۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۷:۰۵

مختومقلی فراغی ادبیات و فرهنگ ترکمن را زنده کرد

گرگان - خبرگزاری مهر: یک محقق ترکمستانی گفت: مختومقلی شاعر علمی ترکمن است که توانسته بعد از حمله مغول، ادبیات و فرهنگ این قوم را دوباره احیا کند و با آثار خود زبان و ادبیات فرهنگ ترکمن را زنده کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، شیح تقی احسان اف بعداز ظهر جمعه در مراسم بزرگداشت مختومقلی فراغی در مراوه تپه افزود: اتحاد و همدلی موجود در اشعار مختومقلی فراغی بین کشورهای اسلامی و مردمان ترکمن، نشر داده و  تقویت شود.

وی اظهار داشت: وی با ورود خویش به این عرصه، بنیانگذار ادبیات ترکمن در زمان خود شد زیرا قبل از مختومقلی شاعران شعرهای خود را به زبان ترک جغتایی بیان می کردند و او تنها شاعر ایرانی بود که به زبان ترکمنی شعر سرود.

وی خاطرنشان کرد: فراغی از فرهنگ اسلامی و فرهنگ غنی مشرق زمین در شعرهای خود استفاده کرد و توانست تمامی مفاهیم و فلسفه اسلام را به زبان معاصر ترکمنی بیان کند.

احسان اف یادآور شد: مختومقلی فراغی طریقت های صوفیه را به خوبی آموخت و با هیچکدام از آنها بیگانه نبود و این طریقت را در اشعار و آثار خود منعکس کرد.

این محقق کشور ترکمستان بیان داشت: نگرش مختومقلی نسبت به دنیا با دیگر شاعران معاصر او متفاوت بوده و این از ویژگی های این شاعر و عارف است.

وی عنوان کرد: مختومقلی فردی عارف، زاهد،  ناصح و شاعر بود که برای پیدا کردن حقیقت و یافتن درک عاشاقانه عمل می کرد و این امر موجب جادوانگی وی شد.

کد خبر 878939

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha