۲۵ خرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۰۸

مشوق‌های جدید حمایتی از شرکت‌های پذیرفته شده در بورس

مدیر پیگیری امور تخلفات سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به ارائه مشوق‌های مناسب در بسته حمایتی بورس، ایجاد مشوق‌های حمایتی را مهمترین عامل ترغیب شرکت‌ها برای ورود به بورس دانست و گفت : این موضوع انگیزه‌ مدیران را برای رعایت مقررات حاکم بر شرکت‌ها افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز شیری‌زاده افزود: در بسته حمایتی بورس، مشوق‌های خوبی برای شرکت‌های بورسی در نظر گرفته شده‌است که در صورت تصویب دولت، انگیزه شرکت‌ها برای حضور در بازار سرمایه بالا می رود.

وی ادامه داد: مهمترین امتیازی که درحال حاضر برای حضور شرکت‌ها در بورس وجود دارد، معافیت مالیاتی 5/2 درصدی است که به تنهایی نمی‌تواند انگیزه‌ قوی برای ادامه حضور شرکت‌ها در بورس باشد. اگرچه بعضا بانک‌ها در اعطای اعتبار و تسهیلات به شرکت‌های بورسی رغبت بیشتری دارند، ولی این موضوع نمی‌تواند بهانه کافی برای تداوم حضور در بورس باشد.

وی افزود: قانون بازار اوراق بهادار برای شرکت‌های بورسی الزاماتی را درخصوص افشاء اطلاعات مقرر کرده است و برای مدیران آن شرکت‌ها مسوولیت کیفری پیش‌بینی شده و بدیهی است که کفه‌ مسؤولیت‌ها از کفه امتیازات سنگین‌تر است و باید با مشوق‌های حمایتی ترازوی حق و تکلیف را به تعادل رساند.

شیری‌زاده گفت: پس از تصویب قانون جدید بازار اوراق بهادار و تأسیس سازمان بورس به عنوان یک سازمان نظارتی بر بازار سرمایه، نظارت‌های سازمان با آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که به موجب قانون یاد شده به تصویب رسید، گسترش یافته است که توسعه بخش‌های نظارتی در فقدان مشوق‌های حمایتی منجر به محدودیت‌هایی می‌شود که نتیجه‌اش عدم توسعه فیزیکی بازار می‌شود.

شیری‌زاده با بیان این موضوع که مهمترین الزام قانونی درخصوص شرکت‌های بورسی، بحث اطلاع‌رسانی است اظهار داشت: سازمان بورس در اجرای وظایف قانونی و نظارتی خود از سال 84 تا کنون مقررات متعددی را درخصوص وظایف ناشران بورسی به تصویب رسانده و برای مدیران شرکت‌های بورسی یکسری کارگاه‌های آموزشی نیز برگزار کرده است.

وی مهمترین مقررات برای شرکت‌ها را دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان، دستورالعمل انضباطی ناشران پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، دستورالعمل ثبت و عرضه عمومی اوراق بهادار و ضوابط نظارت سازمان بورس بر فرآیند تاسیس و افزایش سرمایه شرکت‌های سهامی عام اعلام کرد.

شیری‌زاده در ادامه راه‌اندازی سیستم مکانیزه افشای اطلاعات شرکت‌های بورسی "کدال" را تحول بزرگی در اجرای وظایف نظارتی سازمان و حفظ و حمایت از حقوق و منافع سهامداران دانست، چرا که سرمایه‌گذاران می‌توانند از طریق این سیستم به راحتی و به موقع به اطلاعات کلیه شرکت‌های بورسی دسترسی یابند و درخصوص خرید یا فروش سهام خود تصمیم‌گیری کنند.

وی با اشاره به برخی اخراجی‌های بورس افزود: خارج شدن برخی از شرکت‌های بورسی یا قرار گرفتن برخی اسامی شرکت‌ها در لیست اخراجی‌ها علاوه بر عدم تعادل کفه‌ نظارت و کفه حمایت، تمایل برخی مدیران شرکت‌ها به فعالیت در فضای غیرشفاف است، بدین معنی که برخی از مدیران شرکت‌ها هستند که اگر مشوق‌های زیادی هم به آنها اعطا شود، بازهم به تخلفات خود ادامه خواهند داد و بنابراین ترجیح می‌دهند در بازاری غیرشفاف فعالیت کنند.

شیری‌زاده به آیین‌نامه انضباطی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اشاره کرد و گفت : به زودی با رسیدگی به تخلفات این گونه مدیران، اسامی آنها برای اطلاع عموم سرمایه‌گذاران و سهامداران منتشر خواهد شد تا سهامداران از انتخاب آنها به عنوان مدیران شرکت خودداری کنند.

کد خبر 897055

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha