صادق سنجری در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اظهار داشت: با توجه به روند تغییرات فشار مخزن بنگستان میدان آبتمیور و فشار جریانی چاه ها مطالعه سیستم فرازآوری مصنوعی در این مخزن برنامهریزی شده است.
وی افزود: به همین منظور پروژه ای تعریف و اجرا شد و هم اکنون به مراحل نهایی خود رسیده است که پس از نصب سیستم فرازآوری مصنوعی، دبی تولیدی چاه ها تثبیت خواهد شد.
سنجری افزود: یکی از نکات مورد توجه در میدان آبتیمور، پتانسیل تولید نفت نمکی آن است که با راهاندازی واحد نمکزدایی این میدان روزانه به میزان 10 هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت نمکی اضافه خواهد شد.
وی با اشاره به نتایج لرزهنگاری سه بعدی میدان و کشف ساختار طاقدیسی در بخش جنوب غربی آن، برنامههای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب جهت بررسی ساختار آن را تشریح کرد و گفت: پس از انجام لرزهنگاری دو بعدی و تعیین نحوه گسترش ساختار، برنامه حفاری چاه برای بررسی پتانسیل هیدروکربوری ساختار بر مبنای نتایج لرزهنگاری در آینده ارائه خواهد شد.
سنجری یادآور شد: بر مبنای محاسبات اولیه حداقل نفت درجای ساختار جدید ناحیه جنوب غربی میدان بر مبنای محاسبات اولیه به میزان دو میلیارد بشکه تخمین زده میشود.
وی مشکلات فراروی توسعه مخزن آبتیمور را مورد بحث قرار داد و گفت: در صورت برنامهریزی صحیح و پیشبینی مشکلات آینده از جمله فشارهای جریانی از هم اکنون میتوان در جهت رفع آن مشکلات اقدامات اساسی را به انجام رساند.
میدان آبتیمور در فاصله 25 کیلومتری غرب شهر اهواز قرار دارد و ساختار این میدان با عملیات لرزهنگاری در سال 1340 کشف و پس از حفر چاه شماره یک در سال 1346 وجود نفت در مخزن بنگستان میدان اثبات شد.
تولید از میدان آبتیمور در سال 1370 آغاز شد و هماکنون 45 هزار بشکه در روز است.
نظر شما