دکتر حسین نحوی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: ترخیص بیماران روانی در راستای سیاستهای تشویقی سازمان بهزیستی برای مراقبت ازبیماران در کانون خانواده بوده است.
براساس اعلام سازمان بهزیستی از میان 90 هزار بیمار روانی مزمن شناسایی شده در کل کشور فقط 50 هزار نفر آنان تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.
رئیس ستاد ساماندهی بیماران روانی مزمن در ادامه تاکید کرد: یکی از اهداف سازمان بهزیستی این است که تسهیلات و امکاناتی در جهت نگهداری بیماران روانی در میان خانواده انجام دهد تا آنان با بودن در میان افراد خانواده بهبود حاصل کنند و بدین صورت مراکز شبانه روزی نگهداری این بیماران را کاهش دهد.
در حال حاضر 7 هزار بیمار روانی در مراکز شبانه روزی و 2 هزار بیمار در مراکز روزانه نگهداری و از خدمات مختلف بهره مند می شوند همچنین 26 هزار نفر نیز مستمری دریافت می کنند و 2 هزار نفر نیز توسط تیمهای سیار در منزل ویزیت می شوند.
به گفته نحوی نژاد ویزیت در منزل بیماران روانی توسط تیمهای سیار توانبخشی،شرکت در دوره های آموزشی برای خانواده ها به منظور آشنایی آنها برای نحوه برخورد با این بیماران ، پرداخت مستمری به آنها و...از جمله حمایتهایی است که توسط سازمان به خانواده های بیماران روانی صورت می گیرد.
رئیس ساماندهی بیماران روانی مزمن با اشاره به اینکه ارایه خدمات پس از ترخیص بیمار از مرکز شبانه روزی از جمله عواملی است که باعث می شود خانواده ها برای ترخیص بیماران تمایل داشته باشند ، گفت: بسیاری از خانواده ها تصور می کنند بیمارشان با اقامت در مراکز شبانه روزی، خدمات بهتری دریافت می کنند به همین دلیل تمایلی به ترخیص این بیماران ندارند.
نظر شما