به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود احمدی نژاد که عصر یکشنبه در ادامه برنامه های تبلیغاتی خود در شبکه خبرسیما سخن می گفت در خصوص برنامه های دولت آتی درباره مفاسد اقتصادی گفت: این موضوع در دو بخش ساختارهای دولت و بخش بیرون از دولت مورد بحث و بررسی و پیگیری است.
وی ادامه داد: در درون دولت ضوابط و آئین نامه ها را در این زمینه توانسته ایم اصلاح کنیم که امروز دیگر امتیاز ویژه ای وجود ندارد، به طوری که شخص نمی تواند از دولت وام میلیاردی برای احداث کارخانه بگیرد اما پول را جای دیگری خرج کند.
رئیس جمهور بخش دیگر را بخش ارتباطات با افراد صاحب نفوذ در دستگاهها خواند و گفت متاسفانه برخی ها هستند که در گذشته با استفاده از ارتباطات خاص خودشان توانسته اند که از منابع عمومی استفاده کنند و وام های کلان بگیرند و به جای اینکه کارخانه بسازند بازار مسکن را به هم می ریزند ، وقتی از آنان می خواهیم پول را برگردانند می گویند که ما این کار را نمی کنیم دلیلش هم این است که این افراد دستشان در دست افراد خاص است به طوری که رئیس بانک را تهدید می کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه ملت ایران در زمان جنگ با کوپن زندگی می کردند گفت: در همان زمان که دلار 7 تومان بود برخی افراد با اشخاص صاحب نفوذ دلارهای 7 تومانی را می خریدند و در بازار به قیمت 150 تومان می فروختند که اگر بخواهیم آنها را حساب کنیم رقم بالایی در آن دوران از نظر ارزش مالی می شد .
احمدی نژاد با بیان اینکه ریشه مفاسد اقتصادی از همین جا شکل گرفت، افزود: در آن دوران برخی ها انحصار واردات شیئی همچون لیوان را از افراد صاحب نفوذ می گرفتند و پس از وارد کردن آن را به طور سهمیه ای به مردم می دادند .
رئیس جمهور کشور اظهار داشت: متاسفانه برخی ها در دولت های گذشته مسئول خرید دولت بودند به هنگام خرید یا قیمت را به حدی بالا می بردند و یا طوری معامله می کردند که پورسانت می گرفتند حال امروز بنده باید به شما و ملت ایران اعلام کنم که در دولت نهم این گونه شگردها و کارها جمع شده است . امروز این موضوعات در خارج از دولت است که بسیار نیز سنگین است ، چرا که آدم های درشت و سرسنگینی هستند و اگر لازم باشد بنده به مردم ایران عرض خواهم کرد که چه افرادی چه چیزهایی از من خواسته اند.
وی گفت: دولت نهم طی سازمانی که تشکیل داده توانسته است ریشه این گونه کارها را در دولت بخشکاند و همچنین در تلاش است تا ریشه این گونه کارها را نیز در بیرون از دولت بخشکاند.
احمدی نژاد در ادامه سخنان خود در خصوص تورم موجود در کشور نیز گفت: تورم پدیده اقتصادی نامطلوب است که طی آن رشد قیمت ها بدون آنکه درآمدها رشد کنند بوجود می آید.
رئیس قوه مجریه افزود: وقتی ما شاهد رشد قیمت ها هستیم و قدرت خرید مردم کاهش می یابد باعث بوجود آمدن پدیده ای به نام تورم می شود.
رئیس جمهور مشکلات ساختاری در کشور را یکی دیگر از دلایل اصلی تورم خواند و گفت: وقتی ساختار اقتصادی معیوب باشد و مدیریت ها نیز به خوبی اجرا نشوند قیمت ها بالا خواهد رفت .
وی در مقایسه بدهی دولت های پیشین به بانک مرکزی گفت: در سالهای 58 و 59 و 60 و تا آخر دولت هشتم این دولت ها از بانک مرکزی پول قرض کرده اند یعنی چرخش پول در جامعه ، حال اگر پول جدیدی به بازار بیاید قدرت خرید را چند برابر می کند که به همان نسبت نیز ما شاهد افزایش قیمت ها خواهیم بود.
احمدی نژاد با بیان اینکه میزان بدهی دولت ها به بانک مرکزی 11 هزار میلیارد تومان بوده است خاطرنشان کرد: تنها دولتی که در این مورد کنترل داشته است همین دولت نهم است.
رئیس جمهور به عملکرد بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: اگر ما بانک مرکزی را محدود کنیم قیمت ها پایین می آید که همین امر باعث می شود که خرید هم کم شود، حال اگر قدرت خرید بالا برود قیمت ها نیز بالا می رود که همین عوامل نیز باعث ایجاد تورم می شود ، پس ما مجبوریم که ساختارها را اصلاح کنیم که دولت نهم این کار را در 7 بخش از جمله یارانه ها ، بیمه ، میزان توزیع، مالیات ها و بهره وری انجام داد.
وی بخش دوم ایجاد تورم را بدهی دولت های گذشته به بانک مرکزی نسبت داد و گفت : اگر بدهی دولت ها را به قیمت امروز حساب کنیم رقم بسیار بزرگی می شود چرا که ارزش پول تغییر کرده است و همین عوامل تورم مستمر را بوجود آورده است اما به لطف خدا این عوامل در دولت نهم کنترل و ضوابط نیز درست شده است به طوری که ما امروز شاهد روند نزولی تورم هستیم.
احمدی نژاد با اشاره به متوسط تورم طی 4 سال اخیر به نسبت 4 سال دولت های گذشته گفت: تورم در سال 1360 متوسط 18.9 دهم متوسط 4 سال بوده است. در 4 سال 1363 تا 67 تورم 20 درصد بوده است و همچنین متوسط تورم در سال 72 تا 76 ، 17.6 دهم درصد بوده است و در 4 سال دوم دولت قبلی تورم 17 درصد بوده است اما امروز در دولت نهم 16.6 دهم درصد است که نیازمند به کارهای همه جانبه می باشد تا درصد تورم از آمار موجود پائین تر بیاید.
رئیس دولت نهم در خصوص بیکاری نیز گفت: ما برای اینکه بیکاری را در کشور حل کنیم نیازمند سرمایه گذاری هستیم به طوری که ما می توانیم با ایجاد بنگاههای بزرگ و بنگاههای کوچک که امتحان خود را نیز به خوبی پس داده اند این کار را انجام دهیم. در ابتدای این دولت ما 3 میلیون نفر بیکار داشتیم که این آمار فاجعه بود اما با برنامه ریزی ای که در دولت نهم مبنی بر راه اندازی بنگاههای کوچک انجام شد، این آمار به 2 میلیون و 200 هزار نفر رسید باید این روند ادامه داشته باشد.
رئیس جمهور افزود: ما باید تلاش کنیم تا راه اندازی سلسله بنگاههای زود بازده را که لازمه رفع بیکاری است ادامه دهیم چرا که بنگاههای کوچک حلقه متصل بنگاههای بزرگ هستند البته موانع همواره وجود داشته است که باید آنها را نیز برطرف کنیم.
احمدی نژاد در بخش پایانی سخنان خود به نظام خانواده ، جوانان و ازدواج اشاره کرد و گفت: جوانان ما بخصوص زنان از عناصر اصلی جامعه ما بشمار می آیند و دولت به این مقوله نگاه جدی دارد.
وی با بیان اینکه دغدغه اصلی جوانان ما ازدواج است گفت: ما در برنامه پنجم به طور مفصل در این زمینه کار کرده ایم چیزی که متاسفانه در برنامه چهارم دیده نشده بود ، البته اشاراتی وجود داشت ولی در برنامه پنجم به محور خانواده ، ازدواج جوانان وارتقای اجتماعی زن توجه خاص شده است.
وی با بیا ن اینکه آموزش عالی کشور امروز گسترش یافته است ، افزود: خوشبختانه ما امروز در آموزش عالی شاهد رشد 70 درصدی هستیم به طوری که در تحصیلات عالیه از جمله کارشناسی ارشد و دکترا ظرفیت سه برابر شده است ، از سوی دیگر امکانات ورزشی در این دولت برای جوانان دو برابر افزایش داشته و همچنین صندوق مهر رضا و مسکن مهر که مقدمات آن نیز تمام شده است از جمله کارهایی است که در زمینه جوانان صورت گرفته است.
رئیس جمهور همچنین خطاب به جوانان گفت: ما امیدواریم از تابستان امسال یک میلیون مسکن آماده شود که تمام آنها متعلق به جوانان است.
احمدی نژاد پرداخت دیه مساوی زن و مرد را یکی دیگر از کارهای مهم صورت گرفته در دولت نهم برشمرد.
نظر شما