به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، علی داداش زاده ظهر دوشنبه در جلسه ساماندهی کشتارگاههای سنتی استان با بیان اینکه در حال حاضر 15 کشتارگاه تحت نظارت شهرداریهای استان فعال هستند، افزود: متاسفانه این کارگاههای وضعیت بهداشتی لازم را برای کشتار بهداشتی ندارند.
وی با اشاره به هماهنگیهای انجام گرفته بین سازمان دامپزشکی و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برای بهسازی کشتارگاههای سنتی در سطح استانها، گفت: در این راستا برای ساماندهی کشتارگاههایی غیر قابل اصلاح و بهسازی، خودروی یخچال دار استاندارد برای حمل و تامین گوشت شهرها از طریق کشتارگاههای قابل قبول خریداری می شود.
داداش زاده خاطرنشان کرد: همچنین با هماهنگی و نظارت اداره کل دامپزشکی استان نیازهای ضروری برای بهسازی و اصلاح فرایند فعلی ذبح و قطعه قطعه کردن گوشت در کشتارگاههای سنتی تحت نظارت شهرداریها بررسی شده و حداکثر تا شش ماه آینده شهرداریها مکلف به رفع نواقصات موجود هستند.
وی همچنین با تاکید بر انجام ذبح شرعی دام در کشتارگاههای استان، گفت: در این راستا نماینده ولی فقیه در در اداره کل دامپزشکی استان باید نسبت به هماهنگی حضور نیروهای ناظر بر ذبح شرعی در مراکز کشتارگاهی استان انجام دهد.
داداش زاده در ادامه با اشاره به اینکه به دلیل موقتی بودن کشتارگاهها سرمایه گذاری در این بخش برای بخش خصوصی توجیه اقتصادی ندارد، گفت: متاسفانه بدلیل بخشی نگری برخی شهرداران جهت حفظ خود کفایی و استقلال در شهرها ساماندهی با مشکلات زیادی روبرو است.
مدیر کل دفتر امور شهری استانداری آذربایجان غربی همچنین از ساماندهی شش میدان عرضه دام در استان خبر داد و خاطر نشان کرد: در این راستا طی سال جاری 10 میلیارد ریال تسهیلات بانکی اختصاص یافته است.
مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی نیز در ادامه از اختصاص 300 میلیون ریال برای اصلاح ساختار فیزیکی داخل کشتارگاهها، تامین تجهیزات بهداشتی ضروری و ناوگان حمل و نقل دام و گوشت خبر داد و بیان داشت: این اقدامات برای پیشگیری از بروز بیماریهای نو پدید و مشترک بین انسان و دام انجام می شود.
شهرام دیلمقانی در ادامه با انتقاد از شرایط فعلی ذبح شرعی دام بر طبق موازین اسلامی گفت: متاسفانه هم اکنون در هیچ یک از کشتارگاههای سنتی استان باکس مقید سازی دام برای اعمال شوک جهت قرار دادن در جهت قبله قرار ندارد و ذبح کنندگان با اعمال رفتار خشن و بدون در نظر گرفتن حقوق حیوانات دام را در شرایط بد و با وارد کردن استرس و ترس ذبح می کنند.
وی با تاکید بر جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی برای احداث واحدهای کشتار گاهی دام گفت: در این صورت امکانات و زیر ساختهای لازم برای صادرات این محصول از آذربایجان غربی که صنعت دامپروی قوی بدلیل داشتن مراتع غنی فراهم می شود.
وی نبود بالابر لاشه دام جهت وارونه سازی دام برای خروج خون، عدم وجود سیستم انتقال مرحله ای لاشه جهت انجام پوست کنی و شکم گشانی که از اصلی ترین عوامل افزایش بار میکروبی گوشت استحصال شده در مرحله ثانویه، نبود سینی و تشک های استیل ویژه آلایشهای خوراکی و غیر خوراکی، نبود سالن پیش سرد کن و سالن ضد انگلی و نبود امکانات دفع مناسب ضایعات، پساب و تصفیه بیولوژیکی را از دیگر مشکلات کشتارگاههای سنتی استان عنوان کرد.
دیلمقانی با انتقاد از عدم عمل به تعهد از سوی شهرداری ارومیه مبنی بر اختصاص مکان مناسب برای انتقال واحدهای موجود عرضه گوشت قرمز و فرآورده های خام دامی در ابتدای بازار قدیمی شیره پز خانه ارومیه، گفت: متاسفانه تا کنون هیچ اقدامی از سوی شهرداری برای انجام این تعهد انجام نگرفته و امکانات بهدشتی لازم در محل برای عرضه بهداشتی گوشت فراهم نیست.
معاون خدمات شهری شهرداری ارومیه در حاشیه این جلسه در خصوص حل مسئله بهداشتی واحد های عرضه گوشت بازار قدیمی شیره پز خانه ارومیه به خبرنگار مهر گفت: شهرداری هیچ تعهدی ندارد و فقط در صورت تصویب احداث بازارهای سرپوشیده در سطح شهر، شهرداری می تواند دو الی سه واحد در اختیار عرضه کنندگان قرار دهد.
نظر شما