به گزارش خبرنگار مهر، این نشست امروز سهشنبه 19 خرداد در سالن جلسات معاونت هنری وزارت ارشاد برگزار شد و علیرضا حسینزاده در آن سیاستگذاری کلی کارگروه ساماندهی مد و لباس را ایجاد شرایطی برای خلاقیت، نوآوری و ابتکار تولیدکنندگان لباس ذکر کرد.
وی گفت: عمده رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگی هنری است. نمایش "پرنیان هفت رنگ" در این راستاست و وظایف وزارت را دنبال میکند و بنا دارد با رویکردی فرهنگی و هنری در قالب نمایش و موسیقی تاریخ تمدن را در دوران ایران باستان و دوران اسلام نشان دهد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس خاطرنشان کرد: رویکرد درست به پوشش و حجاب فرهنگی و هنری است. دولت ممنوعیتی در استفاده از رنگ و طرح برای لباس ندارد و محدودیت را تولیدکنندگان لباسها ایجاد کردهاند. این روزها شاهدیم رنگی مد روز جامعه شده که نشان میدهد تولیدکنندگان اگر بخواهند میتوانند رنگهای مختلف را مورد استفاده قرار دهند. ما به عنوان نهاد قانونگذار معتقدیم ممنوعیتها باید از طریق ما اعلام شود و اقدامهای صلبی همیشه نتیجه معکوس میدهد.
حسینزاده افزود: آثار خلق شده دارای ثبت امتیاز مادی و معنوی خواهند بود و حتی اگر قابلیت نشر در جامعه را نداشته باشند باز هم ثبت خواهند شد. خوشبختانه هنرمندان ما با شناختی که دارند بهترین ممیز هستند و بسته به شرایط جامعه و مردم طراحیهای مناسب را انجام میدهند. کارگروه ساماندهی مد و لباس به هیچ دستگاهی ضابطه پوشش لباس نداده است. ما باید تنوع لباس را برای کسانی که حجاب را رعایت میکنند ایجاد کنیم. در پی این هستیم که جشنوارهای سالیانه برای مد در کشور راهاندازی کنیم.
در ادامه این نشست کورش زارعی کارگردان موسیقی نمایش "پرنیان هفترنگ" درباره اجرای این اثر گفت: این نمایش از زمان هبوط انسان شروع میشود و بعد وارد دوره تفرق بشر و ورود قوم آریایی به ایرانزمین و سپس اقوامی نظیر مادها و پارتها میشود. ساسانیان، صفویه، قاجاریه، پهلوی و جریان کشف حجاب و دوران معاصر از دورههایی از تاریخ هستند که موضوع پوشش و لباس در آن را مد نظر قرار دادهایم.
وی تأکید کرد: ما در اقوام مختلف ایرانی شاهد تنوع لباس و پوشش هستیم. از اینرو میتوانیم با تکیه بر فرهنگ خود پوشش مناسبی داشته باشیم و توانایی این را داریم که مدها و طرحهای ایرانی اسلامی خود را به فرهنگها و جوامع مختلف دنیا هدیه کنیم.
زارعی درباره محتوای دراماتیک نمایش "پرنیان هفترنگ" و دوری جستن از جنبه تبلیغاتی صرف اثر گفت: قرار شد نمایش دراماتیزه شود و ساختار دراماتیک را در کار لحاظ کنیم و صرف حرکت اثری را به روی صحنه نبریم تا تنها جلوه بصری داشته باشد. از این رو از ساختارهای نمایش ایرانی نظیر نقالی، پردهخوانی و تعزیه استفاده کردیم.
نمایش "پرنیان هفترنگ" نوشته علی رضایی و کارگردانی کورش زارعی با حضور 35 بازیگر از 23 خردادماه ساعت 21 به مدت پنج شب در تالار وحدت روی صحنه میرود. سعید ذهنی آهنگساز، پیام فروتن طراح صحنه و سیروس همتی دراماتورژ نمایش هستند و 35 هنرمند در آن به ایفای نقش و بازی میپردازند.
نظر شما