۳۱ خرداد ۱۳۸۸، ۱۱:۴۲

محدودیت مقامات امریکا علیه سازمانهای خیریه اسلامی

محدودیت مقامات امریکا علیه سازمانهای خیریه اسلامی

ادعای مبارزه علیه تروریسم که همواره به محدودیت و حتی نقض آزادیهای مدنی مسلمانان امریکایی منتهی شده ضربات سختی نیز به خیریه‌ها و خیرین مسلمان وارد کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک تایمز، این گزارش اظهار می‌دارد اساسنامه‌هایی که قانونگذاری‌های تبعیض‌آمیزی در رابطه با خیریه‌های اسلامی صورت داده‌اند موجب شده‌اند تا بسیاری از این سازمانهای خیریه دیگر کمکهای مردمی را دریافت نکنند و مانع مسلمانان برای پرداخت زکات و یا کمکهای خود به سازمانهای خیریه شوند.

این گزارش براساس مصاحبه‌هایی با بیش از 100 نفر از رهبران جامعه اسلام و همچنین کارشناسان قوانین مبارزه با تروریسم نوشته شده است. به رغم اینکه این گزارش تخمینی از کاهش این کمکها به گروههای اسلامی ارائه نداده است اما مشخص کرده که مجمع 9 سازمان خیریه در نتیجه اقدامات دولت علیه آنها و از زمان حملات یازدهم سپتامبر تعطیل شده‌اند.

اقدامات دربرگیرنده تفتیشها و جستجوهایی است که موجب لغو فعالیتهای سازمان و همچنین ضبط دارایی‌های آنها می‌شود.

جنیفر ترنر محقق حقوق بشر از اتحادیه آزادی‌های مدنی امریکا گفت: درحالی که نگرانی‌های قانونی از مصرف این خیریه‌ها برای حمایت از تروریسم خبر می‌دهد اما باید این را هم در نظر گرفت که آیا چنین اقداماتی از حقوق مسلمانان امریکایی برای تحقق وظایف دینی خود مهمتر است یا خیر.

باراک اوباما رئیس جمهور امریکا نیز طی سخنرانی خود در قاهره این مورد را مطرح کرد و گفت: در ایالات متحده قوانین درباره کمکهای خیریه تحقق وظایف دینی را برای مسلمانان دشوارتر کرده است، از این رو خود را به همکاری با مسلمانان امریکایی متعهد کرده تا اطمینان حاصل کنیم که آنها می‌توانند زکات خود را پرداخت کنند.

ناتالی ویث سخنگوی وزارت خزانه‌داری امریکا که متهم به نظارت بیش از اندازه بر فعالیتهای سازمانها خیریه است اظهار داشت که این وزارتخانه برای اشاره به برخی از نگرانی‌ها فعالیت می‌کند.

گزارش اتحادیه آزادی‌های مدنی امریکا یادآور شده است که هیئتهایی چون کمیسیون یازدهم سپتامبر به این نتیجه رسیده است که شواهدی که به ضبط دارایی سازمانهای خیریه منتهی می‌شود معمولاً سری است، در نتیجه به چالش کشیدن آن دشوار خواهد بود و حتی می‌توان گفت که این شواهد گاهی براساس شایعات و حتی گزارشهای خبری بوده است.

وکلای خیرین و سازمانهای خیریه اظهار داشتند که قوانینی که بر صدقه‌ها اعمال می‌شوند شفاف نیستند. برای مثال خیرین برای کمکهای گذشته خود به سازمانی که اخیراً به سرمایه‌گذاریهای تروریستی توجه کرده دچار مشکل می‌شوند.

ماجا فریج رئیس مالی گروه خدمات اجتماعی "اکسس" در دیربورن میشیگان اظار داشت: اجرای این سیاست به نظر ساده‌لوحانه می‌رسد و به واسطه کمک به یک سازمان شما متهم می‌شویم.

فرهان خیر مدیر اجرایی سازمان وکلای مسلمان اظهار داشت که مسلمانان امریکایی با پاسپورتهای امریکایی که از خارج از کشور به امریکا باز می‌گردند در فرودگاه مورد بازجویی مقامات مهاجرت درباره کمکهای خیریه خود قرار می‌گیرند.

نکته جالب اینجاست که سازمانهایی چون "اکسس" و "امداد اسلامی" به عنوان سازمانهای خیریه بزرگ در امریکا اظهار می‌دارند که آنها از این قوانین خصومت‌آمیز علیه تروریسم بهره هم برده‌اند.

سازمان امداد اسلامی در ایالات متحده امریکا به عنوان یک سازمان امدادرسانی که شعباتی در سراسر جهان دارد سال گذشته شاهد افزایش میزان صدقه‌ها و رسیدن آن به 25 میلیون دلار بود که با هفت میلیون در زمان حملات یازدهم سپتامبر تفاوت فاحشی دارد.

می‌توان افزایش میزان صدقه‌های دریافتی از سوی این سازمان را به کاهش تعداد سازمانهای خیریه نسبت داد.

کد خبر 899839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha