به گزارش خبرگزاری مهر، دراین دیدار که محمدزئیر سفیر کشور سریلانکا در ایران نیز حضور داشت، مصطفوی تحکیم مناسبات فرهنگی را یکی از راههای دوستی و پیشرفت فرهنگها عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا دارای ویژگیهای مشترک فرهنگی هستند و روابط دو کشور از گذشته مناسب و پایدار بوده و امروز نیزهمکاریهای دو کشور رو به گسترش است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خاطر نشان کرد: دو کشور ظرفیتهای فراوانی برای همکاری دارند و روشن است که همکاریهای فرهنگی و اقتصادی دوطرف میتواند منافع این کشورها را بهخوبی تأمین نماید.
وی تصریح کرد: ایران و سریلانکا میتوانند توانمندیهای خود را از طریق توسعه روابط در خدمت توسعه و پیشرفت ملتهای خود قرار داده و موجبات تعالی و موفقیت را از این طریق برای مردم خود رقم بزنند.
مصطفوی در ادامه به چگونگی ارتباطات و تعاملات فرهنگی فیمابین پرداخت و افزود: فرصت بسیار خوبی برای شناخت دو ملت از یکدیگر فراهم شده و امیدواریم در زمینه تبادل استاد و دانشجو، همکاریهای دانشگاهی و پژوهشی، برگزاری نمایشگاههای فرهنگی و مذهبی، هفتههای فرهنگی شامل هفته کتاب، هنرهای تجسمی، هفته فیلمهای معنوی و معناگرا و برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی به نتایج بسیار خوبی دست یابیم.
مشاور رئیس جمهور در پایان سخنان خود زنده بودن فرهنگها را وابسته به پویایی، گفتگو و دوستی با فرهنگها دانست و تاکید کرد: پویایی، گفتگو و دوستی با فرهنگها، جانمایه زنده بودن ملتهاست.
در ادامه این دیدار آسوکا ملین دا وزیر فرهنگ و گردشگری سریلانکا وضعیت زندگی مسلمانان را بسیار خوب توصیف کرد و افزود: مسلمانان سریلانکا با توجه به درصد جمعیت از نظر شرایط اقتصادی و سیاسی نسبت به دیگر ساکنان کشور از وضعیت خوبی برخوردارهستند و از نظر اقتصادی سهم عمدهای از امور تجاری کشور را برعهده دارند، ضمن آنکه از نظر سیاسی دارای چند وزیر در هیئت دولت و مقامهای عالی دیگر در حاکمیت فعلی هستند.
آسوکا ملین دا تصریح کرد: مذهب در روند زندگی روزانه و عادی مردم این کشور تأثیر بسیار زیادی داشته و مردم این کشور ساکت، آرام، میهماننواز و صلحجو هستند. اگرچه استعمار فرهنگی غرب درسریلانکا به چشم میخورد ولی توجه مخصوص به حفظ سنتها و ارزش فرهنگی جامعه توسط مقامهای حکومتی و مردم وجود دارد.
وی اظهار داشت: بودائیان و مسلمانان سریلانکا علاقه وافری به آموزههای دینی و معنوی مولانا دارند و اگر با همکاری دو طرف بتوان کتاب مثنوی معنوی مولانا را برای آموزش در مدارس و دبیرستانهای سریلانکا ارسال نمود پیشرفتهای آموزشی بسیار خوبی را در این مقطع تحصیلی و برای جامعه معنوی بودائیان و مسلمانان رقم خواهد زد.
آسوکا ملین دا در پایان سخنان خود دوستی ادیان و مذاهب را یکی از راههای ترویج فرهنگها عنوان کرد و تصریح نمود: تا زمانی که احترام متقابل از سوی رهبران ادیان و مذاهب بر قرار باشد فرهنگ و آموزههای فرهنگی جوامع خواهند توانست در سایه زندگی مسالمتآمیز در کنار یکدیگر زندگی نموده و راه نفاق را بر روی دشمنان ببندند.
نظر شما