به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمد رئوفی نژاد صبح یکشنبه در دومین کمیسیون ویژه آمایش صنعت و معدن افزود: درصد بالایی از زیرساختهای مورد نیاز صنایع در محور تاکستان تا میانه ایجاد شده است اما سایر محورها از جمله طارم و ماهنشان که در بسیاری از بخشها حائز پتانسیلهای قوی هستند، از این زیرساختها محروم هستند.
وی ادامه داد: دولت باید با اعطای تسهیلات و امتیازهای شفاف و تضمین شده به طرحهای مناطق توسعه نیافته سرمایه گذاران را به سمت این مناطق هدایت کند.
استاندار زنجان تاکید کرد: مشکلات و چالشهای مربوط به این طرح آمایش صنعتی باید توسط وزارت خانه های مربوطه و بانک مرکزی بررسی و رفع شود زیرا پاسخگویی به طرحهای ارسالی استان و مشکلاتی چون کوتاه بودن زمان بازپرداخت بدهی بانکی منجر به کند شدن روند پاسخگویی به طرحهای جدید شده است.
رئوفی نژاد در خصوص طرح بزرگ صنایع کشاورزی که در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید، افزود: اجرای این طرح می تواند توسعه بخش کشاورزی را در استان به ارمغان آورد اما جهت جلوگیری از مشکلات ثانویه باید ساز و کار و نحوه تامین 30 هزار تن جو مورد نیاز مشخص شود.
در ادامه رئیس سازمان صنایع و معادن استان زنجان قرار گرفتن استان زنجان بین استانهای توسعه یافته را یکی از موانع ورود طرحهای جدید به استان دانست و بیان کرد: طبق طرح آمایش صنعت و معدن، سهم استان زنجان در طرحهای ایجادی 20 درصد، طرحهای نیمه تمام 40 درصد و طرحهای بازسازی و نوسازی و سرمایه در گردش به ترتیب 15 و 25 درصد است.
عابدینی افزود: طرح آمایش صنعت و معدن از تیرماه سال 86 در قالب 800 طرح با توجه به ظرفیتها و پتانسیل هر استان در اختیار آنان قرار گرفته است.
وی هدف از اجرای طرح آمایش صنعت و معدن را کاهش شکاف سرمایه گذاری بین استانها، تکمیل زنجیرهای تولیدی، توجه به استعدادهای منطقه ای و ضرورت منابع جهت تکمیل طرحهای نیمه تمام و ایجادی، بازسازی و نوسازی واحدها و تامین نقدینگی واحدهای تولیدی در قالب چهار مدل طرحهای ایجادی، نیمه تمام، بازسازی و نوسازی و سرمایه در گردش برشمرد.
نظر شما