به گزارش خبرنگار مهر این تحقیق از سوی گروه پژوهش در آسیبهای رفتاری به مدت 10 سال در میان بیش از 5 هزار نفر از داوطلبان رد شده در آزمون کنکور انجام شده است که بیش از 3 هزار و200 نفر از این افراد عامل اصلی عدم موفقیت خود را اضطراب در شب و روز امتحان عنوان کردند.
کارشناسان آموزشی معتقدند در حالت اضطرابی داوطلب متوجه گذر زمان نشده و در انتقال مفاهیم نیز دچار اشتباه می شود که در بسیاری از اوقات با وجود اینکه پاسخ درست را می دانسته به دلیل اضطراب، جواب اشتباه را علامت زده است.
در همین رابطه دکتر مجید ابهری مدیر گروه پژوهش در آسیبهای رفتاری با اشاره به نتایج این تحقیق در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : داوطلبان کنکور نباید فراموش کنند که کنکور نیز یک آزمون مانند امتحانات دوره دبیرستان است و با تسلط بر خود، غلبه بر اضطراب و تقسیم بندی درست زمان می توانند به راحتی شانس خود را برای موفقیت در آن به حداکثر برسانند.
این جامعه شناس افزود : یکی دیگر از عوامل موفقیت در کنکور سرعت انتقال مفاهیم است و در تحقیقی که گروه ما انجام داد مشخص شد 75 درصد از داوطلبانی که در انتقال مفاهیم با کندی عمل کرده اند از عهده این آزمون برنیامده اند.
دکتر ابهری با اشاره به آمادگی برای امتحان و لزوم داشتن استراحت کافی، قدم زدن در هوای آزاد و استفاده از غذای سبک برای داشتن آرامش در صحنه امتحان تاکید کرد : داوطلبان باید در رابطه با آزمونهای تستی از پاسخ به سوالاتی که در جواب آنها تردید دارند خودداری کرده و آنها را به آخر وقت موکول کنند.
این استاد دانشگاه یادآور شد: علاوه بر تمام نکات گفته شده توکل به خدا، اعتماد به نفس، و کنترل اعصاب از عمده ترین دلایل موفقیت در کنکور است و داوطلبان باید بدانند که این آزمون پایان زندگی آنها نیست بلکه می تواند تجربه مفیدی برای آینده آنها باشد و در صورت عدم موفقیت از دلسردی و نومیدی و یاس به طور کامل پرهیز کنند.
نظر شما