به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، دكتر صفيه شهرياري در جمع خبرنگاران افزود : هيچ روش جلوگيري از بارداري ناخواسته، صد در صد نيست اما مي توان با استفاده از روش هاي مطمئن و موثر احتمال ايجاد حاملگي هاي ناخواسته را بسيار كاهش داد.
وي از كاندوم به عنوان يك وسيله براي پيشگيري از بارداري هاي ناخواسته نام برد و گفت: علاوه بر رعايت مسائل اخلاقي و ارتباطي، بهترين و و موثر ترين روش و وسيله براي پيشگيري از بيماري هاي مقاربتي استفاده صحيح و مناسب از اين وسيله است.
مشاور معاون سلامت وزارت بهداشت و درمان افزود: امروزه زوج هاي جوان از روش هايي نظير قرص هاي ضد بارداري براي جلوگيري از بارداري هاي ناخواسته استفاده مي شود و هر كدام از اين روش ها شامل درصد پاييني از احتمال بروز حاملگي را دارد.
دكتر شهرياري با بيان اينكه با استفاده از برخي از روش ها علاوه بر جلوگيري از حاملگي و از انتقال بيماري هاي مقاربتي نظير ايدز نيز مي تواند پيشگيري كند، گفت: با استفاده از روش پيشگيري از حاملگي نظير قرص يك درصد، IUD دو درصد و كاندوم 10 درصد احتمال بروز بارداري وجود دارد.
وي با بيان اينكه فقط دو درصد مردان از روش بستن لوله از ايجاد بارداري هاي ناخواسته همسرانشان جلوگيري مي كنند، اظهار داشت: 20 درصد زنان در سنين باروري از قرص هاي پيشگيري از بارداري، 17 درصد از طريق بستن لوله هاي زنان و هفت درصد زوج هاي جوان در سنين باروري از كاندوم استفاده مي كنند.
مشاور معاون سلامت وزارت بهداشت و درمان گفت: وزارت بهداشت نيز براي كنترل جمعيت و تنظيم خانواده با تشكيل پرونده براي زوج هاي جوان در مراكز بهداشتي و درماني خدمات رايگان خود را در زمينه تنظيم خانواده نظير كاندوم در اختيار اين زوج ها قرار مي دهد.
وي اظهار داشت: ايران از جمله 140 كشوري است كه با شركت در كنفرانس توسعه و جمعيت متعهد شده كه در خصوص بهداشت و حقوق باروري فعاليت كند و در اين مورد انجمن تنظيم خانواده تاسيس كند.
دكتر شهرياري ادامه داد: ايران هم اكنون متعهد است كه در زمينه پوشش تمامي افراد جامعه در خصوص آگاهي دادن به آنها در زمينه تغذيه، پيشگيري از ايدز، بهداشت در دوره باروري زنان ، مراقبت هاي ويژه در دوره بارداري، هنگام زايمان و پس از آن، استفاده از شير مادر، پيشگيري از سرطان هاي شايع زنان، زنازايي و مراقبت و رعايت بهداشت در دوره سالمندي فعاليت كند.
وي در خصوص حقوق بهداشت باروري گفت: حقوق بهداشت باروري شامل 12 مورد است كه ايران متعهد به رعايت آنهاست و بر اين اساس با آگاهي دادن به جوانان بايد آنها را در زمينه ازدواج، زمان بارداري، فاصله حاملگي و حتي تعداد فرزندان آزاد گذاشت تا آنها بر اساس اين آگاهي ها و با توجه به شرايط اقتصادي و اجتماعي خود اين درباره اين مسائل تصميم گيري كنند.
دكتر شهرياري با بيان اينكه انجمن تنظيم خانواده در سال 74 تاسيس شده است، گفت: اين انجمن تا كنون برنامه آموزشي پيشگيري از ايدز را در تمامي دبيرستان ها، دانشگاه ها، حوزه هاي علميه، موسسه هاي دولتي و غير دولتي برگزار كرده است.
وي گفت: در گذشته ناچار بوديم كه سالانه 300 هزار كاندوم وارد كشور كنيم اما امروزه قادر هستيم در كشور كه در راستاي اهداف وزارت بهداشت فعاليت مي كند توانسته ايم كه به بسياري از نياز هاي موسسه هاي دولتي و خصوصي پاسخ دهيم.
همچنين دكتر هاشمي رئيس شركت كيهان بد گفت: با توجه به سياست هاي موفق وزارت بهداشت توانسته ايم درصد مواليد را از چهار به 6/1 كاهش دهيم.
وي با بيان اينكه علاوه بر آگاهي دادن به مردم جامعه در مورد رعايت بهداشت فردي و اجتماعي با توجه به معضلات اجتماعي موجود بايد در اين زمينه بايد با استفاده از رسانه هاي جمعي فرهنگ سازي و اطلاع رساني شود گفت: متاسفانه اطلاع رساني در زمينه بلوغ نوجوانان و پيشگيري از بيماري هاي مقاربتي كافي نبوده زيرا آمار ها نشان مي دهد كه اغلب نوجوانان و جوانان اين اطلاعات را از طريق دوستان خود بدست مي آورند.
دكتر هاشمي ادامه داد: استفاده از تجربيات كشورهاي موفق در زمينه كنترل و تنظيم خانواده نظير برنامه هاي سازمان جهاني بهداشت لازم و ضروري است زيرا آمار ها نشان مي دهد كه در اين كشورها مشكلات در اين زمينه كمتر شده است بنابراين با توجه به شرايط موجود در كشور، براي رسيدن به جامعه سالم نيازمند به همت و بسيج عمومي هستيم.
نظر شما