به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر"، طبق اصل 9 ماده 96 تبصره 6 كتاب مجموعه قوانين و مقررات شهرداري ها، اراضي كوچه ها، ميدان ها ، خيابانها و معابر عمومي واقع در محدوده هر شهر ملك عمومي محسوب شده و تعرض در اين معابر تخلف تلقي مي شود و مي بايست شهرداري با متخلفان برخورد نمايد.
عضو هيات رييسه شوراي اسلامي شهر تهران در اين ارتباط مي گويد: شهرداري مكلف و موظف است با اين گونه موارد برخورد كند اما امروز هيچ گونه عكس العملي از سوي ماموران شهرداري در اين خصوص مشاهده نمي شود.
مهندس امير رضا واعظ آشتياني ضمن انتقاد نسبت به طرح " مجوز چگونگي استفاده متقاضيان ساخت و ساز از معابر عمومي شهر تهران اعم از حقيقي و حقوقي و بخش هاي دولتي، تعاوني و خصوصي " مي گويد: مالك به هنگام اخذ مجوز ساخت از شهرداري مي تواند بر اساس بند 16 اين مجوز يك سوم از معبر عمومي را در صورت نياز اشغال كند اما متاسفانه به زمان و نحوه اشغال معابر عمومي در اين پروانه ساخت اشاره اي نشده و همين موضوع باعث گرديده حقوق شهروندان ناديده گرفته شود.
وي ضمن انتقاد از مصوبه اي كه مي بايست تاكنون از سوي شهرداري تهران در اين ارتباط به شوراي شهر ارايه شود، مي گويد: علاوه بر اشغال معابر عمومي به هنگام ساخت وساز، برخي از شهروندان با زدن پل هايي بر روي جوي آب پياده روها را به پاركينگ عمومي براي خود تبديل كرده اند كه در اين ميان نيز وظيفه شهرداري است كه برخورد نمايد، زيرا اجازه زدن پل با شهرداري است نه راهنمايي و رانندگي.
همچنين نايب رييس شوراي اسلامي شهر تهران نيز با انتقاد از وجود چنين وضعيتي در سطح معابر عمومي شهر تهران مي گويد: متاسفانه فرهنگ داشتن پياده رو از بين رفته و ما به آدم هاي پياده اهميت نمي دهيم.
مهندس حسن بيادي مي افزايد: پياده روهاي تهران روز به روز كوچكتر و كم عرض تر و حتي در برخي از مناطق پياده رو نداريم اما هيچ توجهي به اين موضوع نمي شود.
براساس تصميم شوراي شهر تهران در خصوص طرح مجوز چگونگي استفاده متقاضيان ساخت و ساز از معابر عمومي شهر تهران ، ضمن تذكر كتبي به شهرداري در خصوص برخورد جدي تر با افراد حقيقي و حقوقي كه معابر عمومي را ملك شخصي خود نموده اند، خواستار ارايه مصوبه خود كه مي بايست در همين خصوص تنظيم و تهيه شود طي دو ماه آينده به شوراي شهر بفرستد.
رييس كمسيون شهرسازي و عمران شوراي شهر تهران نيز در ارتباط با نحوه اجراي اين مجوز و ابهاماتي كه بر آن وارد است مي گويد: خوشبختانه در اين خصوص مصوبه وجود دارد و نياز دوباره به مصوبه جديد نيست بلكه نحوه استفاده درست از قانون بايد ضابطه مند شود.
دكتر حسن زياري مي افزايد: اجراي قوانين حرف تازه اي نيست اما بايد افراد شهرداري در نواحي مختلف برخورد جدي تري با اين مساله داشته باشند.
همچنين مخبر كميسيون شهرسازي شوراي شهر تهران نيز مي افزايد : بحثي كه الان مطرح است نحوه استفاده از همان يك سوم معبر براي كسي است كه قصد ساخت و ساز دارد.
دكتر خسرو دانشجو مي گويد: به نظر مي رسد اگر به همان يك سوم معبر اشغال شده عوارض تعلق بگيرد و زمان براي اشغال شدن آن تعريف كنيم با چنين مشكلاتي در سطح شهر مواجه نخواهيم شد.
نظر شما