به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر جعفر عطارباشی مقدم ظهر شنبه در جمع خبرنگاران در محل اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی افزود: بر اساس توافق صورت گرفته بین سازمان دامپزشکی کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، که مشابه آن نیز در استان و بین دامپزشکی و استانداری خراسان رضوی صورت گرفته، حمل گوشت از کشتارگاه های تحت مالکیت شهرداری جهت عرضه در سطح شهر فقط با استفاده از خودروی دارای سردخانه و تائید دامپزشکی انجام خواهد شد که این موضوع در حال حاضر فقط به تعدادی از شهرها که اقدام به تعطیلی کشتارگاه های سنتی و استفاده از کشتارگاه های منطقه ای نمایند، مربوط می شود.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی ضمن اشاره به وجود 33 کشتارگاه دام در استان افزود: با توجه به بررسی به عمل آمده از این تعداد برای 17 کشتارگاه معرفی نامه جهت اخذ تسهیلات و تهیه خودروی سردخانه دار صادر شده که کشتارگاه های مذکور باید در اسرع وقت اقدام لازم را انجام دهند.
وی با تاکید بر نظارت بهداشتی دامپزشکی بر کشتار دام در تمامی کشتارگاه های استان، خاطرنشان کرد: از 33 کشتارگاه دام استان، فقط 3 باب از آنها دارای پروانه برابر ضوابط هستند و یکی از اهداف دامپزشکی در جهت ارتقای بهداشت عمومی حرکت در مسیر صنعتی کردن تمامی کشتارگاه های دام است.
عطارباشی افزود: نظارت دامپزشکی در کشتارگاه ها در ابعاد و مراحل مختلف از نظارت پیش از کشتار و بعد از کشتار در حال انجام است و علاوه بر آن نظارت بر ذبح شرعی نیز صورت می گیرد که این مهم اطمینان خاطر برای مصرف کنندگان هم از حیث سلامت و هم به لحاظ ذبح شرعی را در پی دارد.
وی با اشاره به مخاطرات ناشی از کشتار غیرمجاز دام در سطح معابر عمومی، تصریح کرد: با توجه به امکان شیوع انواع بیماری های مشترک بین انسان و حیوان از قبیل تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو، شاربن و ... و نیز آلودگی های زیست محیطی که در اثر کشتارغیرمجاز دام پدیدار خواهد شد، بر اساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی و ماده 37 قانون تعزیرات حکومتی با خاطیان به شدت برخورد شده و دامپزشکی ضمن تشکیل پرونده و درج صورتجلسه، موارد را جهت رسیدگی به مراجع قضایی معرفی خواهد کرد.
نظر شما