به گزارش خبرنگار مهر، علی موسوی در میزگرد تخصصی بازارآفریقا در تهران گفت: برای حضور قویتر از بازرگانان و تجار بخش خصوصی در نمایشگاههای تجاری کشورهای آفریقای جنوبی، الجزیره، مصر، تونس و نیجریه 40 درصد یارانه نمایشگاهی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان بازرگانی استان تهران افزود: از محل مشوقهای صادراتی برای حمل و نقل دریایی به شرق، غرب و جنوب آفریقا مشوقهای ویژه ای از سوی دولت اختصاص یافته است که از طریق کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
وی این اقدام را در راستای گسترش مبادلات تجاری ایران با کشورهای آفریقایی دانست و تصریح کرد: همچنین برای تقویت این امر، اعزام هیئت های تجاری، برگزاری میزگردهای تخصصی و چاپ کتابهای راهنما برای تجار صورت خواهد گرفت که این از دیگر برنامه های حمایتی سازمان بازرگانی استان تهران در راستای گسترش مبادلات تجاری است.
به گفته موسوی، در این راستا، راه اندازی مراکز تجاری در تونس ، آفریقای جنوبی، سنگال و کنیا از سوی بخش خصوصی به ویژه اتاق تعاون از دیگر اقدامات صورت گرفته است، این درحالی است که در این راستا باید اطلاعات تجارت با آفریقا در حوزه واردات و صادرات را شناسایی کرد، زیرا بی اطلاعی تجار از روابط فی ما بین، بزرگترین مشکل برای گسترش مناسبات تجاری ایران و آفریقا است.
رئیس سازمان بازرگانی استان تهران با اشاره به آمار مبادلات تجاری ایران با کشورهای آفریقایی، خاطرنشان کرد: هم اکنون این آمار تبادلات 500 میلیون دلاری را رقم زده است که عمدتا شامل کالاهایی نظیر گاز طبیعی، پارافین، قیر، گوگرد، فرش، کف پوش، سیمان، سنگهای ساختمانی، کاشی، سرامیک، خشکبار، روغن های صنعتی، آمونیاک، یخچال خانگی، چای سیاه، توتون و تنباکو، نیتراتها، کاغذ و مقوا، مبدلهای استاتیک، فسفات کلسیم است.
وی از زمینه مناسب برای صادرات تراکتور، قطعات و ادوات کشاورزی، دارو و مواد غذایی خبرداد.
موسوی صادرات غیر نفتی ایران به آفریقا را شامل مواد پتروشیمی، ماشین آلات تولیدی و خدمات فنی- مهندسی دانست و گفت: باید به واردات قند و شکر، سوپرفسفاتها و اسید فسفریک، بنزین، فرو منگنز، پرتقال، اوره از سوی این کشور به ایران نیز اشاره کرد.
این مقام مسئول در سازمان بازرگانی استان تهران از رشد سه برابری صادرات ایران در فاصله سالهای 2001 تا 2006 اشاره و تصریح کرد: اما سهم صادرات کالاهای ایرانی به آفریقا نسبت به صادرات ایران به جهان تنها 2 تا 3 درصد رشد داشته است.
به گفته موسوی، آمارها نشان می دهد صادرات ایران به نیجریه در سال گذشته 13 میلیون و 629 هزار دلار و واردات از آن بیش از 8 هزار دلار بوده که شامل واردات ذغال چوب و صادرات مواد شیمیایی، ابزار کشاورزی، مصالح ساختمانی، فرش و وسائل نقلیه موتوری است.
وی به آمار تجارت ایران با مصر اشاره کرد و گفت: عمده صادرات ایران به مصر پسته ، قطعات خودروهای سواری، مواد شیمیایی، وسائل نقلیه، مصالح ساختمانی، کاغذ و مقوا و نیز واردات پرتقال، کربن، ماشین آلات، حشره کشها و ذغال چوب است.
رئیس سازمان بازرگانی استان تهران در خصوص تجارت ایران با آفریقای جنوبی اظهار داشت: بر اساس آمار در سال گذشته بیش از 19 میلیون و558 هزار دلار صادرات و 93 میلیون و 289 هزار دلار واردات انجام شده و بیش از 16 میلیون دلار صادرات به الجزایر در مقابل 66 میلیون دلار واردات از الجزایر که عمدتا شامل بنزین بوده، انجام شده است.
نظر شما