۷ تیر ۱۳۸۳، ۱۲:۳۷

از سوي مدير كل دفتر واردات گمرك؛

دستور العمل جديد گمرك درباره ترخيص كالاي همراه مسافر صادر شد

مدير كل دفتر واردات گمرك با صدور بخشنامه اي نكاتي را درباره چگونگي ترخيص كالاي همراه مسافر ورودي در گمركات كشور اعلام كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، متن بخشنامه مدير كل دفتر واردات گمرك به شرح زير است:
با توجه به بند 7 جز (ر) تبصره 19 قانون بودجه سال جاري مبني بر ممنوع بودن واردات كالا به صورت تجاري از طريق تسهيلات درنظر گرفته شده در مقررات براي كالاهاي مورد مصرف شخصي از قبيل كالاهاي همراه مسافر - گذرنامه مرزي - ملواني و ته لنجي به كشور و به منظور حفظ وحدت رويه و اجراي صحيح مقررات مسافري خواهشمند است، دستور فرماييد به هنگام ترخيص كالاي همراه مسافر ورودي ضمن رعايت شئونات مسافران و احترام به آنان موارد زير را مورد توجه قرار دهند:
الف- ماده 31 مقررات صادرات و واردات
الف - 1- اعمال معافيت حقوق ورودي جهت اسباب سفر و اشيا شخصي مستعمل همراه مسافر كه جنبه تجاري نداشته باشد.
الف -2- عدم ترخيص كالاهاي حجيم ( يخچال ، يخچال فريزر، فريزر ، تلويزيون و راديو ضبط به استثناي راديو ضبط پرتابل) موضوع بخشنامه شماره 206596/113/114/73/346 مورخ 21/8/81  با استفاده ازمعافيت كالاي همراه مسافر.
الف - 3- اعمال معافيت حقوق ورودي جهت كالاي نو به ارزش 80 دلار در سال به شرط تجاري نبودن و با رعايت ماده 58 آيين نامه  اجرايي قانون امورگمركي .
الف -4- ضمنا در ارتباط با كالاي مسافري ترخيص اقلامي كه نياز به مجوز قانوني دارد از قبيل وسايل آرايشي ، بهداشتي و خوراكي ، صرفا درحد مصرف شخصي مجاز بوده و از ترخيص اين قبيل كالاها به صورت تجاري  و در كارتنهاي آكبند بايد خودداري گردد.
الف - 5- به هنگام  صدور سند ترخيص ( پته و پروانه گمركي) از درج عناوين كلي كالا به صورت وزني ، ارزشي  و .... جدا خودداري و مشخصات كامل كالاي ترخيص شده در ان منعكس تا به هنگام رسيدگي هاي بعدي قابل انطباق با كالاي ترخيص شده باشد.
بديهي است مراتب اعلام شده صرفا در مورد مسافران عادي و متعارف صادق بوده و لذا مسافراني كه به صورت دسته جمعي ( غير خانوادگي ) مسافرت مي نمايند،  بايستي  هركدام كالاي همراه را به صورت تفكيك وجداگانه به گمرك  ارايه تا پس از بررسي و كنترل نسبت به ترخيص  آن اقدام گردد و به همين لحاظ وسايل و لوازمي كه به صورت كلي ، تجاري و تجميع شده وارد گمرك مي شوند، قابل تفكيك در گمرك نبوده و بايد از ترخيص آن خودداري نمود.
ب - اعمال معافيت بند 6 ماده 37 قانون امورگمركي:
لوازم خانه مستعمل و اشياي شخصي مستعمل ايرانيان مقيم خارج كه مدت اقامت آنان درخارج يك سال و بيشتر بوده همچنين لوازم خانه و اشياي مستعمل اتباع خارجه كه براي اقامت به كشور وارد مي گردد مشروط به اينكه :
1- يك ماه قبل از ورود تا نه ماه بعد از ورود آنان به گمرك برسد.
2- لوازم و اشياي مذكور با وضع و شئون اجتماعي آنان مناسب بوده و جنبه تجاري نداشته باشد.
3-ظرف پنج سال قبل از چنين معافيتي استفاده نكرده باشند.
4- تبصره 1 و 2 مندرج در ذيل بند 6 ماده 37 قانون امورگمركي حسب مورد ، رعايت شده باشد.
5- براي خارجياني كه جهت اقامت به ايران وارد مي شوند مجوز اقامت در ايران توسط وزارت كشور صادر شده باشد.
استفاده از معافيت بند 6 ماده 37 بلا مانع مي باشد بديهي است اتومبيل از موارد معافيت اشاره شده ، مستثني بوده و جهت ترخيص وسايل ، دستگاهها و لوازمي از قبيل وسايل مخابراتي ، كتاب و مجلات ، نوار وسايل موسيقي و فيلم ، اسلحه ، مهمات و ... مجوزهاي قانوني براي ورود آنها پيش بيني شده در هرمورد پس از اخذ مجوز مربوط نسبت به ترخيص اقدام گردد.

کد خبر 90179

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha