به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الصحافه تونس، حجت الاسلام سید محمد خاتمی رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی تمدنها چهارشنبه 13 خردادماه در همایش بین المللی "گفتگوی تمدنها و تنوع فرهنگی" در تونس با اشاره به اینکه قیروان این بخش کوچک جغرافیایی در تاریخ انسانی نقش مهمی ایفا کرده و از چشمه های جوشنده تمدن اسلامی به شمار می رود، اظهار داشت: تکریم و بزرگداشت قیروان بزرگداشت تمدنن اسلامی و احترام به ملتی شجاع و عاقل است.
رئیس مؤسسه بینالمللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها با بیان اینکه ایران در سال 2001 باب گفتگوی بین تمدنها و ملتها را گشود و درهای جنگ و خونریزی و کشتار را بست، تصریح کرد: دو جنگ جهانی مخرب، جنگهای منطقه ای، اشغال، آوارگی، تحقیر انسانها، شکاف عمیق میان ملتهای محروم و ملتهای پیشرفته و مترقی به علت رفاه همه از نشانه های خشونت است که زندگی را برای ملتهای شرق جهان به علت تبعیض و خشوت ناامن و نگران کننده کرده است.
حجت الاسلام خاتمی در ادامه گفت: خشونت و ترور نتیجه عدم اهتمام به عدالت، آزادی و پناه بردن به قدرت برای حل مسائل بین المللی از یک سو و سوءفهم تاریخی میان تمدنها و ملتها و ادیان از سوی دیگر است.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد شرایط موجود که بشر در آن زندگی می کند بر آینده بهتر جهان غالب نشود.
رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها یادآور شد: جهان نیاز به نظامی جدید دارد که زندگی اجتماعی میان حکام و ملتها، تعامل انسانی قرار دهد و جز با خلق معادله آزادی و عدالت امکانپذیر نیست. زیرا یکی بدون دیگری وجود نخواهد داشت. زیرا عدالت بدون آزادی عدالت نیست و آزادی بدون عدالت هم وجود نخواهد داشت. هر کدام بدون دیگری منجر به غارت، دشمنی، اشاعه فقر و فساد و ظلم می شود.
خاتمی با تأکید بر اینکه آرامش مدنی و توسعه آن چه در سطح کشوری و چه در سطح بین المللی در گرو گفتگوی بین جوامع و تمدنهای مختلف است، اظهار داشت: اینک شرایط جهان، سیاستهای فردی، استفاده از معیارهای دوگانه غیر عادلانه در تعامل با مسائل بین المللی و پناه بردن به قدرت برای رفع آن را دنبال می کند که جز به اشاعه سوء تفاهم و خشونت منتهی نمی شود. به طوریکه می توان گفت رفع مشکلات در سایه فهم حقیقی ادیان امکانپذیر است، فهمی حقیقی که اسیر قید و بندهای خرافه ای و اساطیری نباشد.
همایش بینالمللی "گفتگوی تمدنها و تنوعات فرهنگی" به منظور تأکید بر تسامح دینی و فرهنگی در جهان اسلام از 12 تا 14 خرداد با هدف بررسی وضعیت گفتگوی تمدنها و تنوعات فرهنگی، شرایط گفتگو، همکاریهای بین المللی و مراکز علمی برای گفتگوهای مداوم با وجود تکثرات فرهنگی در تونس برگزار شد.
این همایش سهروزه از سوی دولت تونس با همکاری سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) به دنبال انتخاب قیروان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2009 برگزار شد.
نظر شما