عباس مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک با اشاره به اینکه بیشتر این نهالها از گیاهان آتریپلکس، قره داغ و متناسب با شرایط بیابانی هستند افزود: با وجود 490 هزار هکتار اراضی کویری و بیابانی در استان کار اصلاح و احیای در راستای مقابله با بیابان زایی و جلوگیری از گسترش اراضی بیابانی از سال 1370 در منطقه زرندیه انجام گرفته است.
وی تصریح کرد: این کار باعث شده است تولید علوفه در این اراضی از حدود 30 کیلوگرم در هکتار به بیش از 500 کیلوگرم در هکتار برسد.
مظفری از مهم ترین چالش های عمده امروز دنیا را تخریب سرزمین و بیابان زایی عنوان کرد و گفت: اصلاح و احیای مناطق بیابانی و گسترش جنگل های دست کاشت نقش موثری در جلوگیری از گسترش بیابان ها دارد.
وی با اشاره به اینکه ایران جزو 110 کشور بیابانی جهان است، افزود: استان مرکزی نیز جزو 18 استان بیابانی کشور محسوب میشود به طوری که یک ششم مساحت استان را بیابان فرا گرفته و به طور عمده این اراضی بیابانی در شهرستانهای اراک، ساوه، زرندیه، کمیجان، محلات دلیجان واقع شده اند.
وی در ادامه با اشاره به کویر میقان اراک اظهار داشت: این کویر با مساحتی بیش از 50 هزار هکتار یکی از بهترین مناطق بیابانی در استان است که به صورت کویری درآمده و در حال حاضر بیش از 18 هزار هکتار آن به منظور تثبیت شنهای روان و جلوگیری از آلودگی شهر اراک و وارد شدن خسارات به کشاورزان منطقه اصلاح و احیا شده است.
مظفری گفت: تولید 241 هزار اصله نهال های گیاهان آتریپلکس و قره داغ، نهالکاری حدود 100 هکتار، حفاظت و قرق 30 هزار هکتار، تهیه طرح جنگلهای دست کاشت 27 هزار هکتار، اجرای طرح پژوهشی بوته زارها یک هزار و 700 هکتار، تهیه طرح مدیریت مقابله با بیابانزایی یکهزار و 500 هکتار با اعتباری در حدود دو هزار و 720 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و ملی برای اصلاح و احیای اراضی کویر و بیابانی استان از برنامه های سال جاری است.
وی یادآور شد: تاکنون برای جلوگیری از گسترش اراضی کویری و بیابانی اقداماتی از جمله تهیه بیش از 175 هزار طرح اجرایی براساس سامان عرفی، تهیه بیش از 174 هزار هکتار طرح های مطالعاتی تفضیلی اجرایی، شناسایی و تهیه بیش از 12 هزار هکتار طرح کانون بحرانی فرسایش خاک، اجرای 12هزار هکتار طرح کانون بحرانی فرسایش بادی، اجرای بیش از 259 هزار هکتار پروژه مدیریت حفاظت و قرق، حدود 56 هزار هکتار بوته کاری، 15 هزار هکتار ذخیره نزولات آسمانی، 250 هزار هکتار بذرکاری و بذرپاشی، تامین آب شرب دام از طریق احداث 96 آب انبار، آبشخوری و نصب تلمبه بادی، تهیه بیش از 9600 هکتار طرح جوان سازی بوته های آتریپلکس انجام شده است.
نظر شما