حجت الله دهقان کلور مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: مهمترین ویژگی این نوع سازه ها این است که هر نوع نیرو که از هر طرف آن وارد شود سازه خم می شود ولی دوباره به جای اول خود بر می گردد.
وی با تاکید بر اینکه این سازه بیش از 90 درجه می تواند خم شود، افزود: این سازه بر روی پایه ای سوار است و به گونه ای محاسبه و طراحی شده است که نیرو از هر طرف که وارد شود سازه به صورت عمودی این نیرو را به "پی" وارد می کند.
دهقان به کاربردهای این نوع سازه ها اشاره کرد و اظهار داشت: از این نوع سازه ها می توان در ساخت تندیسهای تعادلی در میادین و معابر استفاده کرد. همچنین می توان در ساخت سازه های تعادلی که به دور خود می چرخد مانند ساخت رستورانهای تعادلی استفاده کرد.
مجری طرح ساخت سکوهای نفتی را از دیگر کاربردهای این نوع سازه ها ذکر کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه ارتفاع پایه های سکوهای نفتی گاه به بیش از هزار متر می رسد با استفاده از این شیوه می توان سکوهای ایمنی ساخت که در برابر هر نیرویی مقاوم است.
دهقان با تاکید بر مقاومت سازه های تعادلی در برابر زمین لرزه به مهر گفت: طبق آزمایشهای انجام شده این نوع سازه ها در برابر حرکتهای زمین می تواند واکنشهایی از خود نشان دهد که از افتادن سازه جلوگیری کند به طوری که اگر پایه شکسته شود سازه به صورت عمودی به زمین می افتد. این ویژگی برای سکوهای نفتی می تواند مفید باشد چرا که در زمان وقوع حادثه در صورت خراب شدن پایه، سکو بر روی آب شناور می شود.
به گفته وی در این سازه می توان بسته به نوع کاربرد آن از فلزات مختلف استفاده کرد.
نظر شما