دکتر کامران باقری لنکرانی در گفتگوی مشروح با خبرنگار مهر درباره وضعیت تولید دارو در کشور در پاسخ به این سئوال که آیا واقعا تمام موفقیتهای دارویی کشور و تولید داروهای متعدد در دولت نهم صورت گرفته است گفت: کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در هیچ کشوری به صورت ناگهانی شکل نمی گیرد. دانشمندانی باید تربیت شوند، کار کنند، وارد فضای تحقیق شوند و تحقیقات خود را به ثمر برسانند که معمولاً در یک پروسه زمانی به طول می انجامد.
وزیر بهداشت ادامه داد: در مورد داروهایی که بهره برداری آن در دولت نهم اعلام شد به طور مرتب من بر این نکته تاکید کردم که یکی از این داروها حاصل 15 سال کار تحقیقاتی و یکی از آنها نیز حاصل 12 سال کار تحقیقاتی بود. بنابراین ادعا این نیست که این کارها در این دولت انجام شده است اما نکته مهم این است که جمع کردن این اقدامات و تزریق خودباوری که می توانیم دارو تولید کنیم، کارهای کوچکی نبود که پیش از ما این عزم وجود نداشت.
وی ادامه داد: حدود 5/3 درصد داروهای کشور هنوز جزء واردات هستند اما ماهیت این داروها بسیار متغیر است. بخشی از این داروها پیش از این وارد می شد اما اکنون ایران آنها را تولید می کند و بخشی از آنها نیز داروهای جدیدی هستند که ما باید به سمت تولید آنها حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: امروزه با داروهایی روبرو هستیم که یک گرم آنها مساوی با صدهزار دلار است. به همین دلیل گروه ویژه ای را مامور کردیم که روی داروهای جدید که عمدتاً داروهای نوترکیب هستند کار ویژه و جهشی کنند.
وزیر بهداشت ادامه داد: اکنون گزارش کوتاه مدتی که از این گروه دریافت کردیم مثبت بوده است زیرا داروهای نوترکیب به ویژه آنتی بادی مونوکلونار درحیطه ای قرار دارند که احتمال نوآوری در آنها بسیار زیاد است و احتمال اینکه بتوانیم داروهای جدید به معنای واقعی کلمه تولید کنیم بسیار بالا است اما باور ما این نیست که در کوتاه مدت به نتیجه می رسد.
لنکرانی افزود: نکته مهم این است که خودباوری ایجاد شده و سرعت کار بسیار بالا رفته است.
گفتگوی مشروح خبرگزاری مهر با وزیر بهداشت در روزهای آتی منتشر می شود.
نظر شما