درج مناسبتهای اسلامی در تقویم تحصیلی نیویورک
دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی در نیویورک روز 18 ژوئن ( 29 خرداد ماه) از قطعنامه کمیسیونی در شورای شهر مبنی بر افزودن مناسبتها و اعیاد اسلامی به تقویم مدارس استقبال کرد.
در قطعنامه 1281 از سوی کمیته آموزشی شورای شهر از وزارت آموزش شهر نیویورک خواسته شد با درج مناسبتهای عید قربان و عید فطر به عنوان مناسبتهای اسلامی در تقویم مدارس این شهر موافقت کند.
این قطعنامه همچنین از نمایندگان ایالتی و فرماندار خواسته این قانون را امضا کنند، قانونی که اصلاحیه قانون آموزش در رابطه با توجه مدارس به مناسبتهای دینی مسلمانان را مورد توجه دارد .
ائتلاف حمایت از مناسبتهای اسلامی در مدارس به عنوان یک هیئت بین دینی، چند قومی از سازمانهای دینی، حقوقی مدنی، اجتماعی و کارگری از شورای شد خواسته بود تا از مناسبتهای مسلمانان در مدارس حمایت کند.
فیض علی مدیر امور اجتماعی دفتر شورای روابط اسلامی- آمریکایی در نیویورک که در کمیته ائتلاف حمایت از مناسبتهای اسلامی نیز عضویت دارد گفت: امروز ما یک گام مثبت در تلاش برای فراهم کردن فضای آموزشی شمول گرا برای دانش آموزان برداشتیم. این قطعنامه از آزادی دینی حمایت کرده، جمعیت در حال رشد مسلمانان در نیویورک را به رسمیت شناخته و ارزشهای تنوع و شمول گرایی را ترویج می کند.
شورای روابط اسلامی آمریکایی بزرگترین سازمان حقوق مدنی است که 35 دفتر در سراسر ایالات متحده دارد و با هدف ارتقای درک اسلام، تقویت گفتگو، حمایت از آزادی های مدنی، تقویت مسلمانان آمریکایی و برقراری ائتلافهایی برای ترویج عدالت و درک دوجانبه فعالیت می کند.
مسلمانان لهستان خواستار رسمیت مناسبتهای اسلامی شدند
مسلمانان لهستان درمیان کثرت جمعیت کاتولیکهای این کشور خواستار اصلاح قوانین این کشور هستند که بر مبنای آن بسیاری از حقوق مشروع اقلیتها از جمله به رسمیت شناختن ازدواج اسلامی و مناسبتهای دینی از آنها دریغ میشود.
پاول بورکی استاد حقوق دینی در دانشگاه ورشو، پایتخت لهستان در گفتگو با رادیو هلند گفت: در پرتو قوانین کنونی مسلمانان لهستان مورد تبعیض قرار می گیرند.
مسلمانان خواستار اصلاح قانونی هستند که در سال 1936 تصویب شد و براساس آن روابط میان دولت و انجمن دینی مسلمانان تنظیم شده و جایگاه قانونی مسلمانان در لهستان تبیین شده است. براساس این قانون لهستان ازدواج اسلامی را به رسمیت نمی شناسد و زن و مرد مسلمان برای ثبت ازدواج خود باید فرآیند ازدواج مدنی را طی کنند.
براساس این قانون مسلمانان باید برای کشور، رئیس جمهوری، دولت و ارتش پس از خطبه های نماز جمعه دعا کنند. این درحالی است مسلمانان از حق برگزاری مراسم، اعیاد و مناسبتهای دینی خود برخوردار نیستند.
براساس آمار اعلام شده حدود 30 هزار مسلمان در لهستان زندگی می کنند که این تعداد کمتر از یک درصد از جمعیت این کشور کاتولیک نشین را تشکیل داده است. بیشتر جمیعت مسلمان لهستان را ترک تبارها، مهاجران یوگسلاوی، پاکستان، افغانستان و همچنین جامعه کوچکی از تازه مسلمانان تشکیل داده اند.
مقامات دولتی و نمایندگان مسلمان درحال حاضر روی پیش نویس پیشنهادی کار می کنند که قوانین مناقشه برانگیز 1936 را لغو کرده و از حقوق مسلمانان حمایت می کند. براساس این متن جدید، ازدواجی که در مساجد صورت می گیرد از همان جایگاه قانونی برخوردار است که ازدواج مدنی از آن برخوردار است و همچنین علمای مسلمان می توانند گواهینامه هایی برای غذای حلال صادر کرده و محصولاتی را از نظر شرعی مورد تأکید قرار دهد. برگزاری مناسبتهای دینی و تعطیلات دو روز عید فطر و عید قربان نیز در این پیش نویس مورد توجه قرار گرفته است.
انتقاد از تشکیل "کمیسیون پارلمانی بررسی برقع" در فرانسه
طرح پیشنهادی تشکیل کمیسیون بررسی و تحقیق درباره برقع در پارلمان فرانسه موجبات نگرانی برخی مسلمانان را فراهم آورده چرا که آنها اعتقاد دارند بررسی موضوعی حاشیهای در این بعد میتواند چهره اسلام و مسلمانان فرانسه را تاریک جلوه دهد.
محمد موسوی رئیس شورای دینی مسلمانان فرانسه گفت: ما از مطرح شدن این طرح برای بررسی چنین موضوع حاشیه ای شگفت زده شده ایم.
آندره گرین از نمایندگان پارلمانی طرح تشکیل کمیسیون پارلمانی را برای آنچه که وی به عنوان افزایش تعداد زنانی که در فرانسه برقع می پوشند یاد کرده پیشنهاد داده است. پیشنهاد تا کنون با موافقت 58 نفر از نمایندگان پارلمانی رو به رو شده است که بسیاری از آنها از حزب حاکم نیکولاسارکوزی بوده اند و انتظار می رود به زودی در مجمع ملی به رأی گذاشته شود.
رهبران جامعه مسلمان فرانسه اظهار داشتند که پوشش تمام بدن از سوی مسلمانان فرانسه که با هفت میلیون نفر جمعیت بزرگترین جامعه مسلمان اروپا را تشکیل داده اند بسیار نادر است.
رئیس شورای دینی مسلمانان فرانسه هشدار داد اهمیت دادن به چنین مسئله ای می تواند پیام نادرستی منتقل کند به ویژه مطرح کردن این مسئله از سوی یک کمیسیون پارلمانی نوعی تاریک جلوه دادن چهره اسلام و مسلمانان در فرانسه است.
موسوی تأکید کرد که قانونگذاران می توانند توجه بیشتر و بهتری به صدها هزار نفری داشته باشند که شغل خود را در بحران اقتصادی از دست داده اند.
فرانسه در سال 2004 قانونی را مورد تصویب فرار داد که طی آن دانش آموزان را از داشتن حجاب در مدارس دولتی منع می کند، منتقدان این قانون اظهار می دارند که چهره مسلمانان در این کشور تاریک جلوه داده شده که کشور باید با تبعیض در مسکن و اشتغال مبارزه کرده و شکاف میان جامعه و بسیاری از مسلمانان کشور را بردارد.
تعداد وزرای مسلمان در مالاوی کاهش یافت
مسلمانان مالاوی از تعداد معدود وزیر در کابینه رئیس جمهور جدید ابراز ناامیدی کرده و اظهار داشتند: این امر علاوه بر اینکه میتواند به تعادل دینی در این کشور آفریقای جنوبی لطمه وارد کند، باید فراخوانی به بیداری سیاسی مسلمانان مالاویایی باشد.
یوسف کانیا مولا رئیس انجمن مسلمانان مالاوی به عنوان یک سازمان پوششی بزرگ گفت: تعداد نمایندگان مسلمانان در کابینه بسیار اندک است.
بینگو وا موتاریکا رئیس جمهور این کشور روز چهارشنبه اعضای 43 نفری کابینه خود را معرفی کرد کابینه ای که تنها دو نفر آن مسلمان هستند و سایرین را مسیحیانی از فرقه های مختلف مسیحی تشکیل داده اند.
موتاریکا از کاتولیکهای مؤمن است که ماه گذشته برای دومین بار و برای یک دوره پنج ساله به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد و در کابینه جدید خود چندین وزیر مسلمان را که پیشتر در این کابینه حضور داشتند حذف کرده است. وی در دوره اول ریاست جمهوری خود 6 وزیر مسلمان داشت ، علاوه براینکه قاسم چیلومفو معاون رئیس جمهوری نیز مسلمان بود.
انجمن مسلمانان مالاوی نمایندگی مسلمانان در دولت جدید را در کمترین میزان خود از زمان ورود سیاستهای تکثرگرایانه در سال 1994 در کشور توصیف کرده اند، اما هیچکدام از دو وزیر این مسئله را تصدیق نکرده اند که این انتصابها براساس دین صورت گرفته بدین معنا که دین در این انتصابها نقشی برعهده نداشته است.
صدیق میا که از وزارت آبیاری و توسعه آبی به وزارت دفاع ملی رفته است گفت: من چون همتایان مسیحی خود مالاویایی هستم. رئیس جمهور براساس توانایی های افراد آنها را به وزارت تعیین می کند و این امر ارتباطی به دین ندارد.
کانیامولا تأکید کرد: ما درحالی که از عدم نقش دین در این انتصابها حمایت می کنیم اما به موضوع تعادل دینی نیزاهمیت می دهیم و این امر را نمی توانیم نادیده بگیریم.
رفیق حاجت مدیر اجرایی مؤسسه تعامل سیاسی با اعلام اینکه از انتصاب تنها دو مسلمان در کابینه چندان هم شگفت زده نشده گفت که اعتقاد دارد که این امر نتیجه حضور خنثی مسلمانان در عرصه سیاسی است. در مالاوی این امر عادی شده که اگر فردی پیشتر عضو پارلمان نبوده باشد نمی توان آن را به عنوان وزیر منصوب کرد.
جمعیت مسلمان چک پیوسته درحال افزایش است
تاچندی پیش قرار گرفتن دو واژه چک و مسلمان در کنار هم غیرقابل تصور بود، اما اکنون و دو دهه پس از سقوط کمونیست در چکسلواکی، تعداد مسلمانان افزایش یافته و آنها در تأسیس سازمانهای جدید و سایر فعالیتهای مدنی فعالتر شدهاند.
ولادیمیر سانکا یکی از مدیران مسجد اصلی در پراگ گفت: حدود 300 نفر برای اقامه نماز در این مسجد جمع می شوند، تعداد مسلمانان در جمهوری چک آهسته رشد می کند اما رشد آن را نمی توان نادیده گرفت.
روزهای جمعه سالن اقامه نماز در این مسجد بسیار شلوغ است و ما مجبور می شویم در دو نوبت نماز جمعه و خطبه های آن را برگزار کنیم تا همه مسلمانان بتوانند از آن استفاده کنند.
این مسجد همچنین روزهای عید فطر یک سالن ورزشی اجاره می کند تا بتواند جامعه درحال افزایش و 1500 نفری مسلمانان شهر پراگ را برای اقامه نماز عید فطر پذیرا باشد.
افزایش تعداد مسلمانان همچنین با افزایش تعداد بومیان چک که به اسلام مشرف می شوند نیز ارتباط مستقیمی دارد.
آخرین آمار اعلام شده از مسلمانان مربوط به سال 2007 است که 12 هزار نفر گزارش شد اما اکنون این آمار را 20 هزار نفر اعلام کرده و اظهار داشتهاند که 400 نفر آنها را تازه مسلمانان تشکیل می دهند.
نخستین سازمان اسلامی در جمهوری چک در سال 1991 تأسیس شد و در سال 1998 نخستین مسجد این کشور در شهر برنو و یکسال بعد دومین مسجد در پراگ گشایش یافت.
همچنین تلاشهایی هم برای ساخت مساجد در شهرهای کوچکتر صورت گرفته چرا که جامعه پرجمعیت مسلمانان در شهرهای کوچک نیز نیاز به مسجد دارند اما این تلاشها عمدتا با مخالفتهای کلیساها و مردم محلی روبه رو شده است.
اسلام در سال 2004 به عنوان یک دین در این کشور به رسمیت شناخته شد.
حیتکا گفت: ما می خواهیم در سازمانهای اسلامی خود سخنرانیهای بیشتری برگزار کرده و رویدادهای بیشتری برگزار کنیم تا بتوانیم اسلام واقعی را به عموم مردم معرفی کنیم.
تا چندی پیش مساجد شهرهای برنو و پراگ تنها هیئتهای رسمی نماینده مسلمانان در جمهوری چک بودند، اما اکنون سازمانهای جدید در حال ظهور هستند تا نیاز جامعه متنوع مسلمانان را پاسخ دهند.
محمد عباس از شخصیتهای مشهور رسانه ها و ناشر ادبیات اسلامی چون قرآن و تنها کتاب حدیث که در این کشور چاپ شده سازمان جدیدی را با عنوان جامعه اسلامی پایه گذاری کرده تا فعالیتهای مسلمانان را ارتقا دهد.
انجمن اسلامی در حال حاضر فعالیتهایی را برای مسلمانان برنامه ریزی کرده و برای به رسمیت شناخته شدن امضا جمع می کند چرا که در حال حاضر سازمانهای اسلامی تنها نماینده گروه های معدودی از مسلمانان در کشور هستند و این سازمانها دربرگیرنده همه مسلمانان نیستند از این رو مسلمانان خواستار تأسیس سازمانهایی هستند که بتوانند نمایندگی همه را به صورت دموکراتیک و شفاف برعهده گیرند.
عباس در ادامه اظهارات خود گفت: تعداد مسلمانان به طور قطع درحال افزایش است و این امر به ویژه پس از الحاق چک به اتحادیه اروپا مشاهده شده است.
مسئله به رسمیت شناخته شدن در کشور به آنها این فرصت را می دهند تا بتوانند به اجاره یا خرید ساختمان و مدیریت مراکز اسلامی بپردازند، مدرسه اسلامی تشکیل دهند و پس از ده سال حقوق ویژه ای را چون حمایت از نیازهای معنوی مسلمانان در ارتش را درخواست کنند.
ائمه جماعات فرانسه با موانع خود در جامعه مبارزه میکنند
ائمه جماعات فرانسه گروه جدیدی تشکیل دادهاند تا بتوانند علاوه بر همکاری با سایر گروههای اسلامی مشکلات و موانع ائمه جمعه را از سر راه برداشته و بر آموزش آنها تأکید کنند.
حسن شال غلامی رئیس کنفرانس ائمه جماعات فرانسه گفت: اکنون زمان مناسبی برای ائمه جمعه فرانسه است که در این ابتکار نقش مؤثر داشته باشند و به شکافهایی بپردازند که گروه های اسلامی نتوانسته اند آن را پر کنند. هدف ما ارسال این پیام به حلقه های سیاسی و اجتماعی است که ائمه جماعات می توانند نقش واقعی و مؤثری در فرانسه ایفا کنند.
کنفرانس ائمه جماعات فرانسه که یک هفته پیش با حضور 43 نفر تشکیل شد قصد دارد به رفع مشکلاتی بپردازد که ائمه جماعات فرانسه با آن مواجه هستند، این گروه به طور ویژه بر مشکلات و آموزش آنها تمرکز خواهد داشت.
حسن شال غلامی در ادامه اظهارات خود گفت که این گروه جدید می خواهد از مجرمان مسلمان نیز دیدار کرده و به آنها در انتخاب راه درست کمک کنند، آنها همچنین به مسلمانان توصیه می کنند که در جامعه ادغام شده و خود را با طرحهایی که برای موفقت دانشجویان مسلمان فراهم شده تطبیق دهند.
بسیاری از شخصیتهای فرانسه و مقامات رسمی چون وزیر مسکن، شهرداران و مقامات محلی در مراسم افتتاح این گروه اسلامی شرکت کردند. همچنین دو نماینده از سوی رئیس جمهور فرانسه و رئیس شورای نهادهای یهودی فرانسه نیز در این مراسم حضور یافتند.
حدود 2 هزار امام جماعت در فرانسه فعالیت دارند و بسیاری از آنها با امامت نمازهای جماعت و ایراد خطبه برای مؤمنان می پردازند. فرانسه نیز دربرگیرنده 6 میلیون مسلمان است که این تعداد بزرگترین جامعه اقلیت اروپا را تشکیل داده اند.
شال غلامی اظهار داشت این گروه جدید با هدف فعالیت به جای شورای اسلامی فرانسه تشکیل نشده، ما دستهای خود را برای همکاری به سوی تمام سازمانها و گروه های اسلامی فرانسه برای همکاری دراز خواهیم کرد.
مسمانان اسکاتلند خواستار ایراد خطبهها به زبان انگلیسی شدند
بیشتر مسلمانان اسکاتلندی خواستار ایراد خطبههای مساجد به زبان انگلیسی هستند تا نیاز نمازگزاران غیرعرب زبان مرتفع شود.
مونا صدیقی استاد مطالعات اسلامی و درک عمومی در دانشگاه گلاسکو اظهار داشت: ارائه این خطبه ها به زبان اسکاتلندی می تواند برای نسل جوان معنادارتر باشد.
فراخوان ارائه خطبه ها به زبان انگلیسی در نمازهای جمله در این کشور که زبان بومی آن انگلیسی است طرفداران رو به رشدی یافته است. این افراد اظهار می دارند که زبان عربی با مخاطب به ویژه نسل جوان که با آن آشنایی ندارند ارتباط لازم را برقرار نمی کند، چرا که تنها درصد اندکی از حاضران در مساجد به این زبان به قدری تسلط دارند که می توانند این خطبه ها را درک کنند.
بنیاد اسلامی اسکاتلند نیز طی یک نظر سنجی آنلاین از مسلمانان جامعه اسکاتلند پرسیده که آیا ترجیح می دهند به نیازهای نسل جوان توجه کنند یا تنها خبطه ها را به زبان عربی بشنوند.
بیش از سه چهارم از مسلمانان اسکاتلند خواستار ارائه خطبه ها به زبان انگلیسی شده و آن را ضرورت امروز عنوان کرده اند.
براساس آمار نیمی از مسلمانان اسکاتلند را جوانان زیر 25 سال تشکیل داده اند و تعداد معدودی از آنها به زبان عربی مسلط هستند.
بیش از 50 هزار مسلمان در اسکاتلند زندگی می کنند که این تعداد کمتر از یک درصد از جمعیت این کشور را تشکیل داده اند. مسلمانان دومین دین بزرگ در اسکاتلند تلقی شده و دارای 30 مسجد در کشور هستند که 12 مسجد آن در گلاسکو مستقر است.
مسلمانان اروپا از گسترش احساسات ضداسلامی ابراز نگرانی کردند
مسلمانان نیز چون بسیاری از اروپاییان از به قدرت رسیدن گیرت وایلدرز سیاستمدار ضداسلام این کشور و همچنین حزب راستگرای وی در پارلمان اروپا ابراز نگرانی کرده و اظهار داشتند که احساسات ضداسلامی با به قدرت رسیدن این نوع افراط گرایان تقویت میشود.
حزب گیرت وایلدرز در انتخابات این ماه پارلمان اروپا به رتبه دوم دست یافت و چهار صندلی را از 25 صندلی کشور به خود اختصاص داد.
این حزب که علیه اسلام و مهاجران مسلمان فعالیت می کند قدرت خود را در قانونگذاری اروپا تقویت کرده است.
آلفرد برنارد به عنوان یک وکیل که از این بابت ابراز نگرانی کرده است گفت: از این وحشت دارم که وایلدرز در انتخابات سال 2011 به عنوان نخست وزیر انتخاب شود یا دست کم دستورالعملهای سیاسی خود را در اولویت کاری قرار دهد، درست همان وضعیتی که برای آلمان در دهه 1930 رخ داد.
بسیاری اعتقاد دارند که پس از پیروزی در انتخابات وایلدرز نژادپرست تر شده و خصومتش نسبت به مسلمانان افزایش یافته و در نتیجه افراط گراتر شده و سخنرانی علیه مسلمانان را مداوم کرده است.
وی در ماه مارس 2008 یک فیلم مستند 15 دقیقه ای با عنوان " فتنه" منتشر و کتاب آسمانی مسلمانان را به ترویج خشونت متهم کرد، فیلمی که جدا از اعتراض شدید مسلمانان جهان با محکومیت بسیاری از سازمانها و نهادهای بین المللی و جلوگیری از اکران آن مواجه شد.
آلفرد برنارد در بخش دیگری از اظهارات خود اظهار داشت که ممکن است افراد ناآگاه بیشتری اظهارات نژادپرستانه وایلدرز را جذاب توصیف کنند و این امر در رکود جهانی طاقت فرسا محتمل تر است چرا که مردم از نظر اقتصادی ناامید شده اند و در نتیجه نارضایتی آنها از سیاستمداران نیز شدت خواهد گرفت.
مسجد کرویدن بریتانیا اقتصاداسلامی را برای غیرمسلمانان تبیین میکند
مسجد شهر کرویدن در بریتانیا روز یکشنبه 14 ژوئن ( 24 خرداد ماه) میزبان یک گروه از غیر مسلمانان بود و تمام ابعاد اقتصاد، بانکداری و محصولات بیمهای اسلامی را که اخلاقی، شفاف و شرع محور هستند برای آنها تبیین کرد.
عبدالبرکت الله مفتی این مسجد سخنرانی افتتاحیه این نشست را برعهدهداشت و طی سخنرانی خود به تفاوتهای میان نظام اقتصادی اسلامی و نظام اقتصادی غربی پرداخت.
به دنبال برگزاری این جلسه، یک جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد که طی آن به پرسشهای غیرمسلمانان درباره اقتصاد اسلامی پاسخ داده شد. شرکتکنندگان در این جلسه همچنین از غرفههایی که مربوط به اقتصاد و بانکداری اسلامی است دیدن کرده و پرسشهایی درباره محصولات شرعی که در بریتانیا وجود دارد مطرح کردند.
اقتصاد اسلامی یکی از بخشهای صنعت اقتصاد جهانی است که بهسرعت درحال رشد است. صنعت بانکداری اسلامی که از سه دهه پیش آغاز شد به رشد چشمگیری رسیده و توجه سرمایهگذاران و بانکداران بسیاری در سراسر جهان را به خود جذب کرده است. درحال حاضر حدود 300 بانک اسلامی و مؤسسه مالی سراسر جهان وجود دارند که داراییهای آنها تا سال 2013 به یک تریلیون دلار خواهد رسید.
شورای هماهنگی مسلمانان کشورهای مشترکالمنافع تشکیل میشود
برای نخستین بار از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، مسکو میزبانی جمعی از رهبران مسلمان از هشت کشور سابق شوروی را برعهده داشت تا تشکیل شورای هماهنگی میان کشورهای مشترکالمنافع طرح و مورد بررسی قرار گیرد .
در این همایش حدود 40 نفر از رهبران مسلمان از هشت کشور عضو کشورهای مشترک المنافع روسیه، رهبران ادیان سنتی روسیه و رهبران ارشد مسلمان از کشورهای دینی در کنفرانس علمی عملی مسکو با عنوان " مسلمانان در کشورهای مشترک المنافع در حمایت از هماهنگی های بین مذهبی و ملی" شرکت کردند. برگزاری این همایش که مدتها مورد بررسی بود برعهده هیئت معنوی مسلمانان قفقاز و سازمان بین المللی رسالت اسلامی با حمایت از بنیاد حمایت از فرهنگ، علوم آموزشی اسلامی دولت روسیه بود.
دیمتری مدودوف رئیس جمهور روسیه در پیامی به این همایش اهمیت برقراری روابط دوستانه جوامع اسلامی کشورهای مشترک المنافع و سهم این دیدار برای رسیدن به این هدف را مورد تأکید قرار داده است.
اسکندر سلطانف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز در این رابطه گفته است هماهنگی تلاشهای مسلمانان کشورهای مشترک المنافع به خط سیاست خارجی مسکو مرتبط است.
ایده برگزاری این همایش و تشکیل شورای مشورتی مسلمانان کشورهای مشترک المنافع از سوی شیخ الاسلام الله شکور پاشازاده رئیس هیئت معنوی مسملانان قفقاز بود رسیدگی به امور تمام شیعیان کشورهای مشترک المنافع و همچنین اهل سنت قفقاز را برعهده دارد.
پاشازاده در سخنرانی خود در این همایش اظهار داشت یک شورای مشورتی برای مسلمانان کشورهای مشترک المنافع این حقیقت را نشان می دهد که کشورهای مشترک المنافع سرزمین اصلی مسلمانانی است که زمانی شهروند یک کشور بوده اند و اکنون روابط حسنه میان مردم کشورهای مشترک المنافع را مورد تصدیق قرار داده و آن را یک دستاورد تاریخی می دانند.
گروههای اسلامی جهان با فقر و گرسنگی در دارفور مبارزه میکنند
همزمان با اجرای پروژه بازگرداندن مردم دارفور به کشور خود، گروههای کمکرسان وارد عمل شده و اقدامات مؤثری انجام میدهند.
دکتر محمد حسین دفع الله از کمیسیون فدرال کمکهای انسان دوستانه گفت: دولتهای اسلامی حمایتهای خود را از گروه های امدادی مستقر در دارفور افزایش داده اند. در میان این گروه های امدادی مسلمان می توان به اتحادیه پزشکان مصری، سازمان شفق مالزی، سازمان کیسنس یوکمو از ترکیه و انجمن هلال احمر عربستان سعودی اشاره کرد.
کمکهای امدادی مسلمانان نیز به محض درخواست کمک دولت سودان برای پرکردن شکافی که به دنبال اخراج 13 گروه امدادی خارجی از دارفور صورت گرفت، به قوت چشمگیری رسیده است.
براساس اظهارات دکترمحمد السوید مشاور امور بین الملل در انجمن هلال احمر عربستان این گروه های اسلامی بر رفع فقر و گرسنگی در دارفور متمرکز شده اند.
انجمن هلال احمر عربستان که از سال 1994 در دارفو فعال است ابراز امیدواری کرد تلاشهای مسلمانان بتواند از بار زندگی دشوار مردم دارفور بکاهد.
دکتر السود گفت: برخی فعالیتهای ما برای کمکهای اضطراری و توسعه ثبات پذیر در این کشور ارائه 21 مرکز بهداشتی، 21 پروژه آب و 21 پروژه تأمین غذا و توسعه کشاورزی است. این پروژه ها بخشی از یک برنامه بزرگتر در آینده است که سوی دولت سودان و انجمن اعراب به منظور تشکیل 500 دهکده جدید در دارفور اجرا می شود. این دهکده های جدید به همراه پروژه های کمک رسانی کشاورزی می تواند از عوامل ترغیب افرادی باشد که در داخل کشور هم مجبور به نقل مکان شده اند.
فرماندار ایالت غربی دارفور اظهار داشت: در ایالت غربی دارفور نیاز بسیاری برای بهداشت و آب سالم آشامیدنی وجود دارد و ما قدردان اقدامات بشر دوستانه گروه های امدادی اسلامی هستیم.
نظر شما