۷ تیر ۱۳۸۸، ۱۴:۴۹

القدس العربی بررسی کرد :

چالشهای پیش روی سعد الحریری در پست نخست وزیری

چالشهای پیش روی سعد الحریری در پست نخست وزیری

سعد الحریری نخست وزیر جدید لبنان با چالشهای زیادی در عرصه سیاست خارجی و بویژه داخلی مواجه است که باید بتوند از پس آنها بر آید.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه القدس العربی در گزارشی نوشت که حریری در دوران پیش روی نخست وزیری خود با چالش هایی مواجه است که باید با موفقیت از تمام آنها خارج شود.

 

روابط با سوریه

 

نخستین و یکی از مهم ترین چالش های پیش روی حریری در دوره نخست وزیری اش در کشور لبنان که تا حدود زیادی یکپارچگی خود را از دست داده است، تحقق صلح دائم با کشور همسایه، سوریه است. همسایه ای که حریری آنرا به طراحی ترور پدرش (رفیق الحریری) در سال 2005 متهم کرد، اما تاکنون تا حدی بی اساس بودن آن اثبات شده است.

 

تحقق صلح در این مسئله ضامن تداوم رشد اقتصادی لبنان است، امری که سعد الحریری کاملا به آن واقف است.

 

دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری 

 

رجوع سعد الحریری به دادگاه بین المللی لاهه برای محاکمه متهمان ترور پدرش موجب سردی هر چه بیشتر روابط وی با احزاب مخالف شد. وی رقبای خود را به سنگ اندازی در برابر تشکیل دادگاه بین المللی در زمینه ترور رفیق الحریری متهم کرده است. حل این مسئله تاثیر بسیاری در بهبود اوضاع داخلی لبنان خواهد داشت.

 

تنش های قومی و سیاست داخلی

 

از دیگر چالش های پیش روی سعد الحریری رفع این اتهام از خودش است، که در اوج بحران سیاسی و قومی در لبنان موجب شعله ورشدن هر چه بیشتر آتش اختلافات شیعیان و اهل سنت شده است. وی در این زمینه با اتهاماتی جدی از سوی رقبای خود مواجه است.

 

البته سعد الحریری همواره این اتهامات را رد کرده است. این در حالی است که لبنان در منازعات اخیر بیشتر از هر زمانی به شروع جنگ داخلی نزدیک شده بود، امری که درنهایت با وساطت برخی کشورها در اجلاس دوحه قطر تا حدودی پایان یافت و سایه جنگ داخلی را از این کشور دور کرد.

 

حق تضمیی مخالفان در دولت

 

از دیگر موانع روبروی حریری در دوره نخست وزیری اش، تقاضای گروه 8 مارس در زمینه حق یک سوم تضمینی در دولت جدید وحدت ملی لبنان است. امری که تاکنون حریری با آن مخالفت کرده است. براین اساس موافقت یک سوم از وزرای کابینه می تواند موجب نقض تصمیمات دولت شود.

 

حریری در نظر دارد با درس گرفتن از عاقبت "فواد سنیوره " که مشروعیت دولتش با رای مخالفان به چالش کشیده شد، از تکرار آن جلوگیری کند.

 

ترکیب هیات وزیران

 

ترکیب وزرای کابینه سعد الحریری نیز از دیگر مسائل مهمی است، که ذهن وی را کاملا متوجه خود کرده است. منابع نزدیک به حریری از احتمال انتخاب 16 وزیر از جناح موافق، 10 وزیر از جناح مخالف و 4 وزیر با نظر مستقیم نخست وزیر خبر می دهند. امری که تعداد کابینه را به 30 وزیر می رساند. در این زمینه نیز اختلافاتی وجود دارد  که حریری در صدد رفع آنها و تشکیل هر چه سریعتر کابینه اش است.

کد خبر 903748

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha