۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۰:۳۰

اخبار اقلیت مسلمان جهان/

شکوفایی اقتصاد اسلامی تنها امید بریتانیا برای خروج از بحران مالی است

شکوفایی اقتصاد اسلامی تنها امید بریتانیا برای خروج از بحران مالی است

خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه: شکوفایی اقتصاد اسلامی و رکود اقتصاد جهانی بستری فراهم کرده تا بریتانیا برای خروج از این وضعیت به صدور اوراق بهادار اسلامی چشم بدوزد.

"اقتصاد اسلامی" تنها امید بریتانیا برای رفع مشکلات مالی است

درحالی که بازار اقتصاد اسلامی در بریتانیا رو به رشد گذاشته است، این کشور اروپایی به ارائه اوراق بهادار اسلامی می‌اندیشد تا بتواند از نظر اقتصادی بخشی از وامهای خود را تأمین کند.

آیان پیرسون وزیر اقتصاد بریتانیا گفت: اوراق بهادار اسلامی مستقل می توانند بخشی از اقتصاد ما در آینده باشند، صدور اوراق بهادار اسلامی مستقل مورد بررسی قرار می گیرد اما شرایط نیز باید برای این کار مناسب باشد.

پیرسون وزیر اقتصاد و تجارت خزانه داری بریتانیا همچنین اظهار داشت که لندن می تواند به اوراق بهاداراسلامی روی آورد تا شرایط اقتصادی بهبود یابد.

انتظار می رفت دولت بریتانیا که برنامه وامهای کوتاه مدت شرعی را اعلام کند اما این ارائه این طرح به علت رکود بازار به زمان دیگری موکول شد. بازارهای بریتانیایی نیز چون ایالات متحده با رکود جهانی اقتصاد رو به رو شده است . دولت بریتانیا اعلام کرده باید برای پنج سال آینده 700 میلیارد پوند قرض کند، اما صدور اوراق بهادار مستقل می تواند دسترسی بریتانیا را به سرمایه گذاران تازه، از نظر داخلی و خارجی تسهیل کند.

بازار اوراق بهادار اسلامی طی هشت سال تا سال 2008 به 9/111 میلیارد دلار رسیده است و انتظار می رود از فاصله سال 2008 تا 2009 مبلغی معادل 69 میلیارد دلار به این بازار جهانی اضافه شود. دولت بریتانیا در حال حاضر اقدام به رفع موانع حقوقی و مالی بازار اوراق بهادار اسلامی کرده است.

پیرسون گفت: ما به عنوان یک دولت می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که اوراق بهادار اسلامی می تواند در بریتانیا صادر شود و بریتانیا را می توان به عنوان مرکز جهانی صدور اوراق بهادار اسلامی در نظر گرفت.

روحانیون مسلمان اروپایی و آسیایی در ترکیه گردهم آمدند

هشتاد نفر از روحانیون مسلمان آسیایی و اروپایی قرار است ازطی روزهای 22 تا 25 اردیبهشت ماه به عنوان هفتمین نشست شورای اسلامی اوراسیایی گردهم جمع  شدند.

علی بارداک اوغلو رئیس سازمان امور دینی ترکیه و رئیس دائمی شورای اسلامی اوراسیایی اظهار داشت: اوراسیا همواره حوزه باستانی از دانش و اطلاعات دینی بوده است. ما باید از این میراث غنی آگاه باشیم و به طور طبیعی فهرستی از منابع تفکری دینی و راهکارهای احیای آن را فراهم کنیم. چرا که آگاهی از منابع عمیق و ریشه دار از اطلاعات و تفکرات و حفظ آنها می تواند اعتماد به نفس ما را افزایش دهد.

بارداک اوغلو همچنین توضیح داد که این شورا روابط نزدیکی با نهادهای دینی اسلامی و روحانیون آسیایی و اروپایی ایجاد کرده و همکاری آنها در این عرصه روابط بین کشورها و جوامع آسیای مرکزی را تقویت می کند.

اسلام‌هراسی جرمی علیه بشریت است/ تعصبات تاریخی را باید کنار گذاشت

نخست وزیر ترکیه در هفتمین گردهمایی شورای اسلامی اوراسیا با تأکید بر ضرورت درک اسلام‌هراسی از سوی محافل بین‌المللی به عنوان جرمی علیه بشریت گفت: برای درک صحیح این موضوع باید تعصبات تاریخی را کنار بگذاریم.

نخست وزیر ترکیه طی سخنرانی در جمع رهبران دینی شورای اسلامی اوراسیا در مراسم افتتاحیه اظهار داشت که نمی توان تصور کرد انسانی که در پرستش خداوند خضوع دارد بتواند انسان دیگری را به هر دلیلی به قتل برساند.

وی همچنین با اشاره به کشتار فاجعه آمیز 44 نفر از مردم از جمله زنان و کودکان در ماردین، ترکیه گفت: این رویداد را به هیچ وجهی نمی توان توضیح داد ما نمی توانیم رویدادهای افغانستان و عراق را درک کنیم، بنابراین چگونه می توانیم این رویدادها را توضیح دهیم. این شورا باید پاسخهایی برای چنین پرسشهایی پیدا کند.

اردوغان همچنین با اشاره به اینکه تفاوتهای فرقه ای گاهی به تفرقه های شدید چون خونریزی منتهی می شود گفت: فرقه ها نباید ما را از یکدیگر دور کند، فرقه ها تنها تجلی اختلاف عقیده های کوچک هستند. اگر روی این مسئله تأکید و تمرکز کنیم در آن صورت خود را در میان مناقشات دینی خواهیم یافت و بهای سنگینی باید در ازای آن پرداخت کنیم .

نخست وزیر ترکیه تصریح کرد: اسلام هراسی جرمی علیه بشریت است و سیاستی براساس آن نادرست و مخرب است. من شخصا تلاش می کنم که محافل بین المللی این مسئله مهم را درک کنند.

رجب طیب اردوغان در این رابطه دانمارک را در رابطه با بحران کاریکاتورها مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت: دیدیم که این کار به مستمسک آزادی بیان در ارتباط با بحران کارکاتورها انجام شد. بحران بین المللی که تنها به یک فرهنگ ضربه زد. این سیاستها راه به جایی نمی برند مگر اینکه تنها جرقه را به آتش تبدیل می کنند. اگر مرزهای آزادی بیان را به خوبی تعریف کنیم چنین رویدادهای تراژیکی رخ نخواهد داد. ما باید تعصبات تاریخی خود را کنار بگذاریم در غیر این صورت با شکست مواجه خواهیم شد.

بارداک اوغلو نیز طی سخنرانی خود اشاره کرد که این نشست بر شیوه باز تولید دانش دینی و احیای آن تمرکز کرده و باورهای شایع را در اوراسیا مورد اشاره قرار داد و گفت: : طی یک قرن گذشته که الحاد و سایر ایدئولوژها و ذهنیتها علیه دین در اوراسیا شکل گرفته ، به تعطیلی آموزش دینی و تسهیلات آموزشی، بی بهره کردن سازمانهای دینی از مایملک خود به جدایی روابط با گذشته و هجوم بیگانگان و اطلاعات بیگانه به میراث دینی منتهی شده است.

یک مسلمان به عنوان مدیر برنامه‌های دینی بی‌بی‌سی منصوب شد

شبکه خبری بی‌بی‌سی برای نخستین بار مسلمانی را به‌عنوان رئیس بخش برنامه‌های دینی منصوب کرد.

عقیل احمد از این پس به عنوان رئیس برنامه‌های دینی بی بی سی فعالیت خواهد کرد.

شبکه بی بی سی سال گذشته تامی نگرا را از پیروان آئین سیک برای ارائه ترانه‌های بهشت به عنوان محبوب‌ترین و پرسابقه‌ترین برنامه دینی منصوب کرده بود.

سخنگوی کلیسای انگلیکن انگلستان اعلام کرد که انتصاب عقیل احمد به واسطه خروجی‌های وی مورد قضاوت قرار خواهد گرفت نه مذهب وی.

کریستینا ریس از اعضای شورای اسقفها اظهار داشت: عقیل احمد فردی حرفه‌ای و قابل احترام است و سوابق ثبت شده‌ای از تولید برنامه درباره دین و اخلاق دارد.

عقیل احمد در گذشته ستادی را در حمایت از حضور پررنگ‌تر اسلام در رسانه‌ها تشکیل داده بود. وی همچنین عضو تراست رانیمید است که تکثرگرایی فرهنگی را ترویج می‌کند.

اساسنامه هیئت مشورتی ائمه جماعات و مساجد بریتانیا تصویب شد

شورای مسلمانان بریتانیا از تصویب اساسنامه و انتخابات هیئت ملی مشورتی امامان جماعت و مساجد استقبال کرد، این هئیت مستقل که به صورت مردمی اداره می‌شود حمایتها، هدایتها و توصیه‌هایی برای نگهداری و اداره مساجد ارائه می‌دهد.

این شورا در بیانیه خود به مناسبت تصویب اساسنامه هیئت ملی مشورتی امامان جماعت و مساجد آن را نقطه عطفی برای جامعه مسلمان بریتانیا توصیف و استدلال کرده مساجد بریتانیا در این هئیت از تمام سنتهای اسلامی در کنار یکدیگر قرار گرفته تا اعمال شایسته و مثبت را ترویج کنند.

دکتر محمد عبدالباری دبیرکل شورای مسلمانان بریتانیا گفت: بسیار خوشحالم که شورای مسلمانان بریتانیا نیز بخشی از این ابتکار عمل تاریخی بوده است. شورای مسلمانان بریتانیا که از عادات و رسوم مسلمانان که به دنبال خیر مشترک و تکثرگرایی هستند این هیئت مشورتی را تشکیل داد تا اطمینان حاصل کند مساجد بریتانیایی از تمام سنتها می توانند در راه رسیدن به خدمات بهتر نه تنها برای جامعه بریتانیایی بلکه برای جامعه گسترده تر گردهم جمع شوند.

در بیانیه شورای مسلمانان بریتانیا آمده است: تا کنون حدود 600 مسجد و مؤسسه تربیت ائمه جماعات از سراسر کشور و تمام بخشهای جوامع اسلامی چون اهل تشیع و تسنن به عضویت هیئت ملی مشورتی امامان جماعت و مساجد در آمده اند.

هیئت ملی مشورتی امامان جماعت و مساجد از سوی چهار سازمان اسلامی مستقل داوطلبانه تأسیس شد. بنیاد الخویی، محفل مسلمانان بریتانیا، انجمن مسلمانان بریتانیا و شورای مسلمانان بریتانیا چهار سازمان مؤسس این هئیت هستند.

این چهار سازمان متعهد شده اند برای بهبود وضعیت مسلمانان و مساجد بریتانیا با یکدیگر همکاری کنند.

اساسنامه هیئت ملی مشورتی امامان جماعت و مساجد پس از چندین ماه مشورت ملی و عمومی سرانجام چند روز پیش مورد تصویب قرار گرفت.

"روز گشایش درهای مساجد" در ایالت کنتاکی آمریکا برگزار شد

مرکز اسلامی الیزابت تاون در ایالت کنتاکی آمریکا این هفته برنامه گشایش درهای خود را برگزار و طی آن تأکید کرد اسلام با داشتن آفریدگار یکتا، پیامبر، فرشتگان و کتاب مقدس بی شباهت به ادیان دیگر نیست و در حقیقت با سایر ادیان مشترکات بسیاری دارد.

رهبران مرکز اسلامی الیزابت تاون درهای این مسجد را برای ارائه درسهایی درباره مبانی اسلام باز گردند. هر کدام از این درسها  20 دقیقه به طول انجامید و فرصت مناسبی را برای افراد کنجکاو و علاقمند به اسلام برای یادگیری مبانی اعتقادی این دین فراهم کرد. در این مراسم نسخه هایی رایگان از قرآن در اختیار بازدیدکنندگان قرار گرفت و راهنمای کوچک و مصوری درباره اسلام به آنها ارائه شد.

شاکربن یونس امام این مرکز اسلامی و عادل بانیهانی کارشناس مطالعات تطبیقی ادیان در این جلسه سخنرانی کرده و پس از آن مدت زمانی را برای پاسخ به پرسشهای علاقمندان تعیین کردند تا هیچ پرسشی بی جواب نماند.

در پایان این جلسه دیدارکنندگان از این مرکز اسلامی متوجه شدند تفاوتهای میان اسلام، مسیحیت و یهودیت در مقابل شباهتهای بسیار آنها اهمیت چندانی ندارد.

روز گشایش درهای مساجد و مراکز اسلامی در ایالات متحده آمریکا طی سالهای اخیر به یک سنت تبدیل شده تا مسلمانان از این فرصت استفاده کرده و غیرمسلمانان کنجکاو و علاقمند را به دیدار از بخشهای مختلف یک مسجد برده و بسیاری از مبانی اسلام را برای آنها توضیح دهند.  هدف از برگزاری چنین رویدادهایی رفع سوء باورهایی است که درباره مسلمانان و اسلام در جامعه غربی به واسطه تبلیغات منفی رسانه ای یا سیاسی گسترش یافته اند.

ابراز ناامیدی رهبران مسلمان اردن از سخنرانی پاپ

رهبران مسلمان اردن نسبت به سخنرانی بندیکت شانزدهم برای مسلمانان در مسجد حسین اردن ابراز ناامیدی کردند چرا که وی در رابطه با اظهاراتی که پیشتر علیه اسلام ایراد کرده بود به صورت شفاف عذرخواهی نکرد.

شیخ یوسف ابو حسین مفتی شهر الکراک در جنوب اردن پس از سخنرانی روز شنبه 19 اردیبهشت ماه پاپ در مسجد بزرگ الحسین اظهار داشت: ما انتظار داشتیم که وی عذرخواهی شفافی داشته باشد.

ابو حسین گفت: آنچه پاپ در سال 2006 گفته بود صحت ندارد اسلام دین تساهل و ایمان است.

پاپ در سال 2006 به نقل از یک متن قرون وسطایی از قول یک امپراطور مسیحی تعالیم حضرت محمد (ص) را شر و غیر انسانی خوانده بود و در آن زمان به دنبال خشم مسلمانان، تظاهراتهای گسترده و انتقادهای بین‌المللی از این وضعیت ابراز تأسف کرد اما هیچ گاه رسما عذرخواهی نکرد، این درحالی است که واتیکان تأسف پاپ را عذرخواهی قلمداد کرده و یادآورد شده است که این ماجرا تا آخر دنیا نمی تواند ادامه داشته باشد.

رهبران مسلمان هنوز هم خواستار عذرخواهی رهبرکاتولیکها برسر این مسئله هستند، رویدادی که تأثیرات مستقیمی بر گفتگوهای دینی داشت. شیخ جمال جمعه از شهر مدابه پس از سخنرانی که پاپ طی آن خواستار تسامح میان مسلمانان و مسیحیان شد ابراز امیدواری کرد که پاپ به احساسات مسلمانان بیشتر توجه کند. پاپ مهمان ما است و ما انتظار داریم تنها یک واژه از وی بشنویم، هنوز هم دیر نشده و او می تواند عذرخواهی کند.

پاپ بندیکت شانزدهم طی روزهای 18 تا 15 اردیبهشت ماه به اردن، فلسطین و سرزمینهای اشغالی فلسطین سفر کرد.

کد خبر 879968

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha