به گزارش خبرگزاری مهر، خانم دکتر یاراحمدی در کنفرانس یک روزه "اختلالات تیروئید در سنین باروری" ویژه گروه مامایی که در پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد گفت:
وی، ارتقای دانش همگانی درباره عوامل خطر بروز و جلوگیری از بروز بیماریهای ناشی از اختلالات تیروئید و همچنین ارتقای دانش پزشکان و پیراپزشکان در جهت تشخیص، کنترل بهتر و جلوگیری از عوارض این بیماریها را از جمله اهداف این کنفرانس برشمرد.
یاراحمدی با اشاره به توافق وزارت بهداشت با وزارت آموزش و پرورش در خصوص انجام آزمایشهای تیروئید دانش آموزان گفت: در صورت مشاهده بیماری در دانش آموزان به پزشک ارجاع داده می شوند.
وی ادامه داد: همچنین وزارت بهداشت در سطح وسیعی از کشور با غربالگری دانش آموزان، پیشگیری قابل ملاحظه ای در جهت جلوگیری و بروز ناراحتیهای مرتبط با اختلالات تیروئید را انجام خواهد داد که این به نوبه خود ارتقای سلامت مدارس کشور را در پی خواهد داشت.
یاراحمدی با توجه به تلاشهای وزارت بهداشت در جهت غربالگری و شناسایی نوزادان مشکوک به اختلالات تیروئیدی در کشور گفت: از سال 84 برنامه کشوری غربالگری بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید نوزادان برای تامین و حفظ سلامتی دو میلیون و 869 هزار و 951 نوزاد در کشور انجام شده که 6 هزار و 267 نفر از این نوزاران بیمار شناخته شدند و با تشخیص به موقع و درمان مناسب از عقب ماندگی ذهنی نجات یافتند.
رئیس اداره غدد و متابولیسم وزارت بهداشت با اشاره به پوشش 90 درصدی نمونه گیری تیروئید نوزادان در کشور افزود: ایران اولین کشوری است که در این مدت کم (سه سال و نیم) به این نتیجه دست یافته است.
نظر شما