تقی آقایی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب از رشد تورهای خروجی طی سال گذشته خبر داد و گفت: در سال 87 مردم ایران برای خروج از کشور به قصد گردش تمایل بیشتری داشتند و براساس آمارهای موجود حدود 7 درصد جمعیت کشورمان از ایران خارج شده اند.
خروج ایرانیان از کشور به منظور تفریح و گردش در حالی اتفاق می افتد که بر اساس آمارهای رسمی در سال گذشته تنها 700 هزار گردشگر خارجی برای بازدید از آثار و جاذبه های تاریخی و فرهنگی ایران وارد کشورمان شده اند. گرچه همین رقم هم مورد تائید اغلب کارشناسان نیست و آنها معتقدند آمار ورود گردشگران واقعی به ایران بسیار پایین تر از آن چیزی است که منابع رسمی اعلام می کنند.
در همین رابطه تقی آقایی به خبرنگار مهر گفت: رشد تورهای خروجی نشان دهنده این است که مردم به جای گردشگری در داخل بیشتر دوست دارند به خارج از ایران سفر کنند و از سویی دیگر شاید درآمدها افزایش یافته است .
این اظهارات درحالی مطرح می شود که کارشناسان گردشگری معتقدند 70 درصد مردم حتی امکان یکبار سفر در طول سال را ندارند و تنها افراد مرفه با وضعیت اقتصادی بسیار خوب می توانند سالانه بیش از یک بار سفر کنند و حتی به سفرهای خارجی نیز بروند.
آقایی همچنین درمورد تورهای ورودی به کشور نیز گفت: آمار تورهای ورودی متناسب با تورهای خروجی نیست. بطوریکه تعداد توریستهای که سال گذشته به کشور وارد شده اند یک پنجم تعداد ایرانیانی بوده که از کشور خارج شده اند.
چندی پیش دکتر ضرغام استاد دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرده بود که بطور متوسط یک خانواده سه نفره برای انجام یک سفر داخلی در سال باید یک تا دو میلیون تومان هزینه کند و البته سفر باید کوتاه مدت چند روزه و با حداقل امکانات باشد و این درحالی است که اکثر مردم توان تامین این مبلغ را ندارند.
این کارشناس ارشد گردشگری در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر مردم به سفرهای طبیعی گرایش پیدا کرده اند ، افزود: در گذشته اکثر سفرهای ایرانیان به قصد بازدید از آثار فرهنگی و تاریخی صورت می گرفت اما در حال حاضر گرایش مردم به سمت رفتن به طبیعت تغییر کرده است.
نظر شما