۳۱ خرداد ۱۳۸۸، ۹:۴۱

جان کلر به مهر خبر داد: جزئیات ماموریت ناسا برای بازگشت به ماه/ بررسی وجود آب در حفره های ماه

جان کلر به مهر خبر داد: جزئیات ماموریت ناسا برای بازگشت به ماه/ بررسی وجود آب در حفره های ماه

مدارگردهای اکتشافی ماه و LCROSS با آغاز ماموریتهای خود اولین قدم در مسیر بازگشت انسان به ماه را پس از گذشت یک دهه برداشتند. جان کلر قائم مقام علمی این پروژه در پاسخ به گروه فناوریهای نوین خبرگزاری مهر به بررسی جزئیات این ماموریت پرداخته است.

به گزارش خبرنگار مهر، مدارگرد اکتشافی ماه طی ماموریت خود به صورت متناوب بر مدار ماه حرکت خواهد کرد تا بتواند بهترین موقعیت را به منظور فرود فضاپیماهای اکتشافی در مناطق قطبی ماه تعیین کند. همچنین ماموریت مدارگرد LCROSS نقشه برداری سه بعدی از سطح ماه و ایجاد دو برخورد هدایت شده با حفره ای تعیین شده در سطح کره ماه اعلام شده است تا دانشمندان بتوانند با بررسی ذرات پراکنده شده ناشی از برخورد، احتمال وجود ذرات یخ را در اعماق حفره های ماه مورد مطالعه قرار دهند.

جان کلر (John Keller) قائم مقام علمی پروژه مدارگرد اکتشافی ماه پس از پرتاب موفقیت آمیز راکت اطلس 5 که تجهیزات تحقیقات کره ماه را به همراه داشت به چند پرسش گروه فناوریهای نوین خبرگزاری مهر درباره جزئیات این پروژه پاسخ داد.

زمان دقیق دستیابی مدارگردها به مدار ماه

کلر در پاسخ به این سئوال که زمان دقیق دستیابی مدارگردها به مدار ماه چه زمانی خواهد بود اظهار داشت: LRO و LCROSS دقیقا در تاریخ 23 ژوئن و راس ساعت 5:43 دقیقه صبح یا به عبارتی 24 ژوئن به وقت ایران به مدار ماه خواهند رسید.

تاریخ و چگونگی برخورد مدارگرد LCROSS به ماه

وی درباره تاریخ و چگونگی برخورد مدارگرد LCROSS و دلیل دو مرحله ای بودن این برخورد نیز به مهر گفت: مدارگرد LCROSS در اوایل ماه اکتبر با ماه برخورد خواهد کرد که البته به اعتقاد من تاریخ 8 اکتبر با یک یا دو روز تفاوت بهترین زمان تخمینی است که می توان برای این برخورد اعلام کرد.

قائم مقام علمی پروژه مدارگرد اکتشافی ماه ادامه داد: مدارگرد LCROSS از دو قسمت تشکیل شده است که قسمت اول خود فضاپیما و بخش دوم قسمت بالایی راکت اطلس به شمار می رود. به صورت معمول فضاپیما به صورت کلی از راکت پرتاب کننده جدا می شود، همانطور که LRO این کار را انجام داد اما در این مورد خاص مدارگرد LCROSS قسمتی از راکت را با خود به ماه خواهد برد.

وی افزود: فضاپیما این قطعه از راکت را کمی قبل از اینکه به مدار برسد، رها کرده و از سرعت حرکت خود خواهد کاست تا راکت پرتاب در مسیر درست حرکت قرار گیرد. سپس این قطعه از راکت همچنان به مسیر خود ادامه خواهد داد تا با قسمت داخلی حفره ای واقع در سطح ماه برخورد کند. این در حالی است که مدارگرد LCROSS همزمان با برخورد بر فراز این حفره پرواز خواهد کرد تا بتواند به محاسبه آنچه در اثر برخورد از حفره به بیرون پرتاب می شود بپردازد.

کلر گفت: سپس LCROSS برای شکل دادن برخوردی دوباره خود را به سطح ماه خواهد کوبید که تاثیرات ناشی از این برخورد کوچکتر توسط دیگر تلسکوپها مورد بررسی قرار گیرد. LCROSS به همراه خود دوربین تصویربرداری را حمل خواهد کرد که می توان با استفاده از آن مراحل برخورد با ماه را به صورت مستقیم مشاهده کرد.

بررسی شواهد احتمالی وجود آب در حفره های کره ماه

قائم مقام علمی پروژه مدارگرد اکتشافی ماه گفت: فرود برخورد نهایی و آخرین لحظات LCROSS توسط تلسکوپهای فضایی مانند هابل و همچنین تلسکوپهای زمینی مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا بتوان با دقتی بالا شواهد احتمالی وجود آب در حفره های کره ماه را مورد مطالعه قرار داد.

-----------------------------------------
  مصاحبه : سمیرا مصطفی نژاد

کد خبر 899721

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha