۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۵:۰۰

گزارش خبری مهر/

مرجعیت همچنان چراغ راه/ آیت الله بهجت میوه سالم شجره انسانیت

مرجعیت همچنان چراغ راه/ آیت الله بهجت میوه سالم شجره انسانیت

اراک - خبرگزاری مهر: دنیا هنوز به آخر نرسیده و ما هنوز قدر خوبی را می دانیم و می دانیم چه چیزی نور و روشنایی و چه چیز تاریکی است بر خلاف تاریکی که می خواهد همه چیز را ببلعد ما هنوز می دانیم و می فهمیم و آگاهیم.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، حضور مردم در مراسم ارتحال آیت الله بهجت در قم نشان داد ما قدر حلاجها، صدر المتالهین ها، امام خمینی ها و بهجتها را می دانیم و تشیع علوی همچنان فیروزه مرجعیت را چونان نگینی بر انگشتر در دست دارد و آنچه سیاست بیگانگان در تهاجم فرهنگی علیه ملت ایران به خصوص جوانانش بود برای مردم رنگی ندارد.

مرجعیت گوهر ناب و دست نخورده فرهنگ شیعه است و ارادات مردم به این قشر از شیعیان ایران متنهی ندارد و گزاره های آن را در میان شیعیان دیگر کشورها مانند عراق و لبنان می بینیم.

اینکه ملت با چه معادله ای همچنان پاسدار حریم دین است مسئله ای است که باید در جامعه تبیین شود اما اصلی ترین علت را باید در صداقت و دلسوزی مرجعیت عالی و مردمی دانست.

آیت الله بهجت را همه ما می شناختیم و این شناخت را از گریه ها و اشکهای ایشان در نمازهایش به یاد داریم مردی که کوتاه اما عمیق و ساده سخن می گفت.

سابقه نگاشته شده وفاداری ملت به مرجعیت در تاریخ معاصر به گوش به فرمانی مردم از میرزای شیرازی در قضیه تحریم تنباکو بازمی گردد و پس از مشروطه و انقلاب اسلامی و اکنون تداوم همان مسیر روشن است.

مردم در تشییع پیکر مطهر آیت الله بهجت نشان دادند که وفادار به دین و آیین اسلامی خویش هستند و تلاش های بیگانه دخلی در آگاهی آنها ندارد و شاید این را به ما گوشزد می کند که وفاداری مردم سوی دیگر معادله ای است که صداقت مرجعیت و علما ادامه آن است به تعبیر دیگر "اگر مجنون دل شوریده ای داشت، دل لیلی از او شوریده تر بود".

نقل است امام راحل عنایت خاصی به ایشان داشتند از جمله مطالبی که آقا مصطفی از امام راحل درباره آیت الله بهجت نقل می کردند این بود که ایشان دارای موت اختیاری هستند، یعنی قدرت این را دارند که هر وقت بخواهند روح خویش را از بدن به اصطلاح خلع کنند و بعد مراجعت کنند و این امر یکی از مقامات بلندی است که بزرگان در مسیر سیر و سلوک عرفانی ممکن است به آن برسند و همینطور مقامات معنوی دیگری در معارف توحیدی که زبان بنده یارای بحث درباره این زمینه ها را ندارد.

آیت الله صانعی یکی از مراجع تقلید وی را عارف به تمام معنا تعبیر می کند و در مورد ایشان می گوید: تمام صفات خوبی که در یک عالم باید وجود داشته باشد در مرحوم آیت الله بهجت جمع بود و ایشان به عنوان یک عالم وارسته و برجسته مطرح بودند.

آیت الله مصباح یزدی  نیز وی را یک شخصیت جامع الاطرافی می داند و می گوید: خداوند به ایشان ویژگی شخصی و استعداد ذاتی عطا فرموده که جنبه کسبی ندارد و خدادادی است با این وصف ایشان مقامات معنوی خود را کتمان می کنند و کسانی که می دانند نیز اجازه سخن ندارند.

آیت الله طاهری شمس نیز معتقد است آیت الله العظمی بهجت به افقی رسیده که وقتی به احکام اسلامی نگاه می کند، فتوایی می دهد که مورد رضایت و توجه خداست و لاف در آن نیست.

حجت الاسلام و المسلمین فقهی نیز در خصوص ایشان می گوید: اگر شجره طیبه انسانیت غیر از چهارده معصوم میوه سالم داده باشد که چنین نیز هست یکی از میوه های سالم وجود مقدس آیت الله العظمی بهجت است.

آیت الله موسوی بجنوردی بیان می دارد: در روایت داریم که اگر فقیهی فوت کند یک خلا و شکاف بزرگ در جهان اسلام پدید می آید و فوت آیت الله بهجت مصداق این موضوع است.

آیت الله احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران نیز آیت الله العظمی بهجت را افتخار مرجعیت شیعه در عرصه زهد و اعراض از دنیا معرفی کرده و می گوید: او بزرگی بود که نگاهش به دنیا و جلوه های آن نگاهی تحقیر آمیز بود.

وی می افزاید: اگر کسی بخواهد یک تابلو از روحانیت وارسته شیعه عرضه کند آن تابلو آیت الله العظمی بهجت است، وی در حالی به دیدار معبود رفت که عمری را با بندگی از خداوند سپری کرد و آموخت که زندگی پاکیزه و حیات طیبه یعنی این.

آیت الله مقتدایی نیز بر گردآوری و زنده نگهداشتن آثار و مواعظ ایشان تاکید کرد و افزود: مطالب و مباحث آن مرحوم باید زنده باشد و مواعظ ایشان جمع آوری شود تا طلاب در تمام سطوح از آن بهره مند گردند.

مدیر حوزه عملیه قم آیت الله بهجت را در جایگاهی والا از لحاظ اخلاقی دانسته و معتقد است: برخی ازشاگردان آن فقیه عالیقدر امروز درس خارج داده و در سطح عالی حوزه تدریس می کنند و برخی نیز چون استاد، جامع علم و عملند.

استاندار استان مرکزی با بیان اینکه، آیت الله بهجت به خوبی، عرفان را با فقه و اخلاق را با سیاست درآمیخت‌ در مورد ایشان چنین می گوید: وی با تالیف کتاب‌های متعدد و تربیت شاگردان برجسته خدمت بزرگی به جامعه شیعه کرد.

علی اکبر شعبانی فرد با بیان اینکه، عالمان دینی و مراجع معظم تقلید که به عنوان وارث علوم انبیا، در زمان غیبت کبری امام زمان (عج) به نیابت از آن حضرت هدایت زندگی مردم را بر عهده دارند، همچون استوانه‌ها و عمود خیمه جامعه، از فرهنگ و دیانت مردم پاسداری می‌کنند اضافه می کند: مردم بنابر توصیه حضرت ولی عصر ارواحنا فدا موظف به پیروی از تعالیم و رهنمود‌های آن رهبران وارسته هستند که یکی از مراجع وارسته در زمان معاصر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت بودند که در طول نزدیک به یک قرن عمر با برکت خود، عرفان را با فقه و اخلاق را با سیاست درآمیخت و با تالیف کتاب‌های متعدد و تربیت شاگردان برجسته خدمت بزرگی به جامعه شیعه کرد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک، ‌ ارتحال ملکوتی اسوه تقوی و فقیه اهل بیت عصمت و طهارت حضرت آیت ‌الله محمدتقی بهجت را اندوهی بس سنگین برای جهان اسلام دانسته و بر ادامه راه ان فقید تاکید داشت.

آیت الله احمد محسنی گرکانی حضور مردم در تشییع پیکر آن عالم ربانی را نشان از آگاهی و وفاداری مردم  بیان کرد و گفت: برای آیت الله بهجت چیزی مهمتر از دین خدا و مردم نبود.

کد خبر 882256

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha