۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۹:۳۷

ارزش افزوده صادرات زعفران باید به چرخه اقتصادی کشور بازگردد

ارزش افزوده صادرات زعفران باید به چرخه اقتصادی کشور بازگردد

مشهد - خبرگزاری مهر: معاون توسعه سازمان تجارت ایران گفت: باید طوری برنامه ریزی کنیم که ارزش افزوده صادرات زعفران به طور مجدد به چرخه اقتصادی کشور بازگردد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، کیومرث فتح الله کرمانشاهی در همایش بین المللی زعفران، داروی گیاهی هزاره سوم افزود: از 96 درصد تولید زعفران کشور در دنیا 80 درصد به خراسان رضوی اختصاص دارد.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران گفت: تجارت داروهای گیاهی در دنیا سالانه بیش از 43 میلیارد دلار است که 100 میلیون دلار سهم ایران از بازار جهانی داروی گیاهی است.

وی با اشاره به نقش داروهای گیاهی در سلامت انسان خاطرنشان کرد: زعفران مهمترین داروی گیاهی به شمار می آید که مصرف 70درصدی گیاهان دارویی ازجمله زعفران در کشورهای سویس وآلمان بر تین موضوع صحه می  گذارد.

فتح ا لله کرمانشاهی با اشاره به تنوع گیاهی مختلف در ایران افزود: در ایران بر روی 170 نوع داروی گیاهی سرمایه گذاری شده است.

وی ادامه داد: با وجود تنوع داروهای گیاهی در ایران، این کشور در بین صادر کنندگان عمده گیاهان دارویی در دنیا رتبه پایینی دارد که باید با سرمایه گذاری های مشترک دولت و بخش خصوصی این امر را بهبود دهیم.

کرمانشاهی با اشاره به اقدامات سازمان توسعه تجارت ایران در بهبود وضعیت صادرات ایران گفت: این سازمان اقدامات مختلفی را از جمله تدوین بسته های حمایت محصولات کشاورزی نظیر بسته های زعفران و تدوین و تهیه کتاب بسته بندی گیاهان داروی در سه جلد را انجام داده است.

وی با اشاره به مصوبه دولت مبنی بر جلوگیری صادرات فله ای زعفران در دنیا گفت: بر اساس پیگیری های سازمان توسعه تجارت ایران جهت ارزش افزوده بیشتر از صادرات فله ای زعفران جلوگیری می شود و این محصول در بسته های 10 گرمی و پایین تر از آن صادر می شود .

کرمانشاهی با اشاره به نقاط ضعف در صنعت گیاهان دارویی گفت: عدم شناخت بازارهای هدف، عدم دسترسی به اطلاعات مورد نیاز، نبود تسهیلات مناسب، عدم توزیع منابع مالی مورد نیاز، ضعف در بودجه و فرآوری از مهمترین ضعف های صنعت داروهای گیاهی در ایران است.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران انرژی ارزان در دسترس، فرهنگ جامعه، رشد جمعیت، تک نرخی شدن ارز و تنوع گیاهی را از جمله فرصت های این صنعت برشمرد.

کرمانشاهی با اشاره به تولید 95 درصد زعفران دنیا در ایران گفت: ایران عمده ترین تولید کننده و صادر کننده زعفران در دنیا است و سایر کشورهای تولید کننده فقط بخش کوچکی از تولیدات خود را صادر می کنند.

وی افزود: با توجه به بارندگی های اخیر پیش بینی می شوددر سال جاری بالای 180 تن زعفران در کشور تولید شود.

کرمانشاهی ادامه داد: 4 هزار تن از محصولات جنگلی و مرتعی به ارزش 2 میلیون دلار از عرصه های منابع طبیعی صادر می شود که رقم ناچیزی است که باید با اندیشیدن تمهیداتی آن را افزایش داد.

وی افزود: طی چند سال گذشته فعالیت های بسیار خوبی در زمینه همکاری سازمان توسعه تجارت و جامعه دانشگاهی کشور شده است.

معاون توسعه سازمان تجارت ایران با اشاره به خواص بالای پزشکی و درمانی زعفران گفت: اهمیت صادرات زعفران برای کشور، این نیاز را ایجاد می کند که تلاش بیشتری برای شناساندن این محصول به دنیا انجام دهیم.

وی افزود: باید طوری برنامه ریزی کنیم که ارزش افزوده صادرات زعفران مجددا به چرخه اقتصادی کشور بازگردد و اگر می خواهیم به این شرایط دست یابیم، لازم است با برطرف کردن نقاط ضعفی که در این بخش وجود دارد مشکلات صادرات را نیز به حداقل برسانیم.

کرمانشاهی گفت: امیداریم با توجه به بارندگی های بسیار خوب امسال، شرایط کشت زعفران نسبت به مدت مشابه سال گذشته بهبود یابد تا صادرکنندگان این محصول نیز در این زمینه به موفقیت بیشتری دست یابند.

در ادامه این جلسه یکی از مسوولان مرکز همکاری خاور میانه کشور ژاپن ( JCCME) به بیان خواص پزشکی محصول زعفران اشاره کرد.

کد خبر 877992

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha