به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، وحید عطارد پیش از ظهر شنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی یک روزه مسئولان و کاربران سامانه GIS شهرستانهای خراسان رضوی افزود: در حال حاضر جمعیت دامی کشور به لحاظ پوشش سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) به طور کامل تحت پوشش این سامانه قرار گرفته و به دنبال آن هستیم تا کلیه واحدهای تولید و پرورش طیور نیز تحت پوشش آن قرار گیرند.
معاون دفتر بررسی، مبارزه و مراقبت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور عنوان کرد: تا این لحظه اطلاعات از طریق دستگاه های GPS (موقعیت یاب جهانی) در بانک اطلاعات بیماری های سازمان دامپزشکی ثبت شده و در مراحل پایانی این پروسه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت سامانه GIS در بیماریابی سازمان دامپزشکی، مقرر شده است تا از این سامانه در زمینه بیماری های آبزیان، کنترل و نظارت بر مراکز تهیه، تولید و عرضه انواع فرآورده های خام دامی و ... بهره برداری شود.
عطارد با اشاره به اهمیت قرنطینه های دامی در زمینه کنترل بیماری های دامی و جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا خاطرنشان کرد: با توجه به پیاده سازی شبکه اینترنتی قرنطینه دامی و با تلاش کارشناسان سازمان دامپزشکی کشور، با استفاده از سامانه GIS کلیه وسایلی که با اخذ مجوز از ادارات دامپزشکی مبادرت به نقل و انتقال دام در هر نقطه کشور داشته باشند از طریق این سامانه قابل پیگیری هستند و این مهم کمک بسیار زیادی در ردیابی بیماری های احتمالی خواهد داشت.
وی با اشاره به سامانه GIS ایران افزود: در حال حاضر کشور ما در زمینه بیماریابی تب برفکی در بین کشورهای منطقه به عنوان کشور مرجع به شمار می رود.
وی ادامه داد: در حال حاضر سامانه GIS سازمان با اعتباری بالغ بر 300 میلیون ریال در حال ارتقا است و از جمله نوآوری های این بروزرسانی این است که در صورت ثبت اطلاعات بیماری ها، پیامی هشداردهنده روی صفحه نمایشگر به وجود آمده و همزمان کلیه کاربران مجاز در سطوح میانی و مدیریتی آن را ملاحظه و در خصوص نحوه برخورد با بیماری تصیمهای لازم گرفته خواهد شد.
نظر شما