به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، سید محمد سیدی صبح پنجشنبه در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه صنعت کفش و چرم در محل نمایشگاه بین المللی مشهد افزود: این محصولات بی کیفیت بازار و صنعت گران ایرانی را به ورطه ورشکستگی و تعطیلی کشانده است.
مدیرعامل نمایشگاه بین المللی مشهد خاطرنشان کرد: کشور چین با تولید سالانه بیش از 10 میلیارد جفت کفش تامین 70 درصد از کل نیاز دنیا و بیشترین دغدغه تولید کننده ایرانی را به خود اختصاص داده است.
سیدی تصریح کرد: کشورهای آسیای شرقی با برخورداری از نیروی انسانی ارزان و تولید محصولاتی با قیمت مناسب برای خریداران بازار صنایع بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران را تصاحب کرده اند.
وی اظهار داشت: در این سوی دنیا و در این مرکز نمایشگاهی که دروازه اقتصادی آسیای میانه و بزرگترین نمایشگاه شرق کشور محسوب می شود دست اندرکاران ایرانی صنعت چرم، پوست، کیف و کفش با دست آوردهای خود این بازار را رونق می دهند.
وی با اشاره به ورود سالانه 25 میلیون نفر از سراسر جهان به مشهد گفت: با توجه به ورود این تعداد زائر مهمترین مرکز تجاری در جاده ابریشم را مشهد تشکیل می دهد.
مدیر عامل نمایشگاه بین المللی مشهد گفت: در این دوره از نمایشگاه 70 شرکت در فضایی به مساحت 3 هزار مترمربع محصولات خود را از جمله انواع چرم طبیعی، مصنوعی، در قالب های متنوع در معرض بازدید گذاشته اند.
وی افزود: هیاتی از کشور افغانستان متشکل از تجار و بازرگانان و دست اندرکاران صنعت کیف و کفش و چرم این کشور ضمن بازدید از نمایشگاه با طرفهای ایرانی خود جلساتی برگزار کردند.
همچنین در این مراسم عضو هیات مدیره جامعه مدیران و متخصصان صنعت کفش کشور گفت: 5/14میلیارد جفت کفش در دنیا تولید می شود و صادرات کفش ایران سالانه 10 میلیون جفت و صادرات دنیا 14 میلیارد جفت است.
علی لشگری افزود: کشورهای چین، هند، اندولزی، ویتنام، تایلند و همچنین پرتقال و اسپانیا به عنوان قطب های تولید کفش در دنیا محسوب می شوند و براساس آخرین آمار سازمان تجارت، صادرات جهانی سالانه 64 میلیارد دلار و ایران 89 میلیون دلار صادرات دارد.
وی با اشاره به آمار فوق گفت: در سال گذشته 67 میلیارد دلار صادرات کفش داشتیم که نسبت به دوره مشابه سال گذشته آن 34 درصد رشد همچنین فروردین سال جاری 4/2 میلیون دلار صادرات کفش بوده است که نسبت به سال های گذشته 44 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: در گذشته صنعت کفش کشور درگیر مساله فروش محصولات بوده اما در حال حاضر بحران کاهش تقاضا در دنیا و کاهش پول تولید است.
لشگری افزود: ایجاد شبکه های خرده فروشی به صورت خرده، ایجاد شبکه برند سازی تنها راه نجات کفش ایران با توجه به کاهش نقدینگی در صنعت کفش و تولید کنندگان آن است.
در پایان این مراسم اتحادیه های صنعت کیف و کفش و چرم استان های تهران، آذربایجان شرقی، قم، اصفهان و خراسان رضوی در محل نمایشگاه حضور و به صورت تخصصی در زمینه مباحث کاری خویش به بحث و تبادل نظر پرداختند.
نظر شما