به گزارش خبرنگار مهر، جعفر مهراد عصر دوشنبه در مراسم انعقاد تفاهم نامه میان ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) و SCOPUC (یکی از دو پایگاه استنادی علوم دنیا) در وزارت علوم گفت: با امضای تفاهم نامه میان SCOPUC و ISC موتور جستجوی SCOPUC امکانی را فراهم می کند که مقالات استناد شده ایران از طریق ISC در SCOPUC و مقالات مندرج در SCOPUC در ISC قابل دسترسی شوند.
دبیر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با بیان اینکه شکاف عمیقی میان تحولات علمی جهان اسلام و دنیای خارج از آن وجود دارد گفت: ما می خواستیم با انعقاد تفاهم نامه میان دو پایگاه استنادی این شکاف را پر کنیم.
وی اظهار داشت: 10 هزار تولید علمی به زبان فارسی در ISC نمایه شده است. بیش از دو هزار مجله علمی نیز از دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشورهای اسلامی در این پایگاه استنادی نمایه شده اند و 13 نشریه علمی به زبان انگلیسی نیز مورد تایید قرار گرفته اند.
مهراد درباره آمار تولیدات علمی ایران از آغاز سال 2009 تاکنون را 6 هزار و 222 تولید علمی اعلام کرد و گفت: پیش بینی می کنیم تا پایان سال 2009 این آمار به 18 تا 20 هزار مستند علمی برسد.
وی همچنین گفت: آمار تولیدات علمی ایران در SCOPUC در سال 2008 بیش از این آمار در پایگاه استنادی ISI بود.
رئیس مرکز اطلاع رسانی علوم و فناوری با اشاره به سابقه فعالیت SCOPUC گفت: این پایگاه استنادی وابسته به کمپانی بزرگ الزویر است که بیش از 420 سال سابقه فعالیت دارد و دانشمندان بسیاری مانند دکارت و گالیله انتشارات خود را به الزویر سپرده بودند. SCOPUC که یکی از پایگاههای الزویر است در سال 2004 راه اندازی شد و 17 هزار مجله را در سطح جهان پوشش می دهد. مهم این است که 70 درصد محتوای SCOPUC غیرآمریکایی است و نشان می دهد که این پایگاه به کشورهایی جز آمریکا نیز اهمیت زیادی می دهد.
به گزارش مهر، تفاهم نامه همکاری میان ISC و SCOPUC عصر دوشنبه توسط دکتر جعفر مهراد دبیر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و نیلز ویرتمن رئیس پایگاه استنادی SCOPUC در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منعقد شد.
نظر شما