به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین صفار هرندی روز 20 اردیبهشت در جمع نمایندگان 18 کشور که به دعوت مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شرکت کردهاند با بیان این مطلب افزود: به لطف خدا سکان رهبری این کشور به دست مردی است که دنیا و آخرت ما را به یکدیگر گره زده است. مقام معظم رهبری افتخارات ملی و فراملی بی شماری را برای این کشور ادب پرور مهیا و ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: چنین رهبری دارای سرشت لطیف الهی است. ایشان استادی بزرگ در زبان و ادبیات فارسی و دانشمندی فقیه در اصول دینی است که تمام زوایای علوم دینی را مطلع و آگاه است. در مجالس مشاعره شاعران به ظرایف و لطایف شعری توجه ویژه ای دارد و قدر و منزلت سخن را استادانه بیان می کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی به زبان و ادبیات فارسی اهتمام ویژهای دارند و نکات داهیانه ایشان در رونق زبان و ادبیات فارسی، نغز و بی همتاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به میهمانان خارجی حاضر گفت: در سرزمین و کشور شما زبان و ادبیات فارسی محترم شمرده میشود. این برای آن است که پشتوانه زبان فارسی در کشور شما بسیار قوی و غنی است. بسیاری از کشورها و به ویژه جوانان آنها به خاطر فصاحت، بلاغت، شیرینی و محتوای بسیار غنی زبان فارسی، خواستار آموزش و ترویج این زبان کهن اما تازه هستند.
صفار هرندی عنوان کرد: زبان و ادبیات فارسی موجب خنکای دلهای مشتاق به فارسی آموزان است و هرکس این زبان را فرا گرفت پیوندی ابدی با آن بر قرار میکند. به طوریکه در مورد این زبان پژوهشها و تحقیقات فراوانی انجام میدهد و این برای کشش و جذبه درونی فارسی است.
وی افزود: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یکی از بهترین و عظیم ترین نمایشگاههایی است که از تمام دنیا و در این موسم سال مهمانانی را به کشور ما میآورد. این نشانهای است برای اهالی فهم و قلم که ایران مهد کتاب و کتابخوانی است. عظمت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نتیجه یک عقبه بزرگ فرهنگی و تمدنی است.
صفار هرندی تصریح کرد: نتایج اهمیت به زبان فارسی را میتوانید در نقاط گوناگون دنیا مشاهده کنید؛ گستره این زبان در پهنه جهان از اهمیت فوق العادهای برخوردار شده و در آیندهای نه چندان دور ملتها و مردمان زیادی علاقه خاص خود را به این زبان نشان خواهند داد.
درابتدای این نشست رضا ملکی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی گفت: این سازمان توانسته است فعالیتهای زبان و ادبیات فارسی را در دنیا به صورت علمی و عملی بسط و گسترش دهد و در آینده نیز از کلیه فارسی آموزان در سراسر جهان حمایت های مادی و معنوی انجام خواهد داد. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سعی کرده زمینههای تعامل و ارتباط فارسی آموزان را توسط نمایندگان فرهنگی به خوبی به مرحله اجرا درآورد. نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم فرصتی بسیار خوب برای پیوند فارسی آموزان به یکدیگر است.
بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 26 اردیبهشت در مصلای تهران برپاست.
نظر شما