شهرستان مهران شامل سه بخش مرکزی، ملکشاهی و صالح آباد است و از مهمترین جاذبه های گردشگری این شهرستان می توان به قلعه کنجانچم، سنگ نوشته دوران آشوری، کوشک قینفر، غار زینه گان، آبشار اما و زیارتگاه های متعدد اشاره کرد که بخشی از تاریخ استان ایلام نیز در این شهرستان وجود دارد.
اما آنچه امروز بیش از بیش باعث شناخته شدن شهرستان مهران در کشور شده است وجود مرز مشترک با کشور عراق به طول 280 کیلومتر است که نزدیکترین و امن ترین مرز زمینی کشور محسوب می شود. این مرز نه تنها باعث شکوفایی اقتصادی خود شهرستان و استان ایلام شده است بلکه باعث شکوفایی صادرات در کشور نیز شده است.
مرز مهران در سال 1382 با پیشنهاد وزارت امور خارجه کشور از سوی سازمان ملل متحد به عنوان مرز بین المللی شناخته شد.
یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در مرز بین المللی مهران ساخت پایانه مرزی برای رونق مرز بوده است که متاسفانه با گذشت پنج سال از ساخت این پایانه که بزرگترین پایانه مرزی کشور و حتی خاورمیانه محسوب می شود، هنوز به بهره برداری نرسیده است و با توجه به صادارت کالا، ترانزیت سوخت، تردد فراوان زائران کشور از این مرز به عتبات عالیات کشور عراق به دلیل امن بودن بهره برداری از پایانه ضروری است.
سرپرست حمل و نقل و پایانه های استان ایلام در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: پایانه مرزی مهران در زمینی به مساحت 40 هکتار شامل دو بخش مسافربری و تجاری است.
محمد کهزادیان عنوان کرد: هم اکنون این پایانه مرزی که بزرگترین پایانه مرزی کشور است در بخش مسافری دارای 18 دروازه ورودی و خروجی برای تردد مسافر است.
این مسئول با اشاره به اینکه بخش مسافربری پایانه مرزی مهران هم اکنون 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، خاطرنشان کرد: با بهره برداری از این پروژه بزرگ امکان ارائه خدمات به 20 هزار زائر در روز در مرز بین المللی مهران فراهم می شود.
کهزادیان بیان داشت: بخش مسافربری پایانه مرزی مهران در سه هزار و 800 متر زیربنا قرار است هفته دولت سال جاری به بهره بردای برسد.
این مسئول افزود: تاکنون برای ساخت این پایانه مرزی در مجموع 120 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
نظر شما