۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۸:۵۲

علی احمدی: می خواهند مدرسه کنکور درست کنند/ عباسپور: کسی در مدرسه نیست

علی احمدی: می خواهند مدرسه کنکور درست کنند/ عباسپور: کسی در مدرسه نیست

رئیس کمیسیون آموزش مجلس در حالی که وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده مجلس با قانون حذف کنکور می خواهد آموزش و پرورش را مدرسه کنکور کند، گفت: بچه های ما الان در مدارس نیستند بلکه در کلاسهای کنکورند و قانون حذف کنکور آنها را به مدرسه باز می گرداند.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر آموزش و پرورش با انتقاد از قانون حذف کنکور با بیان اینکه با این قانون می خواهند آموزش و پرورش تست زنی در مدارس را توسعه دهد، گفت: با این قانون می خواهند آموزش و پرورش را به مدرسه کنکور تبدیل کنند.

علیرضا علی احمدی عصر پنجشنبه در نشستی که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد با اشاره به برخی مشکلات نظام آموزشی کشور افزود: نظام رتبه بندی در مدارس و دانشگاهها را باید جدی گرفت. باید بپذیریم که اگر رتبه بندی را در دانشگاهها جدی می گرفتیم دیگر مشکل کنکور نداشتیم. یک میلیون و 400 هزار نفر را برای 20 هزار ظرفیت موجود در 13 رشته مطلوب دانشگاههای برتر کشور به صف می کنیم و این اتفاق دودش به چشم خود داوطلب می رود.

علی عباسپور تهرانی فرد در همین زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در نشستی که اعضای کمیسیون آموزش با رئیس مجلس داشتند موضوع حذف کنکور بررسی شد. در این جلسه راجع به قانون حذف کنکور و پذیرش داوطلبان ورود به دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی بحثهایی صورت گرفت.

با وزیری مواجه شدیم که کار کارشناسی کارشناسان بررسی حذف کنکور را زیر سئوال برد

وی ادامه داد: در این جلسه قانون گریزی دولت در این زمینه مطرح شد. سه فاکتور اساسی در اجرای قانون نحوه پذیرش دانشجو آن را با مشکل مواجه کرده است. اول اینکه این قانون دیر ابلاغ شد. نکته دوم تغییرات مکرر در وزارتخانه آموزش و پرورش و تغییر وزیر بود. و نکته سوم روبرو شدن با وزیری بود که کار کارشناسی زیرمجموعه ای که به بررسی قانون حذف کنکور پرداخته بودند را زیر سئوال برد.

وزیر آموزش و پرورش فقط حرف خود را می زند

عباسپور تاکید کرد: قانون حذف کنکور با کار کارشناسی به تصویب رسید و مورد پذیرش وزارتخانه های علوم و آموزش و پرورش نیز قرار گرفت اما پس از تغییراتی در وزارت آموزش و پرورش با وزیری روبرو شدیم که علی الاصول فقط حرف خود را می زند و هیچ کسی را قبول ندارد.

وی ادامه داد: در یک مقطع آموزش و پرورش مطرح کرد که اعتبار لازم برای ارتقا سیستمهای خود را در راستای اجرای قانون ندارد که برای حذف این بهانه بودجه ای به این امر اختصاص دادیم.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: اعتبار و بودجه تنها یک بهانه بود زیرا همه این موارد در موقع تصویب قانون مورد بررسی قرار گرفته بود و چنین نیازی از سوی وزیر سابق این وزارتخانه یعنی فرشیدی مطرح نشده بود.

وی ادامه داد: در حال حاضر با قانونی مواجه شده ایم که عملا بر اساس زمان بندی که در قانون دیده شده است و باید تا سال 90 کنکور به طور کامل حذف و سوابق تحصیلی جایگزین آن شود با تاخیر مواجه شده است و با قانون گریزی دولت مواجه شده ایم.

عباسپور افزود: البته این تنها موردی نیست که دولت از اجرای قانون می گریزد. احیای معاونت پرورشی مورد دیگری بود که دولت این قانون را نیز زیر پا گذاشت. قانون انتقال مراقبین بهداشت و ارتقای سلامت در آموزش و پرورش نیز از سوی دولت زیر پا گذاشته شد.

وی در ادامه گفت: با توجه به تاخیری که در اجرای قانون حذف کنکور به وجود آمده است و با توجه به اینکه کنکور بحث حساسی است در جلسه ای که رئیس مجلس شورای اسلامی در میان اعضای کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس حاضر شد این موضوع بررسی شد.

اجرای قانون حذف کنکور در انتظار معرفی وزیر آموزش و پرورش دولت آینده

عباسپور با بیان اینکه ما به زمان بندی که برای اجرای قانون حذف کنکور در نظر گرفته بودیم نزدیک می شویم به مهر گفت: یا باید دولت در اجرای قانون تسریع کند و هماهنگی بین وزارتخانه ها ایجاد شود یا اینکه در زمان بندی تجدید نظر کنیم. در این جلسه علی لاریجانی نیز تاکید کرد که وضعیت فعلی کنکور قابل قبول نیست و وضع کنکور باید تغییر کند.

وی ادامه داد: باید منتظر ماند و دید وزیر جدید آموزش و پرورش که پس از انتخابات ریاست جمهوری و آغاز به کار دولت دهم معرفی می شود جه نقطه نظراتی راجع به قانون حذف کنکور دارد. مجلس روی قانونی که به تصویب رسانده مصر است و آن را کاملا قابل اجرا می داند اما وضعیتی پیش آمد که این قانون به دلیل تعلل ها و قصورها حالت عملی به خود نگرفت و ما باید منتظر باشیم تا ببینیم زمام امور دست چه کسانی می افتد. امیدواریم که قانون جدید را وزیر جدید به اجرا درآورد اما اگر وزیر آینده نیز مشکلاتی در این زمینه داشت باید در این قانون بازنگری صورت گیرد تا مطابق وضعیت و با زمان بندی جدید پیش رود.

بچه ها در مدارس نیستند!

وی در پاسخ به اینکه وزیر آموزش و پرورش معتقد است مجلس با قانون حذف کنکور آموزش و پرورش را به مدرسه کنکور تبدیل می کند گفت: ما به هیچ عنوان قبول نداریم که حذف کنکور مدارس و آموزش و پرورش را به کلاسهای تست زنی تبدیل می کند. مدارس ما در حال حاضر وضعیت خوبی ندارند. بچه ها در مدارس نیستند بلکه در کلاسهای کنکور هستند. قانون حذف کنکور و پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی بچه های ما را به مدارس باز می گرداند و تحت تعلیم قرار می دهد.

دیگر فرصتی برای طرح پیشنهادات آقای علی احمدی وجود ندارد

رئیس کمسیون آموزش تاکید کرد: دیگر فرصتی برای طرح پیشنهادات آقای علی احمدی وجود ندارد اما اگر وی در دولت آتی نیز وزیر شد آن وقت می تواند پیشنهادات خود را مطرح کند.

کد خبر 881371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha