به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از كريستين ساينس مونيتور ، اين روزنامه در مقاله اي نوشت دو سال پيش جرج بوش رئيس جمهور آمريكا در سخنراني هاي خود با اشتياق از دكترين پيشگيرانه سخن گفت . وي گفت : ما بايد به جنگ با دشمن برويم و طرحهاي وي را در هم بريزيم و بزرگترين تهديدها را پيش از بروز خنثي كنيم .
اين روزنامه مدعي است وي كه با عجله سياست "پيشگيرانه " خود را عليه عراق و تسليحات شيميايي آن كه تنها در حد اتهام لفظي بود ، به كار برد هم اكنون عليه ايران كه مدارك بيشتري در رابطه با برنامه هسته اي آن وجود دارد ، به دقت گام برمي دارد .
هفته گذشته قدرتهاي صنعتي جهان در قالب گروه هشت يك ضرب الاجل يكساله را براي صدور مواد شكاف پذير به كشورهاي فاقد توان هسته اي تعيين كردند ، بوش اين ضرب الاجل را تاييد كرد اگر چه اين مسئله با درخواست وي مبني بر ممنوعيت دائمي مغايرت داشت .
در ادامه اين مقاله آمده است اين هفته در وين 35 كشور عضو شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي قطعنامه اي را بررسي مي كنند كه از ايران مي خواهد همكاري بيشتري با آژانس داشته باشد و از تعهد خود مبني بر تعليق برنامه هسته اي پيروي كند .
ايران اين تعهد را به آمريكا نداد بلكه با انگليس ، فرانسه و آلمان، گروهي كه EU3 سه كشور بزرگ اتحاديه اروپا خوانده مي شوند، قول همكاري داده است. آمريكا ديگر فشارهاي خود را براي ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت به منظور تحريم جمهوري اسلامي متوقف كرده است .
بوش در سخنراني ماه فوريه خود پيشنهاد كرد كنترل غني سازي اورانيوم توسط يك گروه تامين كننده هسته اي متشكل از 40 كشور داراي برنامه هسته اي صورت بگيرد . ديگر اعضاي آژانس بين المللي انرژي اتمي با اين مسئله مخالفت كردند . در همين زمان تهران نيز علائمي مبني بر علاقه اين كشور به افزايش بازرسيها نشان نداد .
اما مسئله اي كه شايان توجه است ، اينست، آمريكا كه به سياست پيشگيرانه خود عليه " محورهاي شرارت " مي باليد ، هم اكنون در برابر ايران كه آنرا " محور شرارت " ناميده است اين سياست را كنار گزارده و به نظر مي آيد كه مايل است از طريق سازمانهاي بين المللي وارد عمل شود . اين نسخه جديد و ملايمتري از مدعي ابرقدرتي جهان است .
نظر شما