلولی که قرار است وارد تخمک شود، با تغییرات ژنتیکی و دستکاری ژنتیکی رفتار مورد نظر پروژه تحقیقاتی را از خود بروز دهد و در واقع بتوان با آن تغییر در درمان بیماریها از آن استفاده کرد.

طیبی افزود: در حال حاضر در پژوهشکده رویان اصفهان محققان بر روی تولید داروی tPA که یک داروی ضد انعقاد خون محسوب می شود از طریق تولید حیوان تراریخته تحقیق می کنند و در حال حاضر محققان توانسته اند پروتئین انسانی آن ژن را بدست آورند و وارد سلول حیوانی کرده و آن حیوان را شبیه سازی کنند. گام بعدی در تولید گوساله های تراریخت این است که محققان به گونه ای تغییرات ژنوم را ایجاد کنند که در همان نقطه مورد نظر قرار گیرد و شیری که از آن حیوان تولید می شود با داروی ضد انعقاد خون همراه باشد.

تولد گوساله ها و بزغاله های تراریخته

رئیس جهاد دانشگاهی ابراز امیدواری کرد گوساله ها و بزغاله های تراریخته که داروهای مورد نظر پس از تغییرات ژنتیکی در آنها تولید می شود، انشاءالله پس از طی دوران بارداری متولد می شوند.

کد خبر 876105

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha