وی با بیان اینکه اگر اوپک بخواهد سطح ذخیره سازیهای نفت را به سطوح 5 سال گذشته بازگرداند، راهی جز کاهش مجدد سقف تولید نفت نیست، تصریح کرد: در این رابطه 3 سناریو برای کاهش احتمالی سقف تولید نفت اوپک پیش بینی می شود.
نماینده دائم ایران در سازمان کشورهای صادر کننده نفت گفت: در حالت اول ممکن است اعضای اوپک خواستار کاهشی فوری باشند، که در این صورت ممکن است سقف تولید ظرف مدت سه ماه و در فاصله برگزاری دو نشست اوپک کاهش پیدا کند.
به گفته خطیبی در سناریو دوم و سوم هم پیش بینی می شود تولید نفت اوپک ظرف مدت 6 تا 9 ماه کاهش پیدا کند.
وجود نفت مازاد در بازار
این مقام مسئول در وزارت نفت در ادامه با اشاره به این موضوع که با وجود کاهش سقف تولید اوپک و پایبندی اعضا به رعایت سهمیه های تعیین شده باز هم در بازار نفت مازاد وجود دارد، بیان کرد: در شرایط کنونی نمی توان رقم مشخصی را به عنوان نفت مازاد در بازار اعلام کرد اما آن چیزی که مشاهده می شود آن است که هم اکنون میزان عرضه نفت بیش از تقاضای است.
به گفته خطیبی، پس از برگزاری اجلاس الجزایر و کاهش چهار میلیون و 200 هزار بشکه ای سقف تولید نفت اوپک، حدود یک میلیون بشکه نفت در بازار به صورت مازاد وجود داشت.
کاهش تقاضای فصلی نفت در تابستان
خطیبی در ادامه با اشاره به فرا رسیدن فصل تابستان، اعلام کرد: در حال حاضر به طور طبیعی با وجود بحرانهای اقتصادی و کاهش فعالیت صنایع و کارخانجات، میزان تقاضا برای نفت خام روندی کاهشی دارد.
وی همچنین با تاکید بر این هم اکنون پالایشگاه های نفت با 80 تا 90 درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت می کنند، گفت: کاهش قیمت فرآورده های نفتی و کاهش تقاضا 2 عامل اصلی در زیر ظرفیت فعالیت کردن پالایشگاه های نفت هستند.
نماینده ایران در سازمان اوپک بیان کرد: از سوی دیگر، با توجه به شروع تعمیرات اساسی و دوره ای پالایشگاه های نفت در تابستان پیش بینی می شود تقاضا در سه ماهه تابستان با کاهش بیشتری مواجه شود.
پایبندی ایران به سهمیه های اوپک
وی در پایان با تاکید بر اینکه هم اکنون ایران به سهمیه های تعیین شده از سوی اوپک کاملا پایبند است، اظهار کرد: در 27 می کمیته وزارتی نظارت بر بازار نفت با ریاست غلامحسین نوذری وزیر نفت ایران برگزار خواهد شد.
نظر شما