۵ خرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۰۴

مسعود عنایت:

مایلی کهن نام داوران متخلف را بگوید / مربیان داور را قصاب می کنند

مایلی کهن نام داوران متخلف را بگوید / مربیان داور را قصاب می کنند

رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال از محمد مایلی کهن خواست اسامی داورانی که معتقد است، تخلفی را مرتکب شده‌اند، اعلام کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود عنایت با بیان این مطلب افزود: نمی گویم داوری ما پاک پاک است. ممکن است در داوری هم مانند دیگر اقشار ناخالصی و فساد وجود داشته باشد اما نمی توان بر وجود آن صحه گذاشت مگر اینکه از طریقی این فساد افشا شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر فساد داوری افشا شود، کمیته داوران به شدت با داوران متخلف برخورد خواهد کرد، افزود: اگر ما با این داوران برخورد نکردیم، خودمان می شویم شریک جرم.

رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال که دوشنبه شب در بخش گفتگوی ویژه شبکه جهانی جام جم حضور پیدا کرده بود، افزود: تاکید می کنم ممکن است برخی داوران مشکلی داشته باشند، اما این تا زمانی که اثبات نشود، دلیلی برای مطرح شدن ندارد. من نمی گویم داوری پاک است و اصلا آلوده نیست.

عنایت خود را ارادتمند محمد مایلی کهن خواند و گفت به درستی و صداقت این مربی اعتماد دارد. وی با اذعان به این موضوع افزود: مایلی کهن که مدعی است یک داور به بازیکن تیمش گفته خود را زمین بزن تا پنالتی بگیرم یا وقت را تلف کن، بیاید و نام این داور را فاش کند. او بگوید این داور کیست. احتیاجی نیست نام بازیکن را عنوان کند، فقط نام داور متخلف را محرمانه به کمیته داوران بگوید. نه به کمیته داوران، به نهاد یا سازمانی که خود صلاح می داند نام داور متخلف را عنوان کند. من اگر مایلی کهن نام این داور را گفت و با او برخورد نکردم، خود شریک جرم این داور خطاکار خواهم بود.

رئیس کمیته داوران با تاکید بر اینکه مواردی قابل اثبات در تخلف داوران مشاهده نشده است، افزود: ما نمی توانیم با استناد به حرف یک بازیکن بگوییم داوری ناپاک است. نمی توان به حرف یک بازیکن اعتماد کرد. بازیکنی که ممکن است برای توجیه خود داور را شریک جرمش جلوه دهد، چطور می توان به حرفش استناد کرد. مایلی کهن اگر به صداقت بازیکنانش اعتماد دارد، داوری که بازیکنانش می گویند تخلف کرده به ما معرفی کند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: کمیته داوران نه وظیفه " پاییدن " داوران را داشته و نه ابراز این کار را در اختیار دارد. ما در فدراسیون فوتبال و سازمان تربیت بدنی حراست داریم. قطعا اگر مشکل یا موردی به ما گزارش شود، حراست آن را پیگیری می کند.

عنایت در ادامه به مشکلی در داوری فوتبال کشورمان اشاره کرد و گفت: پیش از این در فوتبال ایران مشاهده شده است که برخی دلال‌ها یا افرادی به اسم داور از تیم‌ها کلاه برداری می کردند. آنها با مسئولان باشگاه‌ها تماس می گرفتند و مدعی می شدند که با داوران ارتباط دارند و می توانند در عملکردشان تاثیر بگذارند. این افراد از تیمها پول می گرفتند تا داوران را تطمیع کنند در حالی که یک ریال از این پول‌ها در جیب داوران نمی رفت. این پول‌ها به اسم داوران از باشگاه گرفته می شد اما در جیب دلال‌ها می رفت. این مورد در برخی تیم‌ها مشاهده شده است.

رئیس کمیته داوران ضمن اشاره به این موضوع که ممکن است در داوری مشکلی وجود داشته باشد اما درست بیان می شود، افزود: در فوتبال ما اول آبروی فرد را می برند، بعد به دنبال اثبات ادعای خود می روند. متاسفانه دو سال پیش فردی برخی داوران را فاسد خواند. ما از او خواستیم در هرکجا که صلاح می داند، ادعای خود را ثابت کند و برای آن دلیل و مدرک بیاورد. حتی از او به دادگاه شکایت کردیم تا دلایل محکمه پسند ارائه کند اما این آقا نتوانست حرفهای خود را ثابت کند.

داوران ایران از طریق مراجع حراستی و امنیتی کنترل می شوند، عنایت به این موضوع اشاره کرد که می تواند متضمن سلامت داوران فوتبال کشورمان باشد.

عنایت خود را فردی انتقادپذیر خواند و در خصوص تعدد داوران قضاوت کننده در لیگ برتر گفت: کل داوران ایرانی که در 306 بازی لیگ برتر قضاوت کردند25 داور وسط و 54 کمک داور بودند. من می پذیریم که باید تعداد داوران حاضر در لیگ برتر محدود شود. در هر کشور تعداد خاصی از داوران در لیگ برتر قضاوت می کنند از رفت آمد داوران بین لیگ‌های برتر و دسته‌های پایین‌تر خودداری می شود. ما هم برای فصل آینده چنین برنامه‌ای داریم و هر داوری که در لیگ برتر قضاوت کند، دیگر دیداری در لیگ دسته اول قضاوت نمی کند تا پایان فصل که با بررسی عملکرد داوران نسبت به جابجایی آنها اقدام خواهیم کرد.

"کمیته داوران عملکرد داوران را چطور ارزیابی می کند؟"، عنایت در پاسخ به این پرسش نیز گفت: برای هر بازی لیگ برتری ناظر داوری داریم که این ناظران خود از داوران خوشنام و بین المللی بوده اند که همراه ناظران بازی، مسابقات را نظارت می کنند. بر اساس نمره آنها عملکرد داوران ارزیابی شده و نسبت به تنبیه و تشویق آنها اقدام می کنیم. در فوتبال ایران مانند همه جای دنیا هیچ داوری نمره 10 نمی گیرد. رنج نمره بین 7 تا 8 است. اگر داوری نمره زیر 5/7 بگیرد، بسته به اشتباهی که مرتکب شده است، با او برخورد خواهد شد.

وی با انتقاد از اینکه دو سال است که حقوق داوران افزایش پیدا نکرده است، افزود: فشار و حواشی فوتبال ما زیاد است حتی زیادتر از فوتبال اروپا اما حق الزحمه داوران برای این کار "شاق" بسیار پایین است. ما به فدراسیون فوتبال پیشنهاد کردیم به حق داوران را افزایش دهند اما به دلیل مشکلات مالی فدراسیون با این خواسته موافقت نشد. انتظار ما بر این است که مبلغی به اندازه و در خور شان داوران پرداخت شود.

به گفته عنایت از مبلغ 420 میلیون تومانی که کمیته داوران از بخش تبلیغات از اسپانسر مالی خود طی سه فصل دریافت کرده است گوشه ای از مشکلات مالی فدراسیون برطرف شده و تمام این مبلغ صرف بهبود وضعیت مالی داوران نشده است.

عنایت در ادامه از افزایش حق الزحمه داوران خبر داد و در پاسخ به این پرسش که "احتمال دارد با حقوق اندکی که داوران دریافت می کنند، به درخواست‌های حاشیه‌ای تن در دهند؟"، اینکه داوران کم حقوق می گیرند دلیلی نمی شود که خدایی ناکرده فاسد شوند.

رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال در ادامه با انتقاد از موضع گیری برخی مربیان علیه داوران گفت: مربیان هر وقت می بازند دیواری کوتاه تر از دیوار داوران پیدا نمی کنند و تمام اشتباهات خود را می گذارند کنار و سر داور می شکنند. بیشتر مربیان ما به محض باخت می گویند داور سر تیم ما را بریده است، آنها داوران را قصاب می کنند که سر تیم شان را می برد.

کد خبر 885603

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha