۱۷ خرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۰۸

صفار هرندی:

دولت نهم کارهای زمین مانده مدعیان ‪ ۱۹ ‬سال اخیر را انجام داد

دولت نهم کارهای زمین مانده مدعیان ‪ ۱۹ ‬سال اخیر را انجام داد

رشت - خبرگزاری مهر: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت نهم کارهای زمین مانده مدعیان را در ‪ ۱۹‬سال اخیر به سرانجام رسانده و پولهای زیادی را برای تکمیل کارهای ناتمام آنان هزینه کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، محمدحسین صفار هرندی شامگاه شنبه در گردهمایی جمعی از نخبگان و اندیشمندان استان با موضوع تشریح عملکرد چهارساله دولت نهم، اظهارداشت: برغم خدمات گسترده‌ای که توسط دولت نهم صورت گرفته برخی افراد سعی دارند شب را روز و روز را شب برای مردم جلوه دهند.

وی با اعلام اینکه دولت نهم در مقابل تحریم‌های بین‌المللی هیچ امتیازی به بیگانگان نداده است، عنوان کرد: در چند سال اخیر جمهوری اسلامی ایران در مقابل تحریم‌های بین‌المللی امتیازی به بیگانگان نداده و چهره اصلی انقلاب در حال روشن شدن است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از موفقیتهای دولت نهم را ترویج فرهنگ عزت و افتخار و خودباوری ملت ایران دانست و گفت: درسال 82 و 83 که ما تنها 150 سانتریفیوژ داشتیم آمریکایی ها و اروپایی ها تهدید کردند که ایران را بایکوت، تحریم و حمله نظامی می کنیم.

صفارهرندی افزود: امروز سانتریفیوژ های ما به هفت هزار رسیده و آنان تحریم های خود را اجرایی کردند اما هیچ اتفاقی در کشور نیفتاده و کسی احساس نگرانی ندارد که این امر نشانه استقرار یک سامانه فرهنگی در کشور است که مردم احساس آرامش، عزت و اقتدار می کنند.

وی اظهارداشت: امروز با وجود این موفقیت و حتی پرتاپ موشک برای فرستادن ماهواره به فضا ضمن ابراز شگفتی از پیشرفتهای ایران حاضر شده اند که بدون پیش شرط پشت میز مذاکره بنشینند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه برخی از مطبوعات مدام تیترمی زنند که تکلیف سه هزارمیلیارد ریال پول نفت چه شده است، افزود: سند هزینه کرد ۱۰۰میلیارد ریال از این پول مشخص نبود که آنهم در روزهای قبل مشخص شد که در کجا هزینه شده است و اگر بنا بر محاسبه است دولت نهم آسانتر می‌تواند عملکرد دولت‌های قبلی را محاسبه کند.

صفار‌هرندی تصریح کرد: برخی منتقدان از گم شدن 300 میلیارد دلار پول حاصل فروش نفت سخن به میان می‌آورند در حالی که این رقم ثبت شده برای میزان درآمدهای نفتی کشور 208 میلیارد دلار است.

وی عنوان کرد: آنچه دولت نهم به عنوان یک بدعت بزرگ و گناه نابخشودنی انجام داد به هم ریختن مناسبات بسیاری از خواص بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: بودجه قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 84، شش میلیارد و 700 میلیون ریال بود که به لطف خدا پارسال  این رقم به هزار و 500 میلیارد ریال رسید.

وی در خصوص شعار مسجد محوری رئیس جمهوری در دولت نهم گفت: در گذشته سالانه 60 میلیارد ریال به بازسازی و نوسازی مساجد کمک می شد که امروز به 400 میلیارد ریال رسیده است.

صفار هرندی افزود: یکی از اقدامات خوب در دهه 70 ایجاد کانونهای مساجد بود که طی  13 سال، دو هزار و 450 کانون ایجاد شد که در دولت نهم به شش هزار کانون رسیده است و بودجه آن نیز از 25 میلیارد ریال به 170 میلیارد ریال رسیده است.

وی همچنین درخصوص افتتاح پروژه راه ‌آهن اصفهان ـ شیراز اشاره کرد و اظهار داشت: این پروژه از سال 1381 کلنگ‌زنی شده بود تا سال 84 فقط چهار درصد پشرفت فیزیکی داشت و 96 درصد بقیه در زمان دولت نهم به پایان رسید.

این مسئول در دولن نهم با اشاره به اینکه یکی از انتقادات وارد به دولت نهم بحث واردات و صادرات است، افزود: در سال 83 میزان صادرات غیرنفتی شش میلیارد و 847 میلیون دلار بود، در حالی این رقم در سال گذشته به 18 میلیارد و 146 میلیون دلار رسید.

صفار هرندی  تصریح کرد: در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی نیز دو میلیارد و 703 میلیون دلار سال 83 به 12 میلیارد و 89 میلیون دلار در سال 86 رسید.

وی در ادامه به مقایسه جمعیت دانشجویی کشور پرداخت و گفت: آمار تعداد دانشجوان در سال 83  دو میلیون و 165 هزار نفر بود که این رقم در سال گذشته به سه میلیون و 572 هزار نفر رسیده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: پذیرفته‌ شدگان دانشگاه نیز از 687 هزار و 500 نفر در سال 83 به یک میلیون و 502 هزار نفر در سال 88 رسیده است.

صفارهرندی تاکید کرد: از سال 57 تا 83 کل اختراعات جامعه‌ای دانشگاهی، علمی و فناوری کشور چهار هزار و 640 مورد بود که در سه سال دولت نهم به 20 هزار مورد رسیده است و این میزان سه برابر کل تاریخ قبل از خود است.

وی با اشاره به تعداد مقالات علمی چاپ شده و مورد تائید ISI اشاره کرد و گفت: سه هزار و 855 مورد مقاله چاپ شده در سال 83 به 13 هزار و 500 مورد در سال 87 رسیده است و بر اساس پیش‌بینی‌ها این رقم امسال به 19 هزار مورد خواهد رسید.

صفارهرندی در ادامه به ارتقای جایگاه دو دانشگاه معتبر کشور در مجامع جهانی اشاره کرد و اظهار داشت: دانشگاههای تهران و صنعتی شریف در رتبه‌بندی فناوری جهانی در سال 83 رتبه دو هزار را به خود اختصاص داده بودند در حالی که به دلیل گناهان دولت نهم این رقم برای دانشگاه تهران به 159 و برای دانشگاه صنعتی شریف به 165 رسید.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در ادامه به بیان برخی از آمارها در خصوص کتاب پرداخت و یادآورشد: تا پیش از انقلاب تعداد کتابهایی در این سرزمین چاپ می شود حداکثر یک هزار عنوان بود ولی ما امسال گزارش می دهیم که در سال گذشته 55 هزار عنوان کتاب به چاپ رسیده است.

کد خبر 891934

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha