به گزارش خبرنگار مهر در یزد، محمدجواد صالحی صبح پنج شنبه در مراسم تجلیل از کشاورزان نمونه استان یزد اظهار داشت: سالانه از 820 هکتار اراضی زیر کشت محصولات گلخانه ای این استان بیش از 229 هزار و 600 تن محصول برداشت می شود.
وی سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی این استان را در مجموع 136 هزار و 727 هکتار است اعلام کرد و افزود: 76 هزار و 418 هکتار از این رقم مربوط به محصولات باغی و بقیه مربوط به محصولات زراعی است.
صالحی مجموع تولید سالانه محصولات کشاورزی استان یزد را 745 هزار و 600 تن اعلام کرد.
این مسئول یادآور شد: استان یزد نخستین تولید کننده روناس و بلدرچین، دومین تولید کننده پسته و چهارمین تولید کننده بادام، انار و محصولات گلخانهای کشورمان است.
وی عنوان کرد: 70 درصد روناس، 60 درصد محصولات گلخانه ای، 80 درصد بذر یونجه و 23 درصد گیاهان دارویی و زعفران استان یزد به خارج از کشور صادر می شود.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامگذاری سال اصلاح الگوی مصرف، بر اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی تاکید کرد.
کشاورزان بیشترین بهره وری را از منابع تولید داشته باشند
وی با بیان اینکه این استان با محدودیتهای اقلیمی به ویژه فقر منابع آبی مواجه است، افزود: کشاورزان باید بیشترین بهره وری را از منابع تولید داشته باشند.
صالحی رعایت اصول فنی، استفاده از ماشین آلات در بخش کشاورزی، تجهیز و نوسازی اراضی، پوشش دادن مسیر انتقال آب، احداث استخرهای ذخیره آب، تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستمهای حرارتی استاندارد را از جمله راهکارهای اصلاح الگوی مصرف در این بخش نام برد.
36 کشاورز و 14 کارآفرین نمونه استان یزد تجلیل شدند
در این مراسم از 36 کشاورز و 14 کارآفرین نمونه استان یزد در بخش کشاورزی تجلیل شد. همچنین محمدرضا سالاری از شهرستان مهریز به عنوان مرغدار نمونه کشوری معرفی شد.
رعایت اصول فنی بر اساس استانداردهای سازمان، برداشت به موقع محصول، استفاده بهینه از سم و کود، به کارگیری توصیه های فنی کارشناس ناظر، بهرهوری بیشتر و بهینه آب از نظر تولید و عملکرد و شرکت مستمر در کارگاههای آموزشی و ترویجی از جمله ملاکهای انتخاب کشاورزان و دامداران نمونه این استان است.
نظر شما