به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه لس آنجلس تایمز در این باره نوشت : ارتش پاکستان حملات خود علیه طالبان را افزایش داده و در این راه تلاش کرده تا ضمن قطع راههای ارتباطی شورشیان، حتی با حامیان طالبان نیز مقابله کند، اما چالش اصلی پاکستان جلوگیری از بازگشت تندروها و یا سازماندهی مجدد آنهاست.
"اورمیلا ونوگوپالان" کارشناس مسائل جنوب آسیا در موسسه تحقیقات دفاعی "جینز" در این باره می گوید : پرسش اصلی این است که آیا ارتش پاکستان توانایی حفظ پیروزی های خود در برابر طالبان را دارد یا خیر؟
لس آنجلس تایمز در ادامه مطلب خود می نویسد : ابتدایی ترین نتیجه حملات گسترده به طالبان در دره سوات و منطقه ملکند، این بود که ارتش را از اتهام کمک به شورشیان و شبه نظامیان به منظور مقابله با حملات هند رها کرده است.
به اعتقاد کارشناسان، موفقیت در عملیاتهای نظامی اولین گام بوده و دولت باید در ادامه اقدامات به دلایل نارضایتی مردم از خود بپردازد که از جمله دلایل این نارضایتی ها می توان به فساد موجود در بخشهای مختلف دولت، خدمات اجتماعی نامناسب، و سیستمهای قانونی سخت و دست و پا گیر اشاره کرد.
"شوکت قدیر" یکی از افسران بازنشسته ارتش پاکستان نیز در این باره می گوید : برای این مشکل راه حلی وجود ندارد .مردم از وضع موجود شکایتهایی را دارند و باید به این شکایتها رسیدگی شود.
این در حالی است که "آصف علی زرداری" رئیس جمهور پاکستان از آغاز عملیات ارتش این کشور علیه طالبان، بر ادامه این عملیات تا ریشه کردن شبه نظامیان در کشورش تاکید کرده و در این راه خواستار دریافت کمکهای بین المللی نیز شده است.
بر اساس این گزارش، هم اکنون 20 هزار نفر از نیروهای ارتش پاکستان در حال نبرد با نیروهای طالبان در سوات و ملکند هستند.
پیشتر نیز زرداری اعلام کرده بود که کشورش در مبارزه با طالبان برای بقا نبرد می کند.
در بیانیه دفتر رئیس جمهوری پاکستان آمده بود که آصف علی زرداری اخیرا در گفتگو با هیئتی از نواحی دره سوات و ملکند درباره راههای خروج شورشیان از این منطقه گفته است : اولویت، پاکسازی منطقه و برقراری صلح در منطقه است.
نظر شما