به گزارش خبرنگار مهر در همدان، محمدرضا عابد ظهر سه شنبه در دومین جشنواره از نقش تا فرش در همدان افزود: هم اکنون 100 کشور عضو پیمان مادرید به نام ثبت علائم جمعی شده اند و ایران هنوز عضو نیست که عضویت ایران در این پیمان برای جلوگیری از کپی برداری از طرحهای فرش ضروری است.
وی عنوان کرد: یکی از مشکلات فرش ایران این است که کشورهای دیگر از طرحهای فرش ایرانی استفاده می کنند و برای جلوگیری از این چالش باید همه در کنار یکدیگر حرکت کنیم.
عابد همچنین از ثبت مناطق جغرافیایی کشور خبر داد و گفت: هفته گذشته نخستین منطقه ایران به ثبت رسید و به زودی دیگر مناطق ثبت می شوند که با ثبت مناطق جغرافیایی ایران در سازمان مالکیت فکری می توان از فرش کشور در برابر رقبا حمایت کرد.
وی اظهار داشت: برای ثبت مناطق جغرافیایی فرمهای مخصوصی تهیه شده است که تمامی هنرمندان عرصه فرش می توانند با تکمیل و تحویل این فرم به اتحادیه های فرش به ثبت سریعتر مناطق کمک کنند.
عابد عنوان کرد: فرش همدان یک تاریخ بسیار غنی دارد و فرش روستاهایی همچون حسین آباد، انجلاس و در جزین با نام همدان در بازارهای جهانی شناخته می شود که باید برای ارتقا کیفیت این فرش و احیای طرحهای فرش همدانی کوشید و یکی از این راه ها ثبت آن در سازمان مالکیت خصوصی است.
قائم مقام مرکز ملی فرش برگزاری نمایشگاه در بازارهای هدف را یکی دیگر از اقدامات لازم برای شناسایی هرچه بهتر فرش ایران به جهان برشمرد و افزود: اولین تور تجاری شامل تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ماه آینده به روسیه اعزام می شود و سال آینده نیز چند نمایشگاه در کشورهای چین، ژاپن و رسیه به عنوان بازارهای جدید فرش ایران برگزار می شود.
عابد با بیان اینکه هنرمندان از بیمه استقبال خوبی نداشتند، بیان کرد: هم اکنون بیمه تکمیلی که بیمه تامین اجتماعی بافندگان را نیز شامل می شود در کمیسیون اجتماعی تصویب شده است که با تصویب در هیئت دولت برای نهایی شدن به مجلس فرستاده می شود.
وی گفت: با تصویب این بیمه آینده هنرمندان تداوم می یابد نگرانی آنها در این خصوص برطرف خواهد شد.
نظر شما