به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، سلیمان فهیمی در رابطه با آخرین وضعیت حفاری فاز 12 میدان پارس جنوبی، گفت: به دنبال نصب موفقیت آمیز اولین جکت دریایی این فاز، عملیات شمع کوبی و استقرار آن در محل مورد نظر در خلیج فارس انجام شده است.
وی افزود: پیش بینی می شود به زودی با انتقال سکوی حفاری آبان 8، در تیرماه شاهد حفاری چهارمین چاه از مجموعه چاه های فاز12 میدان گازی پارس جنوبی در خلیج فارس باشیم.
مدیر طرح توسعه فاز12 پارس جنوبی در شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای حفر 40 چاه توسعه ای در فاز 12، یادآور شد: با پایان عملیات حفاری سومین چاه توصیفی، تا 15 روز آینده فعالیت های مربوط به آزمون نتایج چاه نیز انجام خواهد شد.
این مقام مسئول در شرکت نفت و گاز پارس، اظهار کرد: عملیات ساخت جکت های دوم و سوم سکوهای دریایی فاز12 نیز در سایت شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) به مراحل پایانی خود رسیده است.
مدیر طرح توسعه فاز12 پارس جنوبی با اشاره به اینکه عملیات پوشش دهی لوله های 32 اینچ مورد نیاز پروژه در تیرماه آغاز می شود، اعلام کرد: در آینده نزدیک، عملیات لوله گذاری اتصال بخش دریا و خشکی فاز12 شروع خواهد شد.
وی با اشاره به نهایی شدن پکیج های EPC2 و EPC3 مربوط به مهندسی، خرید، ساخت، نصب و نیز راه اندازی بخش های یوتیلیتی و شیرین سازی پالایشگاه خشکی، بیان کرد: قراردادهای مربوطه به زودی امضا می شود.
مدیر طرح توسعه فاز12 پارس جنوبی در پایان خاطر نشان کرد: در سال 1390، بخش اول این فاز به بهره برداری برسد.
به گزارش مهر، طرح توسعه فاز 12 به منظور تولید روزانه 3 میلیارد فوت مکعب گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی طراحی و اجرا خواهد شد .
هدف از توسعه این فاز تولید روزانه 78 میلیون متر مکعب گاز طبیعی جهت تزریق به خط لوله ششم گاز کشور و یا تحویل بخشی از آن بصورت غنی و ترش به واحد های تولید گاز مایع صادراتی (ال ان جی)، تولید روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی و 750 تن گوگرد است.
در تاسیسات دریایی این طرح، حفر 43 حلقه چاه (شامل 3 حلقه توصیفی و 40 حلقه چاه توسعه ای)، ساخت 3 سکوی مستقل و یک سکوی اقماری با مجموع ظرفیت تولید روزانه 3 هزار میلیون فوت مکعب گاز، نصب 4 سکوی مشعل سه پایه در فاصله تقریبی 160 متری از سکوی اصلی جهت تخلیه اضطراری و ایجاد سه خط لوله دریایی 32 اینچی جهت انتقال گاز تولیدی پالایشگاه و 3 خط لوله دریایی 5/4 اینچی جهت انتقال محلول گلایکول هر یک به طول تقریبی 145 کیلومتر، پیش بینی شده است.
نظر شما