۱۲ خرداد ۱۳۸۸، ۱۵:۱۰

دانش جعفری در گفتگو با مهر:

دولت نهم از تجربه اقتصادی دولتهای قبل استفاده نکرد

دولت نهم از تجربه اقتصادی دولتهای قبل استفاده نکرد

کرمان - خبرگزاری مهر: داوود دانش جعفری گفت: دولت نهم از تجربه های اقتصادی دولتهای قبل استفاده نکرد و از این ناحیه آسیب دید.

وزیر اقتصاد دولت نهم  در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان درباره بیماری اقتصاد ایران گفت: مشکل اصلی اقتصاد ما به ویژه در این دوره بی توجهی به تجربیات اقتصادی دولتهای قبل است نه اینکه چون مدل یا ساختار خاصی ندارد.

دانش جعفری افزود: در طول سالهای بعد از انقلاب فارغ از اینکه چه دولتی برسر کار است دولتها با افزایش نقدینگی فقط تورم را افزایش دادند و دولت نهم به جای استفاده از این تجربیات و نرفتن راه تکراری، از اول همه چیز را تجربه کرد و نتیجه آن هم افزایش تورم از 12.1 درصد درسال 84 به 25.4 درصد است.

وی گفت: در خیلی موارد ایرادات به حقی به دولت وارد است اما همه راه حلهای دولت برای حل این مشکل اصلاح شده و اصولی نبود و دولت سیاستهای اقتصادی بزرگ نظیر اصل 44 و طرح چشم انداز 20 ساله را نادیده گرفت در حالیکه باید قوت خود را در اجرای این طرحها ببیند.

دانش جعفری درباره ویژگی مثبت دولت نهم هم گفت: دولتی بود که صادقانه و بر اساس برداشتی که از اوضاع داشت کار کرد منتها چون این برداشت منطبق بر واقعیت نبود کمتر نتیجه گرفت.

بسیاری از کارهای دولت خارج از چارچوب و برنامه بوده است

بسیاری از کارهای دولت خارج از چارچوب و برنامه بوده و تلاشی برای اصلاح بخشهایی از برنامه چهارم که ناقص اجرا شده صورت نگرفته است
دانش جعفری
وی به اجرای برنامه چهارم توسعه اشاره و تصریح کرد: الان دولت در حال ارائه برنامه پنجم به مجلس است و دولت بعدی هر دولتی که باشد از شهریور ماه باید آن را اجرایی کند این در حالی است که بخشهای مهمی از برنامه چهارم توسعه را که به شکلی نامناسبی توسط دولت نهم اجرا شده بود هیچ تلاشی برای اصلاح آن صورت نگرفت و بسیاری از کارهای دولت خارج از چارچوب و برنامه بود.

دانش جعفری در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره قول رضایی برای محقق شدن افزایش سرمایه گذاری خارجی گفت: فضای کسب و کار در کشور باید به ویژه برای سرمایه گذاران داخلی فراهم باشد چرا که سرمایه گذار خارجی به شرایط سرمایه گذاران داخلی و امکاناتی که در اختیار دارد توجه می کند و شرکای قوی داخلی را برای سرمایه گذاری می طلبد.

وی گفت: متاسفانه ما عادت کردیم با سرمایه گذاران بزرگ مثل رانت خوار و میلیاردر و به عنوان یک پدیده غیر قانونی برخورد کنیم چرا باید سرمایه گذاری که میزان بالایی در کشور سرمایه گذاری می کند کوبیده شود و نه اینکه مثل صادرکننده نمونه یا کارآفرین از آنان تجلیل شود.

دانش جعفری شرایط ارزانی انرژی، وسعت کشور و بازار مصرف بالای داخلی را از جمله جاذبه های سرمایه گذاری خارجی دانست و خاطرنشان کرد: مهمترین عامل جذب سرمایه های خارجی تغییر نگاه ما به این مقوله است و اگر خوب نگاه کنید کشورهایی که بزرگترین اقتصاد را دارند بیشترین جذب سرمایه های خارجی را دارند اما متاسفانه ما در حوزه سرمایه گذاری چه داخلی و چه خارجی دچار مشکل هستیم.

وی برنامه های اقتصادی محسن رضایی را استفاده از توان بخش خصوصی دانست و گفت: ما باید با دو بال اقتصاد پرواز کنیم در حالیکه تا امروز تنها با تک بال اقتصاد دولتی پرواز کرده ایم.

دانش جعفری ادامه داد: تعاونیها می توانند در توزیع درآمد موثر باشند و توزیع ثروت نیز از همین راه مقدور است ما نوع جدیدی از تعاونیها تحت عنوان سهامی عام را در ایران مد نظر داریم که می توانند میلیونها عضو داسته باشند و کارهای بزرگ اقتصادی را انجام دهند.

نیازی به انصراف رضایی نیست

از دانش جعفری سئوال شد آیا احتمال کنار رفتن رضایی به نفع کاندیدای اصولگرایان وجود دارد؟ وی گفت: طبق گفته خودشان، آقای رضایی برای انجام تعهدی که دادند در صحنه حاضر شده است اما در شرایط کنونی رقابت متوازن است و از هر جناح 2 نفر در صحنه حضور دارند و نیازی به انصراف نیست.

برای نتیجه گیری بهتر در جامعه نیاز به استفاده از خرد جمعی احساس می شود تا بتوانیم از توان کشور در جهت حرکت چرخ های اقتصاد استفاده کنیم
دانش جعفری
وی درباره انجام تعهدات کاندیدای مورد حمایتش در صورت احراز پست ریاست جمهوری گفت: هیچ یک از کاندیداها نمی تواند چک یا سفته بدهد که به وعده هایش عمل می کند اما با شناختی که از وی داریم تا به حال به هر وعده ای که داده عمل کرده است و بقیه این اعتماد به شناخت مردم از ایشان بازمی گردد.

از وی درباره طرح ایجاد 9 فدرال یا منطقه اقتصادی درکشور سئوال شد که در پاسخ گفت: این برنامه ای است که وی در دوره قبل هم ارائه کرده بود که طبق این طرح کشور به 9 منطقه اقتصادی تقسیم می شود تا از نظر مالی مستقل باشند و منابع مالی آن در استانهایی که این مناطق درآن قرار دارند سازماندهی شده و در جهت تامین منافع استان بکار گرفته شوند.

وی درباره نقاط ضعف و قدرت دولت نهم هم گفت:  اما متاسفانه این ظرفیت و توان در دولت نهم نادیده گرفته شد و تیم های کاری دولت می توانستند قوی تر از آنچه بودند در صحنه حاضر شوند و مشکلات کشور هم بگونه ای بود که با اضافه کاری هم حل نمی شد.

کد خبر 889910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha