حسینعلی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: سرمای هوا و بارش شدید باران در چند ماه گذشته عامل توقف پروژه فنس کشی کویر خارتوران در استان سمنان بود و کار را به این خاطر اینکه سرما و بارش های شدید بتنها را نابود می کرد برای مدتی متوقف کردیم اما در هفته گذشته این عملیات مجددا آغاز شده است.
مدیر کل محیط زیست استان سمنان با اعلام اینکه این عملیات تا 2 ماه دیگر به طور کامل اجرایی می شود افزود: یکسری ساختمانهای جانبی که البته لازمه تکمیل این عملیات است نیز در دستور ساخت قرار دارد که می توان به ساختمان انبار علوفه، نگهبانی ذخیره آب، آبشخورها و ...اشاره کرد.
این مسئول با تاکید بر خطر انقراض این گونه جانوری افزود: هم اکنون نزدیک به 200 گورخر در خارتوران زندگی می کنند که تعدادی از آنها اسیر گوشتخوران منطقه شده و از بین رفته اند، با این حال مساحت یک میلیون و هزار و 440 هکتار کویر خارتوران می تواند با اجرایی شدن این عملیات عرصه زیستی مناسبی برای گور خر ایرانی باشد.
با این حال بسیاری از کارشناسان و متخصصان حیات وحش با انتقاد از صرف هزینه های هنگفت، این اقدام فنس کشی را نوعی اسیر کردن حیوانات وحشی می دانند و معتقدند این شیوه حفاظتی سالهاست منسوخ شده است.
همچنین منتقدان این طرح حفاظتی سازمان محیط زیست حصار دور اینگونه جانوران وحشی را سبب دست آموز شدن و در واقع خارج شدن آنها از جرگه حیوانات وحشی ارزیابی می کنند.
گورخر ایرانی نوعی گورخر آسیایی (Equus hemionus) و پستاندار بزرگی متعلق به اسبسانان و بومی بیابانهای سوریه، ایران، هند و تبت است.
نظر شما