۵ تیر ۱۳۸۸، ۱۱:۰۲

اعتراض رایزن فرهنگی ایران به عدم استفاده از نام "خلیج فارس" در فرانسه

اعتراض رایزن فرهنگی ایران به عدم استفاده از نام "خلیج فارس" در فرانسه

در پی افزایش بی‌رویه استفاده از واژه‌های جعلی و نادرست برای نام "خلیج فارس" در فرانسه، سیدمحمد طباطبایی رایزن فرهنگی سفارت ایران در فرانسه اعتراض‌نامه‌ای رسمی به برخی جراید و رسانه‌های فرانسوی از جمله روزنامه‌های لوموند، فیگارو و لیبراسیون ارسال کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رایزن فرهنگی کشورمان در این نامه رسمی ضمن بیان مستندات تاریخی و علمی نام خلیج فارس، بر ضرورت کاربری صحیح و قانونی از اسامی خاص بر اساس نص صریح حقوق بین الملل، تاکید کرده است.

طباطبایی در این اعتراض نامه با یادآوری این نکته که "از بیش از 2500 سال پیش و با تشکیل امپراتوری پارس (ایران) توسط هخامنشیان در سال 539 پیش از میلاد مسیح تاکنون حوزه دریایی واقع در جنوب این امپراتوری پارس یا فارس نامیده شده" خطاب به روزنامه‌های کثیر‌الانتنشار فرانسوی عنوان کرده است: آثار بسیاری از مشاهیر تاریخ و جغرافیا را می‌توانیم ذکر کنیم که از خلیج فارس سخن می‌گویند و با این ترتیب شما نخواهید توانست همچنان وانمود کنید که از این همه منابع اطلاع ندارید.

وی در ادامه این نامه چنین می‌افزاید: پس از ورود اسلام به صحنه جهان در همه اسناد و مدارک اسلامی که به زبان عربی، فارسی یا ترکی مخصوص به هر ملت و ناحیه‌ای نگارش یافته، عبارت خلیج فارس را باز می‌یابیم، مانند "البحر الفارس" که تحت‌اللفظی "دریای فارس" معنی می‌دهد یا "الخلیج الفارس" که "خلیج فارس" معنی می‌دهد.

رایزن فرهنگی ایران در فرانسه در این نامه آورده است: عبارت "خلیج فارس" همواره تنها نامی بوده که به دریای جنوب ایران اطلاق شده است. هم میهن شما شوالیه شاردن نیز در سفر نامه خود به سرزمین پارس از نام خلیج فارس استفاده کرده است، همانند ویکتور آدلف مالت برن پاریسی، فرزند بنیانگذار "شرکت جغرافی پاریس" که در اثر جاودانه خود موسوم به "چکیده جغرافیای جهانی " درباره عربستان چنین می‌نویسد: "امارت مستقل سحر به سوی دماغه موساندون، مشرف بر مدخل خلیج فارس، پیش رفته است " (جلد سوم، 1811، صفحه 207).

وی همچنین می‌افزاید: سازمان ملل متحد نیز به نوبه خود در چند بخشنامه که تحت عنوان "استعمال عبارت خلیج فارس" انتشار داده است دستور می‌دهد که در تنظیم کلیه اسناد و در تمامی انتشارات و اعلامیه‌ها و سخنرانی‌ها از نام حقیقی و قانونی خلیج فارس استفاده شود.

طباطبایی در پایان نامه‌اش آورده است: "مایلم از شما درخواست کنم که در احترام به اصول حفاظت از میراث مشترک بشریت، استفاده صحیح و قانونی اسامی خاص را رعایت کنید. پیدایش واحدهای جدید دولتی در جنوب خلیج فارس از ده‌ها سال پیش به هیچ روی نمی‌تواند یک روش انحرافی غیر قابل پذیرش را موجه گرداند. هرگونه نامگذاری جعلی و نادرست  باید همچون آسیبی به حقوق بین الملل تلقی گردد زیرا در حقوق بین‌المل تحریف نام‌های اماکن جغرافیایی به شدت محکوم شده است.

کد خبر 902278

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha