به گزارش خبرگزاری مهر، آبان 1386 ماه خبر سازی در زمینه توسعه و ایجاد حیوانات تراریخته آزمایشگاهی بود به طوری که در این ماه خبرگزاری مهر سه خبر از این دنیای شگفت انگیز را منتشر کرد.
گربه غول پیکر
نخستین خبر مربوط به ایجاد گربه غول پیکری بود که یک متر و 20 سانتی متر طول و 15 کیلوگرم وزن داشت. این گربه را مختصصان ژنتیک شرکت " لایف استایل پتس" در کالیفرنیا با استفاده از مهندسی ژنتیک تولید کردند. این گربه که می تواند تا سن 25 سالگی زنده بماند پوستی شبیه به پوست پلنگ دارد و از نظر ویژگیهای رفتاری بیش از آنکه به گربه شباهت داشته باشد، شبیه به یوزپلنگ آمریکایی است.
این گربه غول پیکر تراریخته حاصل ترکیب ژنتیکی گربه آفریقایی، یوزپلنگ آسیایی و گربه خانگی اروپایی است.
موش دونده
همچنین در این ماه، پژوهشگران لابراتوارهای دانشگاه "کیس وسترن ریزرو" در اوهایو موفق شدند با استفاده از مهندسی ژنتیک یک موش آزمایشگاهی تراریخته را ایجاد کنند که استعداد ویژه ای در دویدن داشت. این موش می توانست با سرعت شش کیلومتر بر ساعت برابر با 20 متر بر دقیقه بدود و از نظر متابولیکی شبیه با "لانس آرمسترانگ" برنده هفت بار جایزه "تور دو فرانس" بود.
این موش می توانست پنج برابر سریعتر از موشهای نرمال بدود و باوجود اینکه 60 درصد بیشتر از موشهای عادی غذا می خورد هرگز چاق نمی شد.
موش شجاع
از دیگر حیوانات تراریخته عجیبی که در آبان 86 تولید شد موش شجاعی بود که از گربه نمی ترسید. این موش را مهندسان ژنتیک دانشگاه توکیو ایجاد کردند. در این موش تغییراتی در نورونهای مژکهای بویایی حفره های بینی انجام شد. این تغییرات موجب شدند که موش از مقابل تحریکات بویایی که به معنی "خطر در نزدیکی" هستند، مثل بوی گربه ها و روباه ها فرار نکند. در حقیقت این موش نمی توانست بو را با خطر مرتبط کند و بنابراین از آن نمی ترسید و فقط هنگامی خطر را درک می کرد که تحریکات درد به آن وارد می شد.
گربه های درخشان
در ماه آذر 86 دانشمندان دانشگاه ملی ژئونسانگ در کره جنوبی با کمک تکنیک دستکاری ژنتیکی ژن پروتئین فلورسانتی را با هدف تغییر رنگ پوست گربه ها دستکاری کرده و در نهایت موفق به خلق سه گربه درخشان شدند.
ماهی راه راه شفاف
به گزارش مهر، در اسفند 86 بیمارستان کودکان بوستون با استفاده از تکنیکهای نوین مهندسی ژنتیک ماهی راه راهی را تولید کردند که بدنی شفاف داشت.
موش سرما خورده
از دیگر حیوانات عجیب تراریخته ای که در این ماه تولید شد موشی بود که سرما می خورد. پژوهشگران شورای پزشکی تحقیقات انگلیس با تغییر ژنهایی از موشها، غشای داخلی دستگاه تنفسی آنها را برای تولید یک گیرنده پروتئینی انسانی با عنوان ICAM-1 آماده کردند. ویروسهای سرماخوردگی از این گیرنده پروتئینی برای آلوده کردن سلولها استفاده می کنند.
تا پیش از زمان تولید این موش اعتقاد بر این بود که سرماخوردگی تنها به حیوانات راسته نخستیها (خانواده میمونها و انسان) آسیب می رساند به همین علت ایجاد این موش تراریخته که توانایی ابتلا به سرماخوردگی را داشت از دید جامعه علمی از اهمیت ویژه ای برخوردار بود.
موش همیشه سرحال
در تیر ماه 1387 محققان کالج پزشکی آلبرت انیشتین نیویورک موش تراریخته ای را ایجاد کردند که همیشه سالم می ماند و هرگز پیر نمی شد. در موشهای عادی با گذشت سالها عملکرد مناسب و درست این سیستم متوقف می شود و در نتیجه اندامها با افزایش سن پیر می شوند. این درحالی است که در کبد این موش تراریخته، این سیستم حتی زمانی که آنها پیر می شود همچنان به کار موثر خود ادامه می دهد و به این ترتیب جوانی و سلامت اندام خود را حفظ می کند.
سگ درخشان
در اوایل اردبیشهت سال جاری گروهی از محققان بین المللی به سرپرستی دانشگاه ملی سئول با استفاده از پروتئین ژن فلورسانت شقایق دریایی و ترکیب آن با سلولهای فیبروبلاست گونه ای از سگها موفق به ایجاد پنج سگ شدند که تحت نور ماورا بنفش به رنگ قرمز می درخشیدند.
در واقع دانشمندان با آلوده ساختن فیبروبلاست جاندار به ویروسی که ژن فلورسانت را به هسته سلول وارد می کند موفق به تولید این سگهای درخشان شدند.
میمون درخشان
در روزهای گذشته دانشمندان دانشگاه کاواساکی میمونهای فلورسانتی را تولید کردند که می توانند خصوصیت درخشندگی خود را به صورت صفتی ژنتیکی به فرزندان خود انتقال دهند. این به آن معنی است که تغییرات ژنتیکی ایجاد شده در اعماق DNA موجود رخ داده و جزئی از آن شده است.
درحقیقت این نخستین بار است که یک صفت تراریخته به نسلهای بعدی نیز منتقل می شود.
موش سخنگو
همچنین در هفته جاری، پژوهشگران آلمانی موسسه ماکس پلانک موش تراریخته ای را ایجاد کردند که می تواند آواهای خود را همانند آواهای صدای انسان کنترل کند. این دانشمندان موش تراریخته ای را ایجاد کردند که دارای ژن FOXP2 است. این ژن در انسان با توانایی سخن گفتن ارتباط دارد. در این این موش تراریخته تغییرات کیفی مهمی در آواهایی که منتشر می کرد مشاهده شد به طوری که این آواها هرگز در موشها تولید نمی شود.
این تغییرات آوایی به حدی بود که این موشهای تراریخته قادر نبودند با موشهای عادی ارتباط صوتی برقرار کنند.
نظر شما