به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، حبیب الله شریفی عصر سه شنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی بیابان زادایی با اشاره به اینکه دو میلیون هکتار بیابان در خراسان جنوبی وجود دارد، افزود: پنج میلیون هکتار از اراض استان در معرض فرسایش بادی هستند.
وی اراضی تحت فرسایش بادی در استان را یک میلیون و 900 هزار هکتار اعلام کرد و اظهارداشت: خراسان جنوبی 0.5 درصد بیابان های جهان را دار است.
وی به وجود 22 کانون بحرانی بیابان در استان اشاره کرد و بیان داشت: شهرستان قاین با 242 هزار هکتار دارای بیشترین سطح و شهرستان سرایان با 27 هزار هکتار دارای کمترین سطح کانونهای بحرانی فرسایش بادی است.
شریفی نهالکاری 125 هزار هکتار، بذرکاری 12 هزار هکتار، مدیریت روانابهای سطحی 8 هزار هکتار، تهیه طرحهای بیابانزدایی یک میلیون و100هزار هکتار، تهیه طرح مدیریت جنگل دست کاشت 26 هزار هکتار و احداث بادشکن زنده و غیرزنده به طول 571 کیلومتر را از جمله اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان در سال گذشته در راستای اجرای طرحهای بیابانزدایی برشمرد.
وی با اشاره به اینکه حدود 95 درصد از کل مساحت استان معادل 9 میلیون و 400 هزار هکتار عرصه های منابع طبیعی است، ادامه داد: از این رقم 5/23 درصد را عرصههای بیابانی، 62 درصد را مراتع بیابانی، 4/7 درصد را مراتع و 8/6 درصد را عرصههای جنگلی تشکیل می دهد.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیابان زدایی باید به عنوان یک بسیج ملی تلقی شود افزود: در سال جاری در راستای ادامه پروژه بین المللی ترسیب کربن 200هزار دلار به استان اختصاص یافته است.
نظر شما