خبرنگار مهر در خصوص جزئیات جدید توافق گازی ایران چین در پکن کسب اطلاع کرد: در این رابطه شرکت "سی ان پی سی" چین باید حدود 5 میلیارد دلار در توسعه بخش بالادستی فاز 11 پارس جنوبی سرمایه گذاری کند.
حجم نهایی سرمایه گذاری شرکت چینی در توسعه این فاز پارس جنوبی بر اساس قراردادهای جدید بیع متقابل پس از برگزاری مناقصات مشخص خواهد شد.
بر اساس این تفاهم صورت گرفته، مدت زمان اجرای این قرارداد 52 ماهه است که زمان شروع برنامه های توسعه ای شرکت چینی در فاز 11 پارس جنوبی باید از سوی شرکت ملی نفت ایران اعلام شود.
همچنین شرکت CNPC چین موظف است کلیه منابع مالی و سرمایه ای مورد نیاز را برای اجرای این پروژه تامین کند.
توافق با چینیها برای پیوستن احتمالی توتال و پتروناس در آینده
به گزارش مهر، بر اساس یکی از بندهای این قرارداد، مسئولان شرکت ملی نفت ایران با شرکت "سی ان پی سی" چین به توافق رسیده اند که در صورت اظهار تمایل شرکتهای توتال فرانسه و پتروناس مالزی، این 2 شرکت نیز بتوانند سهمی از توسعه این فاز پارس جنوبی را در اینده در اختیار داشته باشند.
سیف الله جشن ساز مدیرعامل شرکت ملی نفت نیز با بیان اینکه از سال 2000 میلادی تاکنون مذاکراتی با توتال برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی و اجرای پارس ال ان جی انجام شده است، اعلام کرد: توتال می تواند در صورت تمایل به مذاکرات بخش پایین دستی فاز11 پارس جنوبی برای تولید ال ان جی بپیوندد.
به گفته وی طرفین در سال 2004 میلادی تفاهم نامه مشارکت سرمایه ای امضا کردند اما تاکنون به نتیجه قطعی در این خصوص نرسیده اند.
به گزارش مهر، هدف از طرح توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی تأمین گاز ترش مورد نیاز واحد پارس ال ان جی و استحصال میعانات گازی همراه گاز طراحی و اجرا خواهد شد. در این فاز روزانه 2 میلیارد مترمکعب گاز و 70 هزار بشکه میعانات گازی سنگین از میدان پارس جنوبی تولید می شود.
گاز ترش استحصالی به عنوان خوراک واحدهای ال ان جی به میزان 1900 میلیون فوت مکعب استاندارد در روز به پارس ال ان جی ارسال خواهد شد.
2 سکوی تولید شامل حفاری 20 حلقه چاه، دو خط لوله 32 اینچ دریایی انتقال گاز ترش به ساحل، دو خط لوله 5/4 اینچ انتقال محلول منو اتیلن گلایکول به تأسیسات دریایی، خطوط فیبر نوری به منظور ارتباط تأسیسات دریایی و خشکی با یکدیگر و همچنین با سایر فازهای پارس جنوبی و خط انتقال میعانات گازی و گوی شناور به منظور بارگیری و صادران میعانات تولید شده، تأسیسات دریایی این طرح را تشکیل می دهند.
واحد سیلابه گیر و جداکننده میعانات گازی و آب، واحد ذخیرهسازی میعانات گازی و تجهیزات ارسال آن در ساحل واحد، واحد احیای منواتیلن گلایکول، تأسیسات ساحلی طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی هستند که در فاصله حدود 135 کیلومتری از دریا و در بندر تمبک ساخته میشوند.
امضای قرارداد 5 فاز پارس جنوبی در خرداد ماه
این قرارداد جدید گازی با CNPC چین برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی در حالی امضا شده است، که طی هفته های گذشته نیز قرارداد توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی با شرکت اویک به ارزش بیش از 5 میلیارد دلار امضا شده بود.
از سوی دیگر، مسئولان شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده اند که قرارداد توسعه فازهای 27 و 28 میدان پارس جنوبی نیز طی هفته آینده با شرکت پتروپارس ایران امضا خواهد شد.
نظر شما